De originele Raffaello zijn niet glutenvrij vanwege het wafeltje dat in het recept is gebruikt.
Ferrero Rochers zijn niet glutenvrij, daarom lijkt het voor veel mensen onmogelijk om de smaak weer te ervaren.
Geraspte kokosnoot 25,5%, plantaardige vetten (palm, shea), suiker, AMANDELEN 8%, magere MELKPOEDER, WEIPOEDER, TARWEMEEL, zetmeel, emulgatoren : lecithinen [SOJA] ; aroma's, rijsmiddel : natriumwaterstofcarbonaat ; zout.
Hoewel Raffaello van oorsprong Italiaans is, wordt de praline wereldwijd geproduceerd in drie fabrieken. Eén daarvan staat in Aarlen. De Raffaello-praline is een van de topproducten van Ferrero Ardennes, en wordt hier al sinds de lancering in 1990 gemaakt.
Ferrero Raffaello bestellen | ah.nl.
Ferrero Rocher | Kruidvat NL.
Ferrero legt prijs zelf op
"Ferrero bepaalt die prijzen, de retailer heeft daar nog weinig over te zeggen. Alleen de allersterkste internationale merken kunnen dat. Die slagkracht heb je alleen maar als je wereldwijd overal hetzelfde product op de markt brengt.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten.
Giovanni Ferrero is een telg van de bekende chocoladefamilie Ferrero en staat sinds de dood van zijn vader en broer aan het hoofd van het familiebedrijf. Je kent het bedrijf niet alleen van de snoepjes die zijn naam dragen, de ferrero rocher, maar ook van Nutella, Kinder Chocolade, Mon Chéri, en Tic Tac.
PS: We vragen het tevens na voor de overige producten van Ferrero, want daar is niet op ingegeaan door Ferrero zelf. 2e Reactie van Ferrero: Door deze bevestig ik u dat Raffaello inderdaad vrij van dierlijke en alcoholische bestanddelen is.
Melkchocolade 30% (suiker, cacaoboter, cacaomassa, afgeroomde melkpoeder, boterconcentraat, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline), hazelnoten 28,5%, suiker, palmolie, tarwemeel, weipoeder, magere cacao, emulgatoren: lecithinen [soja], rijsmiddel: natriumwaterstofcarbonaat, zout, vanilline.
PROEF DE SCHOONHEID !
Want proeven van een Ferrero Rocher brengt een ware smaakexplosie teweeg: een volledige knapperige hazelnoot in de kern, een heerlijk smeuïge hazelnootvulling, een krokant wafeltje als omhulling, en dit alles bedekt met een laagje chocolade en licht geroosterde notenstukjes.
Chocolademaker Ferrero vraagt om zijn bekende Kinder-eieren terug te brengen naar de winkel. In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn al 105 salmonellabesmettingen gelinkt aan het eten van o.a. Kinder Surprise, Schokobons, en Kinder Mini Eggs.
Veiligheidswaarschuwing: melksporen in pure chocolade Ferrero. De chocolade van Grand Ferrero Rocher Dark bevat mogelijk sporen van melk en kan daardoor potentieel gevaarlijk zijn voor mensen met een melkallergie. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Zo was Nutella (1964) de eerste smeerbare hazelnootpasta, Tic Tac (1969) het eerste meeneemsnoepgoed, Kinder Surprise (1974) het eerste chocolade-ei met een verrassing erin dat op industriële schaal werd geproduceerd en Ferrero Rocher (1982) de eerste ronde praline.
Mogelijk werd de salmonellabesmetting veroorzaakt door het eten van producten van Ferrero, zoals Kinder Surprise-eieren. De voedsel- en warenwaakhond NVWA waarschuwt consumenten om de Ferrero-producten die afkomstig zijn uit een fabriek in het Belgische Aarlen, niet langer te eten.
Mogelijk kunnen de chocolaatjes salmonella-infecties veroorzaken. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten.
Het bedrijf erkent inmiddels 'interne tekortkomingen'. 'Dit is de enige en juiste beslissing om het maximale niveau van voedselveiligheid te verzekeren en het risico van verdere besmetting uit te sluiten', reageert Ferrero via een persbericht .
3. De Ferrero-groep, waar Nutella onderdeel van uitmaakt, is goed voor zo'n 23,4 miljard dollar, omgerekend zo'n 20,5 miljard euro. Naast Nutella behoren ook Ferrero Rocher en Kinder Chocolade - van Kinder Bueno en die verrassingseieren - tot het chocolade-imperium van de familie Fissolo.
Michele Ferrero was de zoon van een chocolatier. Het was zijn droom om chocolade te maken voor kinderen, maar waar de hele familie van kan meegenieten.
Kinder Bueno is een chocoladereep van confiserie Ferrero en van het merk Kinder. Naast de gewone reep bestaat er ook Kinder Bueno White en Kinder Bueno Dark, met respectievelijk witte en pure chocolade in plaats van melkchocolade. Kinder Bueno wordt gemaakt in de fabrieken van Ferrero in Villers-Écalles.
Ferrero is een Italiaans familiebedrijf, gevestigd in Alba, dat kort na de Tweede Wereldoorlog werd opgericht door de broers Pietro en Giovanni Ferrero.
Ferrero Rocher (Frans voor rotsen) is een product van het bedrijf Ferrero.