U verzekert uw 2e auto gemakkelijk via Mijn Centraal Beheer. U hoeft alleen maar de gegevens van uw nieuwe auto in te vullen. Zo verzekert u binnen een paar minuten voordelig uw 2e auto.
Heb je meerdere auto's? Dan kun je deze met de 'tweede gezinsautoregeling' vaak met dezelfde korting verzekeren als de eerste auto. Voorwaarde is vaak wel dat de andere auto ook op je naam staat, of op die van je partner en jullie op hetzelfde adres wonen.
Tweede auto verzekeren goedkoper
Je tweede auto verzekeren kan goedkoper zijn, als je twee auto's onder één verzekeraar verzekert. Wanneer je je tweede auto verzekert, kun je geen schadevrije jaren van je eerste auto overdragen. Je moet dus voor je tweede auto apart schadevrije jaren opbouwen.
Als je een auto hebt, moet je zelf een autoverzekering afsluiten. Het is niet mogelijk dat jij de auto verzekert, terwijl op papier iemand anders de eigenaar is. Een auto verzekeren die niet op jouw naam staat, is bij geen enkele verzekeraar mogelijk.
Je kunt bij de meeste verzekeraars namelijk twee auto's verzekeren op één naam. Hieraan zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Je kunt bijvoorbeeld alleen twee auto's verzekeren wanneer deze op jouw eigen naam of die van je partner staan en jullie op hetzelfde adres wonen.
Jouw auto is gewoon verzekerd, ook als jouw zoon of dochter achter het stuur zit. Af en toe jouw auto uitlenen is dus geen enkel probleem. Mocht er schade ontstaan dan geldt er vaak een extra eigen risico als jouw zoon of dochter nog geen 24 jaar oud is.
Het is toegelaten om meerdere auto's op dezelfde naam te verzekeren.Dit geldt enkel wanneer het voertuig van jou of je partner is. Als je zelf de wagen gaat gebruiken, ben je bestuurder en kentekenhouder. Ga je een tweede auto verzekeren voor je partner, dan ligt het anders.
Dubbel verzekerd zijn, een samenloop van verzekeringen in verzekeringstaal, betekent dat een schadegeval vergoed kan worden door twee of meer verschillende verzekeringen. Dat kan omdat u twee keer dezelfde soort verzekering hebt afgesloten, of omdat uw verzekeringen grotendeels overlappen.
Verzekeraars zien het als fraude als je voor een ander een auto verzekert. Je mag dus twee autoverzekeringen hebben, maar dan wel voor gebruik door jouzelf of je partner. De regelingen voor het verzekeren van een tweede auto binnen één en hetzelfde gezin lopen overigens zeer sterk uiteen per verzekeraar.
Als je al een auto met een autoverzekering hebt dan wil je natuurlijk graag je schadevrije jaren en opgebouwde no-claim meenemen naar je tweede auto. Dit is helaas niet mogelijk. De schadevrije jaren gelden alleen voor één auto. De no-claimkorting kan dus niet worden gebruikt voor een tweede auto.
Ook al is de auto maar voor 1 dag verzekerd. Sommige verzekeraars bieden u een gratis verzekering aan, maar alleen als u uw definitieve kenteken daar ook verzekert.
Hoeveel pk/kW je maximaal kunt verzekeren, verschilt per verzekeringsmaatschappij. Over het algemeen kun je als 18- tot 24-jarige bestuurder auto's tot 100 kW oftewel 136 pk vermogen verzekeren.
Een tweede (2e) gezinsauto verzekeren, doe je het voordeligst via een zogeheten gezinsautoregeling. Dat is een uitzonderlijke regeling die door veel verzekeraars wordt gehanteerd, waarbij een 2e auto exact dezelfde korting krijgt als de 1e.
Kinderen onder de 18 kunnen echter NOOIT een auto op naam zetten. Dus als 17-jarige zul je zowel jouw auto als jouw autoverzekering op naam van je ouders moeten laten zetten. Als een autoverzekeraar dit accepteert, ontvang je een uitzonderlijk lage maandpremie.
Het is slim om direct nadat je een auto hebt gekocht een autoverzekering af te sluiten. De verzekering moet namelijk ingaan vanaf het moment dat de auto op jouw naam staat. Vanaf dat moment ben je verplicht om de auto met een minimale WA-dekking te verzekeren.
In Nederland moet je als autobezitter minimaal een WA-autoverzekering hebben. Maar wat als autoverzekeraars je weigeren, bijvoorbeeld omdat je vroeger je rekeningen niet op tijd betaalde of omdat je veel schade gereden hebt? In dat geval kun je je auto verzekeren bij De Vereende. Deze autoverzekering accepteert altijd.
Auto kopen met familie of vrienden
Auto delen kan ook door samen met familie, vrienden of buren een auto te kopen. Dat scheelt geld. Je deelt de vaste kosten zoals aanschaf, onderhoud, verzekering en belasting. Hoe groot het financiële voordeel is, hangt met name af van met hoeveel mensen je de auto deelt.
Als eigenaar ben je verplicht om dit bij de verzekeraar aan te geven. Bij een verzekeraar kun je altijd maar één hoofdbestuurder opgeven en kan alleen de eigenaar van de auto een autoverzekering afsluiten.
Je bent verplicht een auto te verzekeren op naam van degene die er het meeste in rijdt. Doe je dat niet en zet je de verzekering op naam van je vader of moeder? Dan pleeg je fraude.
Naast het feit dat je autoverzekering op naam van je ouders zetten dus niet mag, kost het je op de lange termijn ook geld. Je bouwt namelijk zelf geen schadevrije jaren op. Wil je later alsnog een autoverzekering afsluiten op je eigen naam, dan heb je dus geen schadevrije jaren en krijg je ook niet de no-claimkorting.
Voor de meeste verzekeringen zijn verzekeraars niet verplicht je te accepteren. Ook een autoverzekeraar kan jou dus weigeren als klant. Bijvoorbeeld als ze vinden dat je teveel schades hebt gemeld. Of door je leeftijd.
De Roxo autoverzekering hanteert een andere premieberekening dan reguliere autoverzekeraars. Zo houdt Roxo rekening met de premies van andere autoverzekeraars, je leeftijd en je schadeverleden. Dus ook als je jonger bent, kun je rekenen op een niet al te dure autoverzekering.
Goedkoopste modellen om uit te kiezen
Voorbeelden van automodellen die je goedkoop kunt verzekeren, zijn Volkswagen Up!, Skoda Citigo, Dacia Logan, Suzuki Celerio, SEAT Ibiza en de Ford Ka+.