Een salade eten als lunch kan voor veel mensen helpen om af te vallen. Let wel op dat de salade zelf niet een soort magische pil is, waardoor je afvalt. De reden dat een salade je kan helpen om af te vallen is doordat een salade vaak minder calorieën bevat dan dat je zou binnenkrijgen met je oorspronkelijke lunch.
Salades zijn vaak koolhydraatarm en helpen je daarom met afvallen. Het eten van koolhydraatarme salades in combinatie met intermitterend vasten is een effectieve manier om af te vallen. Om je vetverbranding nog een extra boost te geven kan je bijvoorbeeld een kopje gemberthee of citroenwater bij je salade drinken.
Salades zijn voor mensen die willen afvallen ideaal, voor mensen die willen aankomen, iets minder. Tenzij er natuurlijk genoeg calorierijke en gezonde voeding aan is gevoegd. (denk aan avocado, geitenkaas etc.) Een salade als bijgerecht is natuurlijk altijd goed.
Olijfolie, avocado en noten vallen bijvoorbeeld in die categorie, net als andere gezonde vetten. Er is echter ook een groep met producten die gezonder en slanker lijken dan ze zijn. Dat zijn de zogenaamde stiekeme dikmakers.
BESTE BOODSCHAPPEN VOOR HET AFVALLEN MET VOEDINGSPLAN & TIPS!
31 gerelateerde vragen gevonden
Wat mag je onbeperkt eten bij het afvallen?
Maar er zijn wel producten waar zo weinig calorieën in zitten dat je er echt niet dik van wordt. ... Dit kun je onbeperkt eten zonder (al te veel) aan te komen
Hier vijf heerlijke vette hapjes waar je niet dik van wordt:
Biologisch vlees. Toegegeven, het is wat aan de dure kant. ...
Olijfolie. Olijfolie bevat veel kankerwerende polyfenolen en hartversterkende enkelvoudig onverzadigde vetten, en je kunt er goed 'mager' mee koken. ...
Mager vlees of vis, zoals kipfilet of pangasiusfilet, zijn goed geschikt voor gewichtsverlies. Vetarme kwark, eieren en magere kaas, zoals emmentaler, zijn ook lekkere en goede eiwitbronnen. Bij plantaardige eiwitbronnen heb je het over peulvruchten. Erwten, sojabonen, maïs of linzen zijn het meest geschikt.
Van alle slasoorten bevat rode sla de meeste antioxidanten en voedingsstoffen. Dit komt omdat donkere bladeren meer licht absorberen en vitamines samenvoegen. Als je gezond en gevarieerd eet, dan krijg je voldoende antioxidanten binnen.
Een gezond voedingspatroon bevat veel groente en fruit, volkorenproducten, noten en peulvruchten, oliën rijk aan onverzadigde vetzuren, halfvolle en magere zuivel, gevogelte en vis.
Reken ongeveer 100-150 gram per persoon. Kies een dressing, wij vinden alle dressings goed die zelf gemaakt zijn met een goede extra vierge olie (1 eetlepel per persoon), azijn en kruiden. Voor variatie en smaak kun je ook een eetlepel yoghurt, mayonaise of pesto etc gebruiken.
Van één portie patat per week word je niet dik. Als je gezond en gevarieerd eet, is het geen probleem om af en toe een frietje te eten. Het gaat om de juiste balans.