Melkwei is heel rijk aan vitamines van de B-groep en aan mineralen, stabiliseert je bloedsuiker en is verdund uitwendig gebruikt een fantastisch middel voor je huid (een beetje vergelijkbaar met appelazijn).
Het beste antwoord. Daar sta je niet meteen bij stil, maar het is eigenlijk heel logisch: wei is niet anders dan wat er van de melk overblijft na het maken van kaas, dus net zo gezond als de melk die je drinkt.
Wei bevat meer essentiële aminozuren dan eieren of kaas. Het is rijk aan lysine, tryptofaan, methionine en cystine. In de pens worden de aminozuren echter grotendeels afgebroken en omgezet tot microbieel eiwit. Daarnaast bevat wei ook veel calcium, fosfor, natrium, kalium en chloor.
Het versnelt de spijsvertering en zorgt ervoor dat je minder snel zin hebt in tussendoortjes. Verder verbrandt je sneller vet, werkt het zuiverend en is het voor de huid erg goed. Door Molkosan wordt je darmflora geoptimaliseerd. Dit komt door het melkzuur in Molkosan zit.
Gefermenteerd MELKeiwitconcentraat van Zwitserse orgine, natuurlijke aroma. Voeg dagelijks 2 eetlepels molkosan toe aan een glas (200 ml) koud water. Molkosan kan langdurig worden gebruikt. Gebruik molkosan minimaal 10 dagen na elkaar.
Molkosan 1 of 2 keer een eetlepel in een glas water (3 tot 7 dagen) kan helpen bij de vertering. Molkosan en Brooddrank (natuurwinkel) hebben beiden een goede werking op de darmflora en op de vertering. Je kunt ze dagelijks drinken.
Het is rijk aan vitamine B1, 6 en calcium. Tijdens de product van kaas is melkwei een soort van reststof. Dit geconcentreerde goedje lijkt op gelei en bevat veel goede mineralen. 2-3 lepels per dag schijnt voldoende te zijn om binnen een aantal dagen de darmflora op te knappen.
Wei of melkwei is de vloeistof die bij de kaasbereiding ontstaat door het stremmen van de melk na toevoeging van stremsel. De vaste bestanddelen, de wrongel, blijven over nadat de wei is afgetapt. De vloeistof heeft een geelgroene kleur en smaakt licht zuur.
Toepassing van A.
Voeg 1-2 eetlepels Molkosan toe aan een glas mineraalwater en u heeft een heerlijke drank. Lekker bij of na de maaltijd en desgewenst op smaak te brengen met wat honing of vruchtensap.
Molkosan van A. Vogel is een 100% natuurlijk product dat is bereid uit gezuiverde en geconcentreerde melkwei van verse Zwitserse alpenmelk. Het heeft een milde, friszure smaak, is neutraal van geur en bevat een hoge concentratie rechtsdraaiend melkzuur (L+).
Wei is erg gezond. Het bevat o.a erg veel calcium, potassium en proteïne.
Er zijn studies die laten zien dat het slikken van wei-eiwitsupplementen kan zorgen voor gewichtsverlies. Dit geldt alleen als je minder gaat eten en daarbij een wei-eiwitsupplement neemt. Zou je hetzelfde blijven eten en een wei-eiwitsupplement nemen, dan kom je juist aan.
De toepassingen van wei. Wei, wat ook wel melkserum zonder de restjes caseïne genoemd wordt, heeft zeer veel toepassingen. Kaaswei wordt onder andere gebruikt in het onderzoek, bijvoorbeeld als groeimedium voor micro-organismen.
Wei is een bijproduct van de kaasbereiding. De wei (weivloeistof) bevat onder andere de serum- of wei-eiwitten en de in water oplosbare vitaminen en mineralen die ook in melk voorkomen. Het wei-eiwit wordt ook wel afgezonderd van de weivloeistof en onder meer verwerkt in eiwitverrijkte voedingsmiddelen.
Je kan onze melkwei kopen in de winkel van onze Zuivelarij. Vraag er naar. We vullen hem in flessen van 1 liter tot bidon van 10 liter. Of breng je eigen recipient mee.
GEBRUIK VAN WEI-EIWITTEN IN DE SPORT
Wei staat bekend als een snel eiwit dat tien tot twintig minuten na inname is opgenomen. Caseïne is dan weer een langzaam eiwit (acht uur na inname). Deze snelle opname leidt tot een piek van aminozuren in het bloed, ideaal om de eiwitsynthese te versnellen.
Gember bevat een chemische stof die 'gingerol' heet. Gingerol prikkelt onze smaakpapillen een beetje zoals peper dat ook doet.
Heb je last van keelpijn? Warme thee met honing verzacht de keel en werkt tegen hoesten. Voeg er eventueel nog extra citroen aan toe voor extra vitamine C. Tip: vitamine C is hittegevoelig dus laat de thee dan wel wat afkoelen.
Regelmatig koud water drinken of op een snoepje zuigen, kan helpen tegen de pijn. Neem bij heftige pijn paracetamol. Antibiotica hebben bij keelpijn meestal geen zin. Ook hebben ze nadelen.
Wei is een bijproduct van de kaasbereiding. De wei is dus in contact geweest met het (dierlijke) stremsel. Het ligt er een beetje aan hoe principieel je bent als vegetariër, maar er is wat voor te zeggen dat wei niet vegetarisch is, tenzij afkomstig uit de vegetarische kaasmakerij.
Wei-eiwit wordt gewonnen uit melk, tijdens het productieproces van kaas, de kaasbereiding. Door het toevoegen van een complex van spijsverteringsenzymen (stremsel) worden de eiwitten uit melk gescheiden. Melk bevat twee soorten eiwitten: 20% wei en 80% caseïne.
Wei-isolaat
Weiconcentraat en caseïne, het 'andere' melkeiwit, worden daarentegen minder goed of slecht verdragen door mensen met lactose-intolerantie. Weet wel dat er óók in isolaten nog altijd wat lactose zit – 1% of zo. Dat kan voor mensen die zeer lactose-intolerant zijn nog altijd te veel zijn.
Vogel Molkosan kopen bij Holland & Barrett.
Aciforce Probioticum van A. Vogel is een product dat valt onder de zogenaamde probiotica. Dit probioticum is een supplement met drie miljard bacteriën uit vijf bacteriestammen (Bifidobacterium bifidum, Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus salivarius, Lactococcus lactis) per dosering.