NS Flex staat op een persoonlijke OV-chipkaart. Met die OV-chipkaart kun je ook inchecken en uitchecken bij andere vervoerders. Check altijd eerst uit bij NS als je instapt bij een andere vervoerder, zoals Arriva of Connexxion.Bij hen check je dan opnieuw in.
In- en uitchecken bij de juiste vervoerder
Reist u met NS? Check dan in en uit bij de NS-poortjes. Reist u met een andere vervoerder, bijvoorbeeld Arriva of Connexxion? Check dan in en uit bij de poortjes van die vervoerder.
Arriva: Dochteronderneming van DB, grootste spoorvervoerder na NS.
Krijg ik met NS Flex ook korting in bus, tram en metro? De korting van je NS Flex-abonnement geldt alleen op je treinreizen van NS en andere treinvervoerders. In de bus, metro en tram betaal je vol tarief en krijg je dus geen korting.
Hebt u bij de bestelling van NS Flex het kaartnummer ingevuld van een bestaande OV-chipkaart, dan moet u NS Flex nog wel activeren. Dit doet u door bij een kaartautomaat de OV-chipkaart voor de lezer te houden, te kiezen voor Ophalen bestelling en de aanwijzingen op het scherm te volgen.
NS Flex Basis is de instapvariant van NS Flex. Hiermee reis je op rekening met trein, bus, tram en metro zonder abonnement. Je hoeft geen saldo te laden op je OV‑chipkaart maar betaalt achteraf via automatische incasso. Daarnaast kun je gebruik maken van de andere voordelen van NS Flex.
Je geeft aan dat je het abonnement afgelopen weekend hebt afgesloten, dit betekent dat je dus pas na 1 maand kan wijzigen. Na deze eerste maand kun je de wijziging doorvoeren en die gaat dan ook direct in. Heb je verder nog vragen?
Met NS Flex hoef je geen saldo op je OV-chipkaart te laden, maar ontvang je iedere maand een factuur die je betaalt via automatische incasso. Op de factuur staan je abonnements- en reiskosten maar ook eventuele andere gemaakte kosten zoals een upgrade naar 1e klas of de huur van een OV-fiets.
Met NS Flex kunnen reizigers in heel het openbaar vervoer reizen zonder saldo. Betalen gaat achteraf via automatische incasso. Met NS Flex kunnen reizigers ook na een maand switchen van abonnement, maar NS Flex is ook beschikbaar voor reizigers zonder abonnement.
Met Samenreiskorting krijg je 40% korting op je ritprijs in de daluren. Zet Samenreiskorting aan in de NS-app, in Mijn NS of laad het op je OV-chipkaart via de NS-kaartautomaat. Heb je zelf een NS-abonnement? Dan mag je ook maximaal 3 bekenden met je mee laten reizen.
Zo ontstaat prijsverschil
Van Kuijeren: 'Arriva is een regionale vervoerder die in opdracht rijdt van een regionale opdrachtgever, de provincie. Arriva is duurder dan de NS en omdat het merendeel van het traject door de NS wordt bediend, is dat in dit geval onder de streep goedkoper.
Reis je op een traject waar je zowel met Arriva als met NS reist, check bij een overstap dan altijd eerst uit bij ene vervoerder voordat je weer incheckt bij de andere vervoerder. De landelijke en interoperabele abonnementen zijn geldig bij zowel Arriva als NS. De abonnementen van Arriva zijn alleen geldig bij Arriva.
Ja, dat kan. Nadat je bericht heeft gehad van NS over het klaarzetten van je keuzedag kun je deze bij een kaartautomaat van Arriva ophalen. Kies bij de automaat voor 'Ophalen bestelling' en daarna voor 'Keuzedag'.
Om te kunnen reizen met een OV-chipkaart moet je voor een reis met de bus minimaal 4 euro op je OV-chipkaart hebben staan. Voor reizen met de Arriva-trein is dit 10 euro. Dit is het zogenaamde instaptarief, wat geldt als tijdelijke borg en bij het uitchecken automatisch wordt verrekend met je ritprijs.
Arriva, de grootste regionale treinvervoerder in Nederland, maakte vandaag op de Klimaattop in het Noorden bekend dat zij vanaf 2022 jaarlijks 2% vermindering van de uitstoot van CO2 gaat realiseren met de regionale treininzet.
U mag inchecken tot net voor 09.05 en vanaf 18.25. Het is altijd vijf minuten in uw voordeel. Als u vroeg incheckt, mag dat tot net voor 06.35 en bij de middagspits tot net voor 16.05.
Het gaat erg snel, meestal nagenoeg meteen en binnen een kwartier zeker. Zoals Bahnrider ook al aangeeft, zijn er helaas wel regelmatig storingen , maar het gaat per saldo bijna altijd goed.
“De hele treinverkeerinfrastructuur is nationaal vastgelegd, waardoor de aansluiting tussen landen niet optimaal is – denk aan verschillende maten rails en andere veiligheidseisen. Hier zit wel verbetering in, maar het kost veel tijd en geld. Daarnaast is het boeken van treintickets veel lastiger dan van vliegtickets.
GVB Flex is een reisproduct waarbij je geen saldo meer op je OV-chipkaart hoeft te laden. Je ontvangt elke maand een overzicht van welke reiskosten je hebt gemaakt in bus, tram en metro en eventueel ook trein. Je behoudt je flexibiliteit waar, wanneer en hoe je reist.
Reizigers van 65 jaar of ouder reizen voordelig met de trein. Een heen- en terugreis voor slechts € 7,20*!
Kruidvat treinkaartje blijft geldig t/m 30 juni 2021
UPDATE 14 maart 2021: Inmiddels is de geldigheid van de Kruidvat- en Trekpleistertreinkaartjes verlengd t/m 30 juni 2021. De Kruidvattreinkaartjes lees meer…
NS Flex. Bij een NS Flex-abonnement heb je al deze voordelen direct op je OV-chipkaart: Elke maand je abonnement wijzigen of opzeggen.
Je bepaalt bij NS Flex per maand of je met korting met de trein reist. Daarnaast kun je maandelijks opzeggen of je abonnement wijzigen. Zonder kosten!
Als het op een bestaande kaart is en je laat het vandaag ingaan kun je dat doorgaans binnen 1 uur ophalen. Indien je dat op een andere dag inlaat gaan, bijvoorbeeld op 1 mei dan kan dat pas per die datum. Bestel je die op een nieuwe kaart gaat dit minimaal 7 dagen later in (je kunt tot 14 dagen later).