Het rundsvlees dat je bij de slager koopt, scoort beter op vlak van smaak en kwaliteit dan het vlees uit de supermarkt. Dat blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop uit 2020.
Wij verkopen vlees van eigen vee, de herkomst is bekend.Wij verkopen pure producten en gebruiken geen toevoegingen in onze producten. Dierenwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel, onze dieren hebben een goed leven gehad.
Producten van de Keurslagers zijn van uitstekende kwaliteit, veelal verwerkt in eigen keuken en de Keurslager weet waar zijn/haar producten vandaan komen. (Vlees)producten worden veelal lokaal of in Nederland ingekocht bij leveranciers die oog hebben voor aspecten als kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.
Onbewerkt mager vlees past in een gezond eetpatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het is niet nodig om vlees te eten, je kunt het vervangen door andere producten. Het eten van te veel vlees brengt risico's voor de gezondheid met zich mee.
De hogere prijzen voor vlees komen vooral doordat veevoer heel veel duurder is geworden, zegt Thijs Geijer, sectoreconoom Food bij ING. Grondstoffen die in veevoer zitten, zoals graan, mais en soja, bepalen tussen de 60 en 80 procent van kosten voor varkens- of pluimveehouders, aldus Geijer.
Slager Dennis van Dun van Slagerij van Roessel behaalde de derde plaats in de internationale wedstrijd Confrérie des Chevaliers. Naast derde van Europa mag de Waalwijkse slager zich ook Nederlands kampioen 2021 noemen. Voor de derde keer op rij wint Keurslager de Foodservice Award in de categorie Speciaalzaken.
ons vlees vandaan komt. Het merendeel van ons verse vleesassortiment bevat het Beter Leven keurmerk. Dit keurmerk wordt toegekend door de Dierenbescherming en betekent onder andere dat dieren meer ruimte en daglicht hebben gehad. Zo kiest u heel makkelijk voor verantwoord en beter vlees!
Vooral op de personeel gerelateerde aspecten scoort PLUS beter dan veel andere supermarkten. PLUS klanten vinden het erg belangrijk dat ze goed geholpen worden op de Vleeswarenafdeling. Zowel op vriendelijkheid, deskundigheid en hulpvaardigheid van het personeel behoort PLUS bij de top 3 supermarkten van Nederland.
Wit vlees komt van kippen en ander gevogelte zoals bijvoorbeeld kalkoen. Er zijn geen aantoonbare negatieve effecten voor je gezondheid bij het eten van wit vlees. Verder is de milieu-impact beperkter dan bij rood vlees. Daarom wordt (onbewerkt) wit vlees als voorkeurs vlees geadviseerd.
Onbewerkt vlees is dus vlees waaraan voorafgaande géén extra bewerkingen zijn gedaan of toevoegingen zijn gevoegd. Onbewerkt vlees is bijvoorbeeld een heerlijke malse biefstuk of entrecôte. Onbewerkt vlees, zoals kalfsvlees en rundvlees, is daarom beter voor je gezondheid, in tegenstelling tot bewerkt vlees.
Halalvlees is namelijk goedkoper, omdat de winstmarges lager zijn dan bij de traditionele supermarkten. Ook zijn de tussenschakels in de halal vleesindustrie minder en is er geen sprake van voorverpakt vlees.
Onze vleesproducten komen voornamelijk uit Europa. Samen met leveranciers en boeren werken we toe naar een zo hoog mogelijk dierenwelzijn. Veel van ons vers vlees en onze vleeswaren, maar bijvoorbeeld ook al onze maaltijdsalades, dragen dan ook het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.
De Turkse supermarkt is ook nog eens daardoor milieuvriendelijker omdat er minder (onnodig) verpakte producten zijn. Een voorbeeld: Bij de AH wordt peterselie verkocht in een vacuumdichte verpakking waarin enkele takken met peterseliebladeren zitten voor de prijs van 1,98.
Een goede slager kan je doorgaans beter helpen, met meer verstand van zaken en vaak kwalitatief beter vlees. BBQ vlees bestellen kan ook, gewoon op internet. De beste online slager kan je vaak vlees leveren waarvoor je in de meeste winkels niet aan hoeft te komen, en waarmee je echt iets bijzonders neer kunt zetten.
Vlees bewaren in de koelkast
Rundvlees kun je tot maximaal 4 dagen in de koelkast bewaren. Lamsvlees blijft op de koelste plek van de koelkast 3 – 4 dagen goed. Bereid varkensvlees binnen twee dagen nadat het is gekocht. Bereid kalfsvlees binnen twee dagen nadat het is gekocht.
Alle schakels in de productieketen van ons vlees zijn gecertificeerd, zodat de consument zekerheid heeft over de kwaliteit van het vlees. Onze leveranciers verzamelen, verwerken en beheren alle belangrijke informatie uit de voorgaande schakels in de keten.
Wil je de oermens in je tevreden houden, dan gaat biefstuk er zonder twijfel met de prijs vandoor. Maar tegen de superieure nutritionele waarden van kip kan een steak niet op. De magere – en goedkopere – eiwitten maken gevogelte bovendien de beste keuze voor spierbundels.
Het gaat om vrijwel alle vleeswaren, om (rook)worsten, om kant-en-klare hamburgers en om bijvoorbeeld paté. Kipfilet (zonder marinade), biefstuk, runderlappen of bijvoorbeeld varkensfilet zijn voorbeelden van onbewerkt vlees.
Rekening houdend met de milieu-impact van de verschillende soorten vlees, is gevogelte de beste keuze. Rund- en lamsvlees hebben de hoogste milieu-impact, want de veeteelt stoot veel broeikasgassen uit: slecht voor de opwarming van de aarde.
“Uit het onderzoek is gebleken dat vlees van de meeste supermarkten al vaker is ingevroren en vaak al meer dan 2 jaar oud is”. aldus Emmy Uittewaal. “We worden met zijn allen bedonderd. Vers betekent gewoon dat vlees niet meer bevroren is en niet ouder dan 3 jaar!”
Veel van het vlees van Jumbo komt van dichtbij, oftewel van Nederlandse boeren. Deze boeren besteden extra aandacht aan het welzijn van de dieren. En het vlees is extra lekker en vers, omdat het geen grote afstand hoeft af te leggen voordat het bij jou op je bord ligt.
Lidl is in het Zomerrapport van onderzoeksbureau GfK uitgeroepen tot 'Beste Supermarkt van Nederland'. De supermarkt werd op zes aspecten hoog beoordeeld, namelijk kwaliteit, vers, lage prijzen, aanbiedingen, voorraad en breedte van het assortiment.
Voor kip en vlees zoals gehakt, hamburgers en worst geldt: verhit het door en door voordat je het opeet. Daarmee voorkom je een voedselinfectie. Een uitzondering: vlees uit 1 stuk van runderen en varkens (varkenshaas, biefstuk, rosbief) kun je rosé eten.Maar ook bij dit vlees is doorbakken de meest veilige keuze.
Dat concludeerde de Consumentenbond vandaag. De bond testte kipfilet verkrijgbaar in Nederlandse supermarkten. Zo krijgt prijzenvechter Lidl kipfilet aangeleverd van een Nederlandse en een Duitse slachterij, waarbij in de monsters van de Duitse kipfilet veel minder bacteriën zaten dan in die van de Nederlandse.
Het Hoofd Kwaliteit van Albert Heijn geeft uitsluitsel: het meeste Nederlandse gehakt komt van de bultrugkoe uit Botswana. Op dat punt aangkomen wil het team van de keuringsdient ook alles van het vlees weten, dus wordt de importeur opgezocht.