In de wis- en natuurkunde heeft oneindig een min of meer kwantitatieve betekenis en wordt als symbool voor oneindig een lemniscaat (∞) gebruikt (ongeveer een liggende acht, en daarom ook wel zo genoemd).
Je zou 1/∞ inderdaad kunnen zien als 0,000(endanoneindigveelnullen)0001. Dat is dan weer gelijk aan 1 min 0,999... (met oneindig veel negens).
Het beste antwoord
Zoals gezegd is delen door nul niet mogelijk. Het kan niet oneindig zijn, wat als: 9/0 = oneindig 1/0 = oneindig 9 = 1, het is evident dat dat niet logisch geldig is.
Deze rij kan convergeren (naar een onvoorspelbare limiet) of kan helemaal niet convergeren. Dit alles is in tegenstelling met de "bepaalde vorm" die zegt dat "oneindig plus oneindig" gelijk is aan oneindig.
Een getal staat voor een waarde. Bijvoorbeeld 10 appels, of de waarde van pi. Oneindig heeft geen waarde en is daarom geen getal.
Je kan dus A (verschillend van nul) niet delen door 0, omdat er geen getal C bestaat met de eigenschap dat 0. C = A. Er is dus geen kwotient bij deling door nul. Het enige dat je wel kan doen is A delen een x waarbij x in limiet naar nul gaat.
Delen door nul is bij het gewone rekenen niet toegestaan als rekenkundige bewerking. Het gaat om een deling waarbij de deler het getal nul is.
Het tegengestelde van een getal
Tegengestelde getallen liggen op de getallenlijn even ver van 0 af. De som van twee tegengestelde getallen is dus 0! -4 is het tegengestelde getal van 4 want -4 + 4 = 0. En zo is -3 het tegengestelde getal van 3 en -12 het tegengestelde getal van 12.
Daarom heet 0:0 een onbepaaldheid, je kan het niet berekenen, enkel benaderen, maar zelfs dan hangt het resultaat af van de situatie, en kan dat resultaat om het even wat zijn. Kort gezegd: 0:0 bestaat niet.
Het symbool voor oneindigheid heet een lemniscaat. Deze ziet eruit als een liggende acht (∞). Georg Cantor (een duitse wiskundige uit de 19e eeuw) heeft als één van de eerste bewezen dat er verschillende groottes van oneindigheid bestaan. Hij heeft hiervoor de zogenaamde diagonaalmethode gebruikt.
Net zoals een punt oneindig klein is en een lijn (en dus ook een cirkel) oneindig dun.
Een veelgebruikte term is Googol. Googol is een 10 tot de macht 100. Dat is een 1 met 100 nullen erachter. De uitgesproken naam voor een googol is tien sexdeciljard.
Het getal googol een 1 is met 100 nullen. Maar googol is niet het grootste getal. Als je namelijk twee keer googol doet, heb je 2 googol. Het allergrootste getal dat bestaat is 'oneindig', waarvoor het symbool ∞ wordt gebruikt.
Voor zover onderzoekers nu weten is er geen einde aan het heelal. Er is dus geen rand waar de ruimte stopt. Sterker nog: het heelal blijft groeien. Sterren en planeten bewegen steeds verder van elkaar af.
Een, twee, drie. Dus het tegengestelde is de drie links van de nul. Een, twee, drie. Dus het tegengestelde van drie is negatief drie.
De negatieve omgekeerde van een getal is hetzelfde als de gewone omgekeerde, vermenigvuldigd met -1. De negatieve omgekeerde van 3/4 is -4/3. Een omgekeerde wordt soms ook wel de multiplicatieve inverse genoemd. Het getal 1 is zijn eigen omgekeerde, aangezien 1 ÷ 1 = 1.
In de wiskunde een aanduiding voor een willekeurig element van een verzameling; d.w.z. de waarde/betekenis kan variëren (=veranderen).
Je kunt bij ELK getal één optellen. Hoe groot het getal ook is. DUS: nee, het tellen zal nooit hoeven stoppen. Echt gegarandeerd nooit.
Het beste antwoord. 221E, ALT+X Resultaat: ∞ Toegevoegd na 2 minuten: Alt+8734 kan ook.
Googol - 10100 = 10.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.
0 (nul) is daarvan het kleinste cijfer.