Kortom: Als je kleine hoeveelheden van 3% waterstofperoxide hebt ingenomen, bel dan je huisarts voor hulp. Als je grotere hoeveelheden of hogere concentraties hebt geslikt, vraag dan onmiddellijk spoedeisende medische hulp.
Fagron Waterstofperoxide Mondspoeling 3% optimaliseert de mondconditine en ontsmet slijmvliezen van de de mond- en keelholte alsook de tanden en tandvlees. De mondspoeling één op één verdunnen met water. Meng hiervoor 10-15 ml vloeistof met 10-15ml lauw water (gebruik hiervoor de maatdop).
Waterstofperoxide heeft een ontsmettende en reinigende werking. Het doodt vele soorten bacteriën die in de mondholte voorkomen en ontstekingen kunnen veroorzaken. Het wordt gebruikt ter voorkoming van infecties in mond of keel, of ter bestrijding van tandvleesontsteking.
Waterstofperoxide kan in grote hoeveelheden zeer gevaarlijk zijn als je het inslikt. Er zijn gevallen bekend van mensen die overleden nadat ze een te grote dosis waterstofperoxide binnenkregen. Zo overleed in 1994 een eenjarig jongetje nadat hij per ongeluk een fles met drie procent waterstofperoxide had opgedronken.
Volgens het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam kan waterstofperoxide het dna veranderen en kankerverwekkend zijn. Ook kan de behandeling brandwonden aan de slijmvliezen veroorzaken.
Afbraak van waterstofperoxide
Waterstofperoxide zelf ontbrandt niet, maar het vrijkomen van zuurstof kan wel de ontbranding van andere stoffen veroorzaken. In verdunde oplossingen wordt de vrijgekomen warmte geabsorbeerd door het water.
Hoeveel procent waterstofperoxide moet je gebruiken
Waterstofperoxide 3% kan je gebruiken als je een tint lichter wilt worden. Om 2 of 3 tinten lichter te gaan moet je zeker 6% waterstofperoxide gebruiken. Wil je nog lichter gaan, zeer licht asblond bijvoorbeeld, gebruik dan waterstofperoxide 9 procent.
Zoals we al zeiden, kan waterstofperoxide schade aan de huid en opperhuid veroorzaken, wat het genezingsproces verlengt. Gelokaliseerde ettering of lekkage uit de wond komt ook zeer vaak voor. Om deze reden is het aan te raden om de aan te kleden plek slechts één keer te wassen.
Het bleken van tanden wordt gebonden aan strengere regels. Vanaf 1 november mag alleen nog in tandartspraktijken worden gebleekt. De bleekmiddelen mogen maximaal 6 procent waterstofperoxide bevatten.
Om uw mond te reinigen, kunt u het voorzichtig spoelen met lauw water. Daar kunt u eventueel een beetje zout in doen. U kunt daarvoor ook een bij de drogist verkrijgbaar mondspoelmiddel met chloorhexidine gebruiken. Spoelen met lauwe kamillethee kan ook heel goed.
De haarschubben die aan de buitenkant van het haar zitten moeten gesloten zijn, maar waterstofperoxide zorgt ervoor dat ze juist opengaan. Je haar wordt daar dof en droog van en bij regelmatig verven wordt je haar dunner. Ook breekt je haar uiteindelijk af en gaat je haar minder hard groeien.
Gebruik voor het verdunnen altijd GEDEMINERALISEERD WATER.
Waterstofperoxide heeft een ontsmettende en reinigende werking. Het doodt vele soorten bacteriën die in de mondholte voorkomen en ontstekingen kunnen veroorzaken. Het wordt gebruikt ter voorkoming van infecties in mond of keel, of ter bestrijding van tandvleesontsteking.
Helpt met zout spoelen tegen tandvleesontsteking? Zout water heeft een reinigende en bacteriedodende werking en kan helpen tegen onder andere ontstoken tandvlees. Toch raden we u aan om te kiezen voor een mondspoeling die rook andere middelen bevat die de ontsteking tegengaan.
Volwassenen en kinderen > 6 jaar: 4×/dag mond spoelen of keel gorgelen met 10–15 ml van de 1:1 verdunde oplossing; na de maaltijden en voor het slapen gaan. Spoelen of gorgelen gedurende 1–2 minuten, daarna uitspugen en niet doorslikken.
Hoe lang? Gebruik dit middel zo lang u klachten heeft of zo lang de (tand)arts voorschrijft. Meestal verdwijnen de klachten na een paar dagen. Gebruik dit middel echter niet langer dan zeven dagen achter elkaar.
Het reinigen van de vaatwasser verlengd niet alleen de levensduur van het apparaat, maar garandeert bovendien stralend schone vaat. Om de vaatwasser te reinigen doe je in het vakje voor de vaatwastablet een scheut waterstofperoxide. Vervolgens leeg laten draaien en je vaatwasser is weer als nieuw.
Laat het waterstofperoxide ongeveer een half uur in je haar zitten. Experimenteer met het waterstofperoxide en probeer dingen uit, afhankelijk van hoe donker je haar is, hoe licht je het wilt hebben en hoe sterk het chemische middel je hoofdhuid irriteert.
Gebruik als mondwater de 6% waterstofperoxide in de verhouding 1:1 met water. Dan krijg je 3% peroxide. Je kunt het ook aanlengen met meer water.
Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten. De pigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je pigment.
Hoe vaak verf je grijs haar? Daarop is geen simpel antwoord te geven. Dat ligt namelijk compleet aan hoe snel jouw haar groeit en wanneer jij je uitgroei niet meer mooi vindt. De één verft de grijze uitgroei om de zes weken, de ander laat er wellicht veel meer tijd tussen zitten.
Als de neutralisatie niet goed wordt uitgevoerd, kan het waterstofperoxide dat in de ogen komt steken, branden en tijdelijke schade aan het hoornvlies veroorzaken.
Gebruik het product 3 tot 4 keer per dag. Hierbij moet je de vloeistof gedurende 1 tot 2 minuten door de mond spoelen. Hierna uitspugen, een mondspoeling mag je nooit doorslikken. Hoe lang mag je een spoeling met waterstofperoxide gebruiken?
Zuurstofwater 3% is een aseptische oplossing voor lokaal gebruik. Al of niet met behulp van steriel gaas, dat bevochtigd is met de oplossing, de te ontsmetten plaats bevochtigen of de oplossing direct in de wonde gieten. Na gebruik de flacon zo vlug mogelijk en goed afsluiten.