Optimel drink, yoghurt, kwark en vla bevatten 0% vet en geen toegevoegd suiker. De producten van Optimel zijn gemaakt met verse magere melk. Melk is een bron van eiwit, calcium, fosfor, kalium, riboflavine (vitamine B2) en vitamine B12.
Optimel magere kwark met magere yoghurt is heerlijk fris en vol van smaak. De producten van Optimel bevatten 0% vet en geen toegevoegde suikers. Smaakt lekker, voelt goed.
* Optimel magere kwark met magere yoghurt is van nature een bron van calcium en proteïne. Calcium is goed voor je botten en proteïne draagt bij aan de groei en onderhoud van je spieren. * Gevarieerde voeding en gezonde leefstijl zijn belangrijk.
Kies puur. Skyr heeft net zoveel gezonde eigenschappen als yoghurt en kwark, en daarbij net wat meer eiwit. De IJslandse zuivel scoort flink qua populariteit omdat het mager is, maar toch een volle smaak heeft en je maag lekker lang een vol gevoel geeft. Skyr is daarmee een echte krachtpatser onder de zuivelproducten.
DE HAMVRAAG: IS OPTIMEL GEZOND? Als we deze vraag heel eerlijk moeten beantwoorden: nee. Het bevat veel additieven. En de magere melk is ook gewoon gepasteuriseerd en gehomogeniseerd.
Voor je gezondheid kun je het beste kiezen voor de magere of halfvolle yoghurt, en dan de 'naturel' variant zonder toegevoegd suiker. Yoghurt bevat veel goede voedingsstoffen, waaronder eiwit, calcium en vitamine B12 en B2. Het eten en drinken van zuivelproducten hangt samen met een lager risico op darmkanker.
Wanneer je zo min mogelijk suikers binnen wilt krijgen dan kun je het beste gaan voor de magere milde kwark van Campina. Wel de naturel variant, de macro's van de smaken vanille en kokos zullen waarschijnlijk iets afwijken.
Om de Optimel-producten een lekkere zoete smaak te geven zonder suiker toe te voegen, wordt gebruik gemaakt van de zoetstoffen acesulfaam-K en sucralose. Deze zoetstoffen leveren geen calorieën. Omdat ze wel 100-600x zoeter zijn dan suiker heb je er maar heel weinig van nodig.
Als je wilt afvallen, lijken magere yoghurt en magere kwark de beste keuze omdat daarin minder calorieën zitten. Toch kunnen volle varianten voor sommigen een betere keuze zijn. Volle zuivel geeft meer en langer verzadiging, zodat je na een ontbijt met zuivel niet halverwege de ochtend weer trek hebt.
Is melksuiker slecht voor je? Als je geen lactose-intolerantie of koemelkallergie hebt, is melksuiker niet slecht voor je. Sterker nog: producten als magere melk, halfvolle melk en karnemelk passen in een gezond voedingspatroon.
Zo is 1 suikerklontje ongeveer 4 gram suiker. Dat betekent dat een man ongeveer 15 suikerklontjes in vrije suikers per dag mag nuttigen en een vrouw ongeveer 12,5 suikerklontjes.
Voor de meeste bacteriën in de yoghurt is de maag te zuur. Behalve voor de probiotica. Die overleven de zure omgeving van onze maag en komen levend in onze darm terecht. Probiotica zijn van nature ook aanwezig in de darmen en belangrijk voor een goede darmgezondheid.
Misschien houdt u meer van een gezond ontbijt met zuivel. Dat is zeker een goede keuze, want zuivel bevat veel eiwitten. Kies bij voorkeur voor halfvolle of magere zuivel. Kwark en yoghurt zijn goede opties voor een gezond ontbijt.
Wat is de aanbevolen hoeveelheid melk en melkproducten per dag? De Hoge Gezondheidsraad raadt volwassenen een inname aan tussen 250 en 500 ml melk en melkproducten (bv. yoghurt, karnemelk en kaas) per dag; 250 ml melkequivalenten komt overeen met zo'n 250 g yoghurt, 100 g plattekaas of 30 tot 40 g harde kaas.
Welke yoghurt is de beste keuze om af te vallen? Volgens het Voedingscentrum kun je voor je gezondheid het beste kiezen voor magere of halfvolle yoghurt als je wilt afvallen. Uiteraard bedoelen ze daarmee de 'naturel' variant, zonder toegevoegde suiker.
Met je dagelijkse portie zuivel verklein je het risico op darmkanker. Melk en melkproducten zoals 30+ kaas, yoghurt en karnemelk leveren daarnaast veel goede voedingsstoffen. Ze bevatten eiwit en zijn een bron van de vitamines B2, B12 en calcium. Het vet in melk bevat wel veel verzadigde vetten.
Bij mensen met diabetes en een gezond gewicht, lijken magere en halfvolle zuivelproducten geen ander effect te hebben dan volle zuivel. Kies in ieder geval melkproducten (zoals yoghurt en kwark) zonder toegevoegde suikers.
Sommige mensen zweren echter bij Griekse Yoghurt, door 'een perfecte combinatie van gezonde vetten, calcium en eiwitten is,' zegt voedingsdeskundige Anita Mirchandani, van de New York State Dietetic Association. 'Dankzij de eiwitten en vetten, zal Griekse yoghurt je gedurende een lange tijd een verzadigd gevoel geven.
Griekse yoghurt bevat een scala aan gezonde ingrediënten. Deze qua structuur stevige yoghurt is rijk aan vitamine A, B2, B12, de mineralen kalium, calcium, magnesium en fosfaat en eiwitten.