Appelbeignets invriezen is mogelijk, maar de appelbeignets worden wel erg zacht hierdoor. Bewaar ze in de vriezer in een luchtdichte bak maximaal 3 maanden.
Het lekkerst is om de appelbeignets gelijk na het bakken te eten. Lukt dat niet, dan kun je het beste de appelbeignets helemaal laten afkoelen en daarna luchtdicht verpakken. Je kunt de appelbeignets bewaren in een afgesloten plastic zak of bak buiten de koelkast.
Ongebakken bladerdeeghapjes kun je niet invriezen. Plakjes bladerdeeg die zijn ontdooid kun je niet voor een tweede keer invriezen, dan moet je ze dus eerst bakken. Daarna kun je ze wel invriezen.
Welke appels gebruik je voor een appelbeignet? Omdat de appels van de beignets gefrituurd worden op hoge temperaturen, is het belangrijk om te kiezen voor een stevige appel met een aangenaam zuurtje. De Granny Smith is hiervoor uitermate geschikt.
Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Zoals bv ontbijtkoek of eierkoeken maar ook gevulde koeken kunnen heel goed in de vriezer. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de zakjes zit en dat de vriezer goed koud is. Vries niet teveel tegelijk in. Deze koeken blijven ongeveer 3 maanden goed in een vrieskist.
Als het al ingevroren geweest is, zal dat dus al gebeurd zijn. Wij kopen wel eens diepvries-tompoucen, van de bakker is uiteraard lekkerder, maar als je gewoon wat lekkers wilt en het niet aan gasten wilt serveren... ik zou het doen.
Geniet jij meer van appelbeignets? Ook deze kan je prima opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. 10 minuten in een vuurvaste schaal en ze zijn weer heerlijk warm.
Goudrenetten, Jonagold, Braeburn en Lombarts zijn bij uitstek appels voor appeltaart. Zij laten namelijk niet al te veel vocht los tijdens het bakken en behouden hun stevigheid en smaak. Het resultaat is een lekkere, stevige appeltaart met minder vochtig deeg. Je kunt natuurlijk ook appelsoorten combineren.
Appelbollen zijn bijvoorbeeld niet geschikt om in te vriezen, omdat de appel zijn textuur verliest en bij het bakken veel vocht verliest, waardoor de omhulling slap en taai wordt. Andere soorten appelgebak kunnen in principe worden ingevroren.
Antwoord: Warm ze 5 minuten op in een voorverwarmde oven van 225°C.
Bij het bakken van grote plakken korstdeeg kan de stoom die ontstaat gedurende het bakproces niet goed ontsnappen. Het prikken van gaten in het deeg, door middel van vork of korstprikker, zorgt ervoor dat de opgebouwde stoom kan ontsnappen en het product minder wild werkt tijdens het bakken.
Gedecoreerde taarten kun je goed invriezen, let wel op de vulling. Taarten met een slagroomvulling kun je niet invriezen. Verpak de taart goed als je deze invriest en doe er ook een plastic zak omheen.
Antwoord: Appelflappen kun je ongeveer twee dagen bewaren. Bewaar ze luchtdicht verpakt buiten de koelkast. Je kunt de appelflappen bewaren in een plastic zak of een afgesloten bak.
Er zijn twee mogelijkheden om oliebollen te bewaren: in een afgesloten bak of zak of in de vriezer. Wil je je oliebollen maar een paar dagen bewaren, zorg dan dat je ze luchtdicht verpakt. Dat kan bijvoorbeeld in een afgesloten zakje. Leg je oliebollen niet in de koelkast, maar eerder in de broodtrommel.
Waar zitten meer calorieën in? Ik ben benieuwd of jij in de goede richting zit, maar in een appelbeignet zitten in principe meer calorieën in dan in een oliebol. Dit komt door de laag suiker waar de appelbeignet is doorgehaald. Als jij maximaal poedersuiker op je oliebol doet, gaan de calorieën natuurlijk snel omhoog.
Je kunt de term krentenbol ook tegenkomen als manier om een oliebol met krenten of rozijnen te onderscheiden van een “gewone” oliebol. Toch zullen veel mensen zo'n oliebol-met-krenten gewoon een “oliebol” noemen.
Appelbeignet. Bevat gemiddeld 6 koolhydraten en 50 kcal; Een appelbeignet (met gat en dun laagje deeg) is gezonder dan een oliebol; Let op, de dikke zonder gat zijn juist vaak extra gevuld en er zit meer deeg en suiker omheen.
Oven: voorverwarmen op 200 graden, circa 6 minuten opwarmen. Airfryer: voorverwarmen op 200 graden, circa 4 minuten opwarmen.
Een simpel voorbeeld: Bij de 'betere' zaak kost een oliebol één euro en een appelbeignet 2,50 euro. Bij de supermarkt betaal je daarvoor respectievelijk 0,20 cent en 0,50 cent.
Oliebollen invriezen
Verpak ze in een luchtdichte zak en plaats ze in de vriezer. U kunt ze zo makkelijk tot 3 maanden bewaren, maar dus ook al met oud en nieuw eten.
Vlaai, afgesloten in bij voorkeur een taartdoos, kun je in de koelkast nog een dag of drie bewaren. Bewaar je de vlaai, of een stukje vlaai, op een bordje zonder dat dit is afgedekt, kun je het nog een dag bewaren. Als de vlaai is ingevroren, dan kun je de vlaai tot drie maanden in de vriezer bewaren.
Je kan ze invriezen. De chocolade en slagroom zijn van goede kwaliteit.
Slagroomtaart invriezen is mogelijk, maar de smaak en textuur zullen veranderen. Als slagroomtaart goed verpakt de vriezer in gaat, dan is de taart ongeveer 1 maand houdbaar. Indien je de slagroomtaart op korte termijn wilt consumeren, dan is het beter om de taart in de koelkast te bewaren.