hoeveel melk een puppy moet drinken, hangt af van het lichaamsgewicht. Daarom is het belangrijk om het lichaamsgewicht dagelijks en nauwkeurig te wegen (en op te schrijven). Puppy's moeten ongeveer 20 tot 25 ml melk per 100 gram lichaamsgewicht per dag drinken.
De dagelijkse hoeveelheid melk, die een puppy/kitten nodig heeft, is afhankelijk van hun lichaamsgewicht. De norm die u aan kunt houden is: Puppies 15 ml oplossing per 100 gram lichaamsgewicht per dag en kittens 20 ml oplossing per 100 gram lichaamsgewicht per dag.
Je hoeft niet te schrikken als het pas met 5 weken zijn eerste hapjes gaat eten. De meeste teefjes blijven hun pups nog melk geven tot week 7, week 8 of nóg langer. De aanmaak van melk is een kwestie van vraag en aanbod. Zolang de pups melk blijven drinken, blijft de moeder melk aanmaken.
In de eerste week moeten ze minimaal 8x daags gevoerd worden, om de 2 tot 3 uur, dus óók 's nachts. Bij pups die nog wel wat melk bij de moeder drinken kan men dan bijvoorbeeld 4x daags bijvoeren met kunstmelk.
Puppymelk is een goede vervangende melk voor het voeden van puppy's en helpt pups om op een gezonde manier op te groeien. Wist je dat zwangere en zogende teefjes ook puppymelk kunt geven? De puppymelk bevat essentiële stoffen die zij op dat moment ook goed kunnen gebruiken.
Hoe veel melk mag mijn hond hebben? Je kunt jouw hond best een paar slokkjes melk geven, maar let wel op de symptomen van lactose-intolerantie. Een portie gewone yoghurt mag niet meer zijn dan 1 of 2 lepels. Ook kaas is goed, mits in kleine hoeveelheden.
De maximale maaginhoud van een pup is ongeveer 5-10% van het lichaamsgewicht. Een pup van bijvoorbeeld 200 gram mag dus maximaal per keer 20 ml melk krijgen. Veiligheidshalve wordt 7% van het lichaamsgewicht aangehouden. In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen is het voeden van pups veiliger met een sonde.
Wacht ook niet met de laatste maaltijd tot laat op de avond. Zo geef je je pup veel tijd om zijn eten te verteren, en voor een grote boodschap vóór bedtijd. Voor pups is het zéker belangrijk dat ze voedzaam eten krijgen.
Voorbeelden van lekkere tussendoortjes zijn: kabeljauwhuid, runderlong, pensstaafjes, sprotjes etc. Vaak is het ook mogelijk om deze snacks in kleinere stukjes te breken.
Een pup van 8 weken slaapt tot 20 uur per dag. Je pup heeft deze slaap hard nodig om de spieren en botten te versterken, zijn immuunsysteem in balans te houden en om zijn hersenen en centrale zenuwstelsel te ontwikkelen.
Ze moeten echter wel eerst met elkaar leren omgaan. Stimuleer hun prille relatie door je pup iets lekkers te geven wanneer jij aandacht geeft aan je kind, of ga samen met je kind en hond wandelen. Leer je kind de hond te respecteren en laat hem of haar niet om zijn nek hangen of te ruw met hem spelen.
Brinta met melk voor puppy's
Je hoort vaker dat puppy's Brinta met melk krijgen. Dit klopt, dit behoort tot het eerste vaste voedsel van jonge honden.
Zo'n dertig jaar geleden vonden fokkers en dierenartsen het vaak nog 'heel normaal' als er in een nest 1-2 pups of zelfs nog als er (in grotere nesten) 3-4 pups dood geboren werden of binnen enkele dagen na de geboorte stierven.
LET HEEL GOED OP DAT DE MELK NIET TE HEET IS WANNEER U DE FLES GEEFT. Laat de pup tijdens het voeden zoveel mogelijk met zijn voorpootjes op uw hand rusten in een horizontale positie om verslikking te voorkomen (zoals hij normaal ook zou doen tegen de borst van zijn moeder).
Gemiddeld groeit een pup 1,6 tot vier gram per 24 uur per kg van het te verwachten gewicht op volwassen leeftijd. Dus 1,6 gram voor een pup met een volwassen gewicht van 60 kg en vier gram voor een pup van vijf kg.
Pups van kleinere rassen moeten minimaal 10-20 gram per dag groeien, pups van grotere rassen 30-60 gram per dag. Bij minder dan 10-20 gram groei per dag, geen groei of zelfs afvallen moet u contact opnemen met ons.
Bullepees is vrij hard en de meeste pups moeten even wennen aan het kauwen op bullepees. Door langdurig te kauwen op de bullepees wordt deze zachter en kan de pup deze goed verwerken. Runderkophuid is een echte traktatie voor de pup waar hij lang op kan kauwen.
Begin met één keer per week en haal het bot na 5 minuten weg. Dan ga je naar 2 x per week. Na een tijdje kan je het langer geven 10, 15 of 20 minuten. En als je hond helemaal gewend is kan je 2 x per week een half uur een bot aan je hond geven.
Let hierbij goed op welke botten geschikt zijn voor een pup. Vanaf 3 maanden is een bot van geperste buffelhuid prima. Het is verstandig deze kluiven niet te klein te kopen; met grotere kluiven doen ze langer en u voorkomt dat ze zich verslikken.
De meeste puppy's kunnen in de leeftijd van 8-12 weken de nacht doorslapen. Het komt echter ook voor dat dit pas later kan.
Op de vraag hoeveel jouw hond mag eten is geen eenduidig antwoord te geven. Het hangt af van verschillende factoren. Voorbeelden hiervan zijn de leeftijd en het ras van je hond, maar ook het geslacht en hoe actief je hond is spelen een belangrijke rol.
Omdat de voeding zich uitstrekt tot drie tot vier maaltijden per dag, verdeel je de totale hoeveelheid in vier identieke porties. Dat betekent dat als de juiste hoeveelheid voer voor jouw puppy 400 gram per dag is, je 100 gram puppyvoer per maaltijd geeft.
Hoe vaak eet een pup? Van 10 weken tot 5 maanden: 3 maaltijden per dag. Na de 5de of 6de maand: 2 maaltijden per dag. Je puppy's inwendige klok zorgt ervoor dat de spijsverteringssappen op gang komen op de tijd dat hij gewend is, óók als je geen eten voor hem hebt klaargezet.
Je trouwe vriend mag dus zeker wat melk drinken als gezonde aanvulling op zijn dagelijkse voeding. Moedermelk vormt dan uiteraard geen probleem voor een puppy. Een pup drinkt net als alle zoogdieren moedermelk en krijgt zo alle essentiële voedingsstoffen binnen voor een gezonde groei en ontwikkeling.