Kan een baby met 39 weken nog draaien?

Tot ongeveer 36 weken in de zwangerschap kan uw kind nog zelf draaien. Wanneer dit niet gebeurt, kan er besloten worden om, met hulp van de gynaecoloog, het kind te draaien. Dit gebeurt meestal rond de 36 weken, soms kan dit eerder of later zijn, afhankelijk van uw situatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bernhoven.nl

Hoe lang kan baby nog draaien?

Wanneer draaien we een baby? Vaak draait een baby tot 36 weken ook nog zelf. Als dat niet gebeurt, kan de arts dit proberen. Dat lukt vaak wel als er veel vruchtwater is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcg.nl

Hoe weet je dat de baby is gedraaid?

Vaak worden de eerste bewegingen omschreven als 'belletjes, bubbeltjes of kleine plopjes' of 'zoals je darmen, maar dan toch anders'. Als je je baby eenmaal hebt gevoeld, herken je de bewegingen. Je gaat je baby steeds vaker voelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degynaecoloog.nl

Hoeveel kans dat baby nog draait?

Op 32 weken liggen nog ongeveer 15% van de baby's in stuit en kunnen ze nog gemakkelijk spontaan naar hoofdligging draaien. Na 37 weken is dit nog maar 3 à 4%, en is de kans op een spontane draai naar hoofdligging klein.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mariamiddelares.be

Kan je kind met 38 weken nog draaien?

Vóór 36 à 37 weken zwangerschapsduur draaien veel kinderen zelf nog tot een hoofdligging (6% draait niet). Het is dan ook verstandig pas na deze termijn het kind te draaien. Soms wordt het advies gegeven iets eerder of later te draaien, meestal afhankelijk van de hoeveelheid vruchtwater.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isala.nl

39 weken zwanger | ikenmama.nl

37 gerelateerde vragen gevonden

Wat doen zodat baby draait?

Omgekeerde houding

Dit doe je zo: Ga op handen en knieën zitten, breng je onderarmen plat op de grond, steun op je ellebogen en duw je billen omhoog. Rust met je hoofd op je armen en breng je bovenlichaam zo dicht mogelijk tegen de grond. Je kunt ook op je rug gaan liggen, met een kussen onder je billen en bekken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op heroinstituut.nl

Hoe kan je zelf voelen hoe de baby ligt?

Sommige vrouwen voelen zelf dat hun kindje in een stuitligging ligt. U kunt bijvoorbeeld gekriebel of getrappel voelen in uw bekken. Ook kunt u voelen dat er boven in uw buik iets duwt tegen uw ribben of maag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jeroenboschziekenhuis.nl

Kan de baby nog draaien als het ingedaald is?

Het indalen van je kind heeft voordelen: De baby kan nog moeilijk helemaal omkeren. Ligt het dus al mooi met het hoofdje in je bekken, dan is de kans op stuitligging erg klein. De baby kan nog wel 'om de as draaien' en dus op zijn/haar andere zijtje gaan liggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op puurgeboortecentrum.nl

Is een versie pijnlijk?

De buikwand kan door het duwen een paar dagen gevoelig en pijnlijk zijn. Dat is vervelend, maar kan geen kwaad. Na het draaien is de hartslag van de baby soms wat trager. De kans hierop is 5%.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op spaarnegasthuis.nl

Hoe beweging baby uitlokken?

Leg twee warme handen om de buik en pak de buitenkant van de baarmoeder als het ware vast. Beweeg de buik zachtjes heen en weer. De baby wordt zo heerlijk gewiegd en zal reageren als je stopt met wiegen door naar je hand toe te zwemmen. Vaak moet je even leren om dit goed te doen, maar het is zó leuk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op babyopkomst.nl

Kan je zelf voelen of je baby is ingedaald?

Hoe voelt indalen? Het is goed mogelijk dat je niks merkt van het indalen van je baby, omdat het geleidelijk aan gebeurt. Soms kan het echter ook resulteren in harde buiken of indalingsweeën. Dat voelt als een trekkende of stekende pijn in je liezen of krampen in je onderbuik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl

Waarom is mijn baby zo druk in mijn buik?

“Deze vroege bewegingen zijn zeer waarschijnlijk een reflex”, zegt hij. Toch kan dit volgens Nowlan tijdens de zwangerschap veranderen. “Later in de zwangerschap kan het gaan om meer gecoördineerde bewegingen. Het is dan waarschijnlijk dat de hersenen bepalen hoeveel en wanneer de baby beweegt.”

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl

Waarom keizersnede bij stuitligging?

Omdat de geboorte van de baby moeizamer kan gaan bij een stuitligging, wil de gynaecoloog dat de ontsluiting vlot verloopt. Gebeurt dit niet, dan kan de gynaecoloog adviseren om alsnog een keizersnede te doen. In Nederland gebeurt dit bij 50% van de vrouwen (50 op de 100) die aan een vaginale stuitbevalling beginnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degynaecoloog.nl

Is baby draaien gevaarlijk?

Voor het kind is het bijna nooit gevaarlijk. Bij minder dan 10% van de kinderen zijn de harttonen na het draaien een tijdje iets langzamer. Daarom controleert de arts of verloskundige ze na afloop nauwkeurig. Heel soms blijven de harttonen anders en moeten we meteen een keizersnede doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radboudumc.nl

Wat te doen om baby te laten draaien?

De baby draait zo naar een hoofdligging door een soort koprol. Met twee handen haalt de verloskundige of gynaecoloog de billen omhoog. Vervolgens duwt zij/hij met een hand om de billen en een hand om het hoofdje de baby naar een dwarsligging. Als de versie lukt, beweegt de baby daarna vanzelf verder naar hoofdligging.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degynaecoloog.nl

Waarom draait baby niet?

Naarmate de zwangerschapsduur vordert, neemt de hoeveelheid vruchtwater af, wordt de baby groter en het draaien dus moeilijker. Als de moederkoek op de voorwand van de baarmoeder ligt is het moeilijker om het kind te kunnen vasthouden bij het draaien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lumc.nl

Kan bevalling beginnen zonder indalen?

Het maakt voor de bevalling niet uit of een kindje al voor, of pas tijdens de weeën indaalt. Het is wel van belang als de vliezen breken. Als het hoofdje níet is ingedaald is er nog ruimte tussen het hoofdje en het bekken en zou er met het breken van de vliezen een navelstreng voor de hoofdje kunnen zakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op puur-verloskunde.nl

Kun je voelen als je ontsluiting hebt?

Dit is natuurlijk een schatting, maar soms is het helemaal niet nodig om gestructureerd te gaan voelen naar je ontsluiting. Aan de sterkte van je weeën en aan de verandering in je houding kunnen we al veel aflezen. En ook zelf zou je dit kunnen opmerken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dubbelzen.nl

Wat voel je bij een harde buik?

Een harde buik voelt als een gespannen gevoel in je buik: je voelt letterlijk dat je baarmoeder zich samentrekt. Dat kan volgens sommige vrouwen een beetje voelen alsof er een harde bal in je buik zit of als krampen. Meestal begint het harde gevoel boven in je buik, waarna het langzaam naar beneden trekt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl

Is een baby rustig voor de bevalling?

Kindje wordt rustiger

De bewegingen van je kindje worden minder. Doordat het hoofdje is ingedaald heeft hij minder ruimte. Toch moet je opletten dat je over de hele dag gezien je baby wel voelt bewegen, maar heel zachtjes, de kracht van de bewegingen neemt dan ook af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op babybladen.nl

Hoe maak je een baby in de buik wakker?

De beste manier om de bewegingen te voelen is om ontspannen te gaan liggen of te zitten en je te concentreren op de bewegingen. Als je baby slaapt, kun je hem wakker maken door zacht op je buik te duwen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deverloskundige.nl

Kan een baby ook teveel bewegen in de buik?

Vanaf het begin van de zwangerschap is een baby actief. Sommige bewegingen kunt u goed voelen, maar van andere bewegingen merkt u niets. Hoeveel een baby beweegt en met hoeveel kracht dit gebeurt, is voor iedere baby anders. In z'n algemeenheid is dus niet te zeggen wat normaal is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wza.nl

Welke leeftijd draait een baby?

Er zijn twee manieren waarop je baby kan omrollen. Van rug naar buik en van buik naar rug. Vaak beginnen ze met het rollen, van de rug naar de zij. Gemiddeld rollen de meeste baby's volledig om tussen 5,5 maand en 9 maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwitsal.nl

Kan een baby in stuit indalen?

Als je baby (nog) niet met z'n hoofd naar beneden ligt, kan het zijn dat hij in stuit (met zijn billen naar beneden) zal indalen. Hierna is het voor je kind heel moeilijk om nog terug te draaien. Als je baby met 36 weken nog in stuit ligt, zul je waarschijnlijk een liggingsecho krijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mama.libelle.be

Hoe moet baby liggen voor bevalling?

De achterhoofdsligging is volgens verloskundigen de ideale ligging voor je baby om in geboren te worden. Hierbij ligt je baby met het hoofdje naar beneden en het achterhoofd voor, richting de buik van de moeder. De meeste baby's komen in deze positie terecht voor de geboorte, maar een klein percentage niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl

Populaire vragen