Goed voor de lijn. Mensen die regelmatig soep eten, hebben minder last van een hoog cholesterol en overgewicht. Soep bevat, over het algemeen, weinig calorieën en vult toch goed. Het verzadigde gevoel hebben we te danken aan het resistent zetmeel die we binnenkrijgen door de hoeveelheid groente.
Groentesoep bevat weinig calorieën, vetten en cholesterol. Zo bevat een portie groentesoep (250 ml) maar 65 kcal! Soep bevat essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels: onmisbare troeven voor een evenwichtige voeding.
Soepen uit de winkel kunnen een snelle en eenvoudige cholesterolvriendelijke lunchoptie zijn als je geen tijd hebt om ze zelf te maken. Zorg ervoor dat je soepen kiest die weinig verzadigd vet bevatten (d.w.z. minder dan 1,5 g per 100 g) en minstens één cholesterolverlagend ingrediënt bevatten, zoals bonen, linzen of gerst.
Onderzoek toont aan dat mensen die regelmatig soep eten minder zwaarlijvig zijn. Soep levert doorgaans weinig calorieën voor een groot volume (gemiddeld minder dan 100 kcal voor 250 ml groentesoep) en zorgt voor een verzadigingsgevoel. Het is dan ook een ideaal voorgerecht.
Soep zit vol vitamines, mineralen en vezels
Wat voor ons in ieder geval duidelijk is, is dat soep gezond is. En dan vooral soep die je zelf maakt van pure ingrediënten en lekker veel groenten. Tijdens het koken van groenten in de soep gaan er wel wat vitamines verloren, zoals vitamine C.
Bouillon is eigenlijk alleen gezond als u het zelf maakt. Wie bouillonblokjes gebruikt, krijgt vooral veel zout binnen. Eerder dit jaar doet de Consumentenbond onderzoek naar de bestanddelen van deze blokjes en wordt duidelijk dat 16 van de 49 onderzochte exemplaren vooral veel zout bevatten.
Uit ander onderzoek is gebleken dat soep, vergeleken met vast voedsel zoals kaas, crackers en meloen, beter werkt bij het beperken van het eten van later . Waarom soep? Volgens wetenschappers is textuur de sleutel. Hoewel vloeistoffen sneller uit de maag verdwijnen dan vaste stoffen, zijn dikkere vloeistoffen zoals soep anders.
Omdat soepen voornamelijk vloeibaar zijn, zijn ze een geweldige manier om gehydrateerd en vol te blijven. Ze geven je immuunsysteem een boost . Soepen kunnen je helpen verkoudheid en griep af te weren, en ze zijn ook een geweldig tegengif voor tijden dat je ziek bent! De meeste soepen zitten vol met ziektebestrijdende voedingsstoffen.
Dient de soep als voorgerecht bij een meergangendiner, dan is 150 à 200 ml ruim voldoende.Maak je een maaltijdsoep, voorzie dan 500 ml soep per persoon, of iets minder als er veel extra's in zitten. Tip: check met een maatbeker hoeveel er in je pollepel kan.
Hoewel soepen uit blik een handige maaltijdoptie kunnen zijn, is het belangrijk om op hun voedingsaspecten te letten. Gezondere keuzes maken door te kiezen voor natriumarme, vetarme en biologische opties, verse of bevroren groenten toe te voegen en te kiezen voor BPA-vrije blikken, kan de voedingskwaliteit van soepen uit blik verbeteren.
Hoge inname van voedingsmiddelen die ongezonde vetten bevatten (verzadigde vetten en transvetten) – zoals vet vlees en vleeswaren in delicatessenstijl, boter, room, ijs, kokosolie, palmolie en de meeste gefrituurde afhaalmaaltijden en commercieel gebakken producten (zoals taarten, koekjes, broodjes en gebak).
Ook soep is zo'n gerecht dat in theorie heel slank en gezond kan zijn. En dat klopt inderdaad, als hij gemaakt is van bouillon, groenten en eventueel wat wit vlees. Wat allesbehalve slank is, is bijvoorbeeld een soep waar hele scheuten room aan toegevoegd zijn, vette soepballen, kaas, vermicelli en croutons.
Hoge innames van tomatenproducten kunnen de niveaus van totaal en LDL (slecht) cholesterol verlagen — twee belangrijke risicofactoren voor hartziekten. Deze effecten kunnen te danken zijn aan het lycopeen- en vitamine C-gehalte van tomaten ( 3 , 36 ). Zowel lycopeen als vitamine C voorkomen de oxidatie van LDL-cholesterol.
Bovendien bevat elke portie weinig verzadigd vet en minstens 8 gram vezels, wat kan helpen een hoog cholesterol te verlagen . Dus ga lekker zitten met een kom Slow-Cooker Creamy Linzensoep of Bonen- & Gerstsoep voor een heerlijke, vullende en voedzame maaltijd.
Zo kan bijvoorbeeld het eten van een banaan cholesterol helpen verlagen omdat ze rijk zijn aan die onverteerbare vezels. Daarnaast vind je deze vezels ook in biologische peulvruchten, psyllium, zoete aardappelen, appels, aardappels, citrusvruchten en peren.
Soep is een lekker en gezond tussendoortje, maar kan ook als complete maaltijd (als je er volop groenten in stopt en ook eiwitten als gekookt ei, peulvruchten, vlees, vis of kip). Soep is handig om, in de vriezer, achter de hand te hebben. Ideaal na een drukke werkdag of bij onverwachts bezoek rond lunchtijd.
Een kom soep eten is ook een uitstekende manier om een hele hoop vitamines binnen te krijgen. Hieronder lees je 7 redenen waarom elke dag soep eten een goed idee is, in elke tijd van het jaar.
Groentesoep kan je een vol gevoel geven zonder dat het veel calorieën bevat. Zo kom je toch aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten van 2 tot 3 kopjes per dag. Sommige varianten van deze soep bevatten echter ook veel natrium, wat een negatief effect kan hebben op je bloeddruk . Kies dus verstandig.
Gezondheid
Soep zoals Cup a Soup, Pittige Tomaat, Zout - Zuur (1 kop soep) is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Cup a Soup, Pittige Tomaat, Zout - Zuur (1 kop soep) kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Het soep dieet zal dus niet voor een blijvend gewichtsverlies zorgen, omdat je niet echt gezonder leeft. Ondanks dat je de soep ongelimiteerd mag eten zal je snel weer trek hebben. Een soep vult niet goed, omdat het vooral water bevat. Ook de groenten zijn niet de beste manier van vulling.
Als het gaat om gewichtsverlies, kan soep bijzonder nuttig zijn. Als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet kan soep weinig calorieën bevatten, maar veel voedingsstoffen , waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die willen afvallen.
Elke dag kippensoep eten voor een betere gezondheid is een gemakkelijke en lekkere manier om ontstekingen te verminderen, de immuniteit te versterken en de spijsvertering te verbeteren .
Er zit wetenschap achter de dieettip om vullende soep te eten als de soep een dikke, gepureerde puree is. Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Nutrition ontdekte dat je je een uur langer vol voelt dan wanneer je dezelfde ingrediënten in hun geheel eet terwijl je een glas water drinkt .
"Soep telt absoluut mee als portie groenten! Het is een makkelijke manier om extra groenten te eten. Het is een bron van vitaminen, mineralen en vezels. Uiteraard gaat het dan over een groenterijke soep, met minstens 400 gram groente per liter vocht."
Voordelen van soepdiëten
Algemene richtlijnen bevelen aan dat volwassenen elke dag ten minste vijf porties groenten consumeren. Soep kan een geweldige manier zijn om uw inname te verhogen . Kan het risico op hartziekten verminderen: Studies hebben aangetoond dat plantaardig eten het risico op hartziekten en andere gezondheidsproblemen kan helpen verminderen.