Het antwoord is NEEN! Thee moet altijd infuseren in zeer warm water maar nooit in kokend water. Kokend water is nefast voor de theebladeren en het tast de aroma's aan.
Wij raden het af.
Er zijn ook mensen die warm kraanwater voor de thee of koffie gebruiken. Echter, als drinkwaterbedrijf raden wij het drinken van warm water rechtstreeks uit de kraan af.
Veelgestelde vragen • Kan ik kraanwater gebruiken om koffie, thee, limonade te maken? Kan ik kraanwater gebruiken om koffie, thee, limonade, babyvoeding, bevroren sap of andere dranken te maken? Nee . Water dat bedoeld is om te drinken, moet worden gekookt voordat het wordt gebruikt om dranken te maken , of gebruik flessenwater.
Het is over het algemeen NIET veilig om te koken met warm water dat rechtstreeks uit uw warme kraan in uw keuken komt . Mensen gebruiken hun warme kraan in de keuken vaak om te koken en in zeldzame gevallen om te drinken. Er is een simpele reden waarom u dit NOOIT mag doen!
Voor sommige theesoorten, zoals zwarte thee en kruidenthee, is kokend water beter geschikt. Echter, voor delicate theesoorten zoals groene en witte thee kan kokend water de bladeren verbranden en een bittere smaak veroorzaken. Laat het water in dat geval even afkoelen.
Hoewel dit een hoop wetenschappelijke onzin is, is het belangrijk om te onthouden dat zwarte thee niet goed smaakt tenzij je kokend water gebruikt . Hoewel het niet knapperig en walgelijk wordt zoals onvoldoende gekookte Ramen, mist het de smaak en de wrangheid die het zo'n geweldig drankje maken.
Deels geoxideerde theesoorten, zoals Oolong, hebben heet (maar geen kokend) water nodig, terwijl volledig geoxideerde zwarte theesoorten wel kokend water nodig heeft om zijn smaken vrij te geven. Wat de temperatuur ook moet zijn, begin altijd met vers koud water van de juiste kwaliteit.
Er is echter een goede reden om koud water te gebruiken in plaats van warm water om te koken: warm water bevat meer opgeloste mineralen uit uw leidingen, wat uw eten een onaangename smaak kan geven , vooral als u de hoeveelheid water sterk vermindert. Water dat is ingevroren of eerder is gekookt, kookt sneller.
Voordelen van warm water drinken
De theorie is dat warm water zou helpen om moeilijk verteerbare voeding op te lossen, waardoor het sneller door de darm kan bewegen en zo een soepele stoelgang kan ondersteunen. Daarnaast geloven sommige mensen dat warm water helpt bij het oplossen van vetten en oliën in maaltijden.
“ Kook niet met water uit de warmwaterkraan en drink er ook geen water uit ”, vertelde Jasen Kunz van het Domestic Water, Sanitation, and Hygiene (WASH) Epidemiology Team van de CDC mij via e-mail.
Na vers bergstroomwater en flessenwater van hoge kwaliteit is gefilterd kraanwater de beste optie voor het zetten van thee . In sommige gevallen, als uw water neutraal van smaak is, hoeft u kraanwater mogelijk niet te filteren voordat u het voor thee gebruikt.
Het antwoord is NEEN! Thee moet altijd infuseren in zeer warm water maar nooit in kokend water. Kokend water is nefast voor de theebladeren en het tast de aroma's aan.
Verrassend genoeg is het antwoord nee . Er zijn twee hoofdredenen waarom je het kookproces met koud water moet beginnen en dit geldt niet alleen voor thee, maar voor elk type voedsel of drank dat je maakt waarvoor kokend water nodig is.
Ook kunnen waterkranen aan warm water bijvoorbeeld nikkel, chroom en cadmium afgeven. Daarom raden waterleidingbedrijven het af om regelmatig warm kraanwater te drinken. Water uit een kokendwaterkraan is wel veilig, doordat die een roestvrijstalen voorraadvat heeft vlakbij de kraan.
Stefan Kools, teamleider chemische waterkwaliteit en gezondheid bij wateronderzoeksinstituut KWR: 'Een paar keer water koken maakt amper verschil. Dan zitten stoffen als arseen en nitraat nog steeds ver onder de Nederlandse gezondheidswaarde. Ons water is echt veilig, ook als je het vaker kookt.
Bij zwarte thee hangt het eigenlijk van de soort zwarte thee af wat de beste temperatuur van het water is. Voor delicate theesoorten kun je het beste mikken op een theewatertemperatuur tussen 80°C and 90°C. Voor alle andere zwarte theesoorten kun je iets heter water gebruiken, tussen 90°C en 100°C.
Het is bekend dat warm water de stofwisseling verbetert, wat helpt bij het verbranden van calorieën. Mensen die proberen af te vallen, kunnen profiteren van het drinken van warm water in de ochtend en voor de maaltijd. Wanneer het in de ochtend wordt geconsumeerd, helpt het de spijsvertering en de stofwisseling en wanneer het voor de maaltijd wordt geconsumeerd, geeft het een vol gevoel en vermindert het overeten.
Soepele stoelgang
Het drinken van een glas warm water voor, tijdens of na een maaltijd is ook gunstig voor je spijsvertering. Het helpt je lichaam om je eten goed te verteren.
Warme water en warme thee zorgen ervoor dat het slijm in je keel, slokdarm en holtes beter worden afgevoerd. Bij een koude drank verkrampen de slijmvliezen en bij een warme drank ontspannen ze juist.
Opgewarmd water verliest een heleboel zuurstof en daardoor is er in het water ruimte voor metalen, bacteriën en giftige bestanddelen. Je gebruikt dus best koud water wanneer je iets wil koken.
Volgens recent onderzoek kunnen de verontreinigingen in kraanwater de gezondheid van de mens aantasten, en nog meer wanneer het wordt gebruikt om te koken . Dus als u wilt dat uw maaltijden een spreiding van verrukkelijke delicatessen zijn, is gefilterd water een zekere manier om dat te garanderen.
Volg altijd de instructies bij het gebruik van een kruik en gebruik nooit vers gekookt water om te vullen. Het is raadzaam om gekookt water een paar minuten te laten afkoelen voordat u het toevoegt of een mengsel van koud en warm water aan de kruik toe te voegen. Kokend water kan de naden van kruiken beschadigen, waardoor ze na verloop van tijd zwakker worden .
Bereid uw water op de juiste manier voor
Het gebruik van kokend water zal de thee bitter laten smaken en de voedingsstoffen en mineralen in de drank verminderen . Probeer ook gezuiverd water te gebruiken, omdat kraanwater elementen kan bevatten die de smaken van de thee maskeren.
Wij raden aan om gefilterd of gebotteld bronwater te gebruiken met een natuurlijk mineraalgehalte dat niet te hard of te zacht is . Gedestilleerd water wordt niet aanbevolen, omdat water dat gezuiverd is van zijn mineraalgehalte een vlak smakende infusie produceert.