Tupperware Brands heeft de beslissing genomen om de directe verkoop in Nederland stop te zetten vanaf maart 2021. We werken momenteel aan een oplossing om Tupperware producten in Nederland aan te kunnen kopen. Als u vragen heeft over ons garantiebeleid voor producten in Nederland, klik hier.
Je kunt bijvoorbeeld op bol.com (alternatieve) Tupperware producten bestellen, met dezelfde kwaliteit. Tik op de website van bol het woord “Tupperware” in de zoekbalk en je ziet heel veel Tupperware en alternatieven van Tupperware. Er komen er al een paar honderd soortgelijke producten op je scherm.
Tupperware stopt met zijn directe verkoopactiviteiten in Nederland. Het merk wil zijn aandacht richten op het herstel van de basisactiviteiten en de groei op de langere termijn van Tupperware op wereldwijd niveau, zo laat het op Facebook weten.
Elk Tupperware-product of onderdeel ervan dat een fabricage-of materiaalfout vertoont, wordt gratis vervangen, enkel en alleen via het invullen van het garantieformulier op deze website en voor zover het aangewend wordt voor normaal huishoudelijk gebruik.
Het principe werkt goed, verwacht geen wonderen het is geen wasmachine. In de afgesloten emmer wordt druk opgebouwd, wat je zo nu en dan even met het bekende "zoefje" moet laten ontsnappen. Emmer in de zon plaatsen en zo nu en dan even flink schudden of over de kop draaien en het werkt nog beter.
Elk Tupperware-product of onderdeel ervan dat een fabricage-of materiaalfout vertoont, wordt gratis vervangen, enkel en alleen tijdens een Tupperware Party (niet in onze verkooppunten of webshop) en voor zover het aangewend wordt voor normaal huishoudelijk gebruik.
Geschiedenis. Tupperware werd ontwikkeld in 1946 door Earl Tupper in de Verenigde Staten. Het betrof kunststof bakjes waarin voedsel luchtdicht kon worden bewaard. De firma Tupperware gebruikte als verkoopstrategie huisvrouwenbijeenkomsten ten huize van een van hen, de zogenaamde tupperwareparty.
Bij Tupperware gebruiken we ons innovatievermogen als leidraad voor het zoeken, selecteren en testen van duurzame materialen. We introduceerden ons innoverend ECO+ materiaal voor het eerst in 2019 met onze Eco Rietje in verschillende markten.
Als je plastic bakje het magnetron icoontje heeft dan mag je het potje met voedsel erin zonder problemen in de magnetron opwarmen. Als je geen icoontje vindt dan mag je het niet in de microgolf opwarmen! Je potje kan smelten of er kunnen schadelijke stoffen vrij komen die in je eten terecht kunnen komen.
Het materiaal is slijtvast en hittebestendig tot 100 °C.
Check voordat je je plastieken materiaal (spatels, plastic bewaarbakjes…) in de vaatwasser stopt of het wel vaatwasser- en hittebestendig is: het zou kunnen verkleuren of vervormen. Stop je het toch in de vaatwasser, leg het dan altijd in het bovenste mandje, zo ver mogelijk van het warmte-element verwijderd.
Doe het eten in een (voor de magnetron geschikt) bakje en dek dit af met magnetronfolie, prik met een vork een paar gaatjes in de folie. Zet het bakje in de magnetron en laat dit op vol vermogen 5 minuten opwarmen. Roer het eten goed door, controleer of het heet is en anders herhaal je de vorige stap.
Neem jij wel eens iets anders dan boterhammen mee voor je lunch op het werk? Dan zijn bewaardoosjes van hittebestendig glas ideaal. Deze bakjes mogen in de oven, microgolfoven, koelkast, diepvriezer en vaatwasser.
Het beste antwoord. Vaak staat op de icoontjes op het bakje aangegeven waarvoor het allemaal geschikt is, zoals vaatwasser, magnetron en diepvriezer. Heel vaak staat er bij de icoontjes ook een minimale en maximale temperatuur aangegeven waar het bakje voor geschikt is.
Snel weten of een bord ovenbestendig is? Het logo onderop het bord geeft vaak duidelijk aan of het geschikt is voor oven of magnetron. Ook de temperatuurslimiet staat hier meestal op aangegeven. Toch hebben niet alle borden zo'n handig logo.
Folie in de microgolfoven
Gewone vershoudfolie is niet geschikt voor de microgolfoven. Als alternatief worden vaak schalen of borden gebruikt om etenswaren in de microgolfoven/magnetron af te dekken. Meestal komt dat de kwaliteit van de opgewarmde gerechten echter niet ten goede.
Rijst- en pastagerechten kunnen besmet raken met de Baccillus Cereus-bacterie. Deze bacterie maakt gifstoffen aan die tot een voedselvergiftiging kan leiden. Je voorkomt een besmetting door het eten snel terug te koelen naar 4 graden, niet langer dan 2 dagen te bewaren in de koelkast en goed te verhitten voor gebruik.
Sommige groenten warm je best niet voor een tweede keer op. Bladgroenten zoals bijvoorbeeld sla, spinazie en andijvie bevatten nitraat en dat is een stof die kan omgezet worden in nitriet. Nitriet is een acuut gif en bindt zich met ons bloed, waardoor het bloed minder zuurstof kan vervoeren.
De fles kan verticaal of horizontaal in de diepvries worden ingevroren. Eenmaal uit de diepvries, is het belangrijk de fles na enkele minuten te openen om lucht in de fles te laten en een zuigeffect te vermijden dat de fles zou kunnen vervormen.
Zet een gietijzeren pan nooit in de afwasmachine. Door veelvuldig contact met water gaat de pan sneller roesten en de afwasmachine kan daarbij de natuurlijke vetlaag in de pan beschadigen. Gebruik geen zeep of ruwe sponzen bij het schoonmaken van de pan. Ook hiermee tast je de natuurlijke anti-aanbaklaag aan.
Zeer oude Tupperware-producten kunnen BPA bevatten maar deze werden altijd, ongeacht de datum van productie, streng gecontroleerd en geproduceerd met een veel lagere waarde (minstens 10 keer lager) dan de Europese normen als veilig voorschreven. Dit garandeert de kwaliteit en veiligheid van onze producten.
Er zijn vier soorten plastic die in contact mogen komen met voedsel: polyethylene terephthalaat (PET, #1), polypropyleen (PP, #5), polystyreen (PS, #6) en polycarbonaat (PC, #7). Meestal zijn de plastic bakjes die je gebruikt om kliekjes op te warmen gemaakt van polypropylene.