Met Melkunie protein wordt je dagelijkse benodigde portie eiwitten binnenkrijgen makkelijker en lekkerder dan ooit! Onze melkdranken bevatten 25 gram eiwit per fles, zijn lactosevrij, laag in suiker en vrij van kunstmatige zoetstoffen. Gezond, vullend en eiwitrijk: ideaal voor onderweg of bij het sporten.
Melkunie Breaker is glutenvrij. Die Heks'nboter is ook glutenvrij, benieuwd naar!
Yoghurt is erg gezond. Het bevat namelijk veel probiotica, belangrijke vitaminen, mineralen, en uiteraard eiwitten. Yoghurt is een natuurlijke bron van calcium, proteïne, vitamine B2 en B12. Calcium is onder andere goed voor je botten en proteïne draagt bij aan de groei en het herstel van je spieren.
Arla Protein is een kwark, waaraan extra proteïnen ( eiwitten) zijn toegevoegd. Het is op de markt gezet voor sporters. Als je fanatiek sport, heb je na je work-out eiwitten nodig om de verloren eiwitten aan te vullen.
Toetjes hebben geen voedingswaarde – Fabel
Volle kwark bijvoorbeeld bevat per portie (150 gram) tussen de 12 en gram eiwit (dit kan variëren) en draagt daarmee flink bij aan de gehele eiwitinname. Een toetje van kwark bevat naast eiwitten onverzadigde vetten en koolhydraten, die de bewoners ook dagelijks nodig hebben.
Met deze heerlijk romige Melkunie PROTEIN karamel zeezout pudding word je dagelijkse portie eiwitten binnenkrijgen makkelijker en lekkerder dan ooit! Onze heerlijke pudding bevat 20 gram eiwit per portie, is romig, laag in suiker, lactosevrij* en vrij van kunstmatige zoetstoffen.
Als je wil letten op je gezondheid en gewicht, dan is een magere of halfvolle vla beter. Zo krijg je minder verzadigd vet en calorieën binnen. Pudding, mousse en bavarois worden op dezelfde manier gemaakt als vla. Er wordt soms nog room aan toegevoegd en er wordt meer of ander bindmiddel gebruikt.
Het grootste verschil is dat skyr aanzienlijk meer eiwitten bevat dan 'gewone' yoghurt en kwark doordat er meestal eiwitpoeder wordt toegevoegd. Door het hoge eiwitgehalte heb je vaak wat langer een verzadigd gevoel dan na het eten van magere yoghurt.
Waarom skyr zo goed voor je is
Let je op je lijn, dan is skyr een prima zuivelproduct om te gebruiken bij je ontbijt of als gezond tussendoortje: het bevat weinig vetten en suikers, maar wel veel proteïnen en calcium. Een portie van 100 g skyr natuur bevat ongeveer 11 g proteïnen, 3,7 g suikers en slechts 0,2 g vet.
De eiwitten zijn heel goed voor je spieren, maar verder zullen er niet ontzettend veel waardevolle voedingsstoffen in zitten. De zoetstoffen in dit product zijn schadelijk, maar pas bij hele hoge hoeveelheden. Af en toe zo'n puddinkje eten kan dus zeker geen kwaad.
Overwegend mild voor je darmen
Griekse yoghurt bevat gunstige bacteriën (probiotica) die bijdragen aan een gezonde balans in je darmflora (12,13,14). Op deze manier draagt de yoghurt bij aan gezonde darmen en daarmee aan een goede vertering. Griekse yoghurt kan nog op een andere manier goed zijn voor de darmen.
Het grootste verschil tussen skyr en yoghurt is dat skyr aanzienlijk meer eiwitten bevat. Hierdoor heb je vaak wat langer een verzadigd gevoel dan na het eten van magere yoghurt. De smaak zit tussen yoghurt en kwark in: lichtzuur en een beetje zoet.
Laag in vet
Behalve rijk aan eiwit en zonder toegevoegde suikers zouden de Breakers High Protein ook vetarm zijn. Op de verpakking bosbes-banaan en kokos staat met grote letters '0,9 % vet'. Dit gaat echter over de gebruikte yoghurt, niet over het totale product.
Met uitzondering van onze kant en klare slagroom zijn al onze producten geschikt voor vegetariërs. Hoe lang na openen zijn jullie producten nog houdbaar?
Kwark bevat veel hoogwaardige eiwitten. Dat zijn eiwitten of proteïnen (zo zul je het ook vaak op de verpakking tegenkomen) waar alle negen essentiële aminozuren in zitten. Deze aminozuren zijn de bouwstoffen die je lichaam opbreekt en uiteindelijk naar de plek brengt waar ze nodig zijn.
Verse melk en zuiveldrank - Melkunie - Boodschappen — Jumbo Supermarkten.
Ísey Skyr Bosvruchten is niet alleen hoog in proteïnen, koolhydraat- en vetarm maar ook lactosevrij. Door de toevoeging van lactase en een speciale filtertechniek wordt de lactose afgebroken en is deze variant geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie.
Van hun verse melk maken wij heerlijke skyr. *Lactosegehalte <0,01 g/100 g.
Griekse yoghurt bevat een scala aan gezonde ingrediënten. Deze qua structuur stevige yoghurt is rijk aan vitamine A, B2, B12, de mineralen kalium, calcium, magnesium en fosfaat en eiwitten.
Yoghurt bevat meer calcium, maar kwark weer meer vitamine B12 en meer kalium. Maar dit maakt de één niet gezonder dan de ander. Kwark is dus niet per se gezonder dan yoghurt. Zorg altijd voor variatie in je voedingspatroon, ook bij de keuze voor kwark of yoghurt, om van de voordelen van beide producten te profiteren.
Kefir bevat drie keer zoveel probiotica als yoghurt. Dit zijn bacteriën die levend aankomen in je darmen. Aan die probiotica worden verschillende gezondheidsvoordelen gelinkt, zoals het verminderen van darmklachten en een verbeterde weerstand. Dus voor goede darmbacteriën is dit de beste keuze.
Conclusie. Skyr zou dus altijd kunnen passen in een plan om af te vallen. De hoofdredenen hiervoor zijn dat Skyr voedzaam is, laag in koolhydraten en vet en hoog in eiwitten. Hierdoor geeft Skyr een langdurig vol gevoel.
Fruit als toetje
Door het na de hoofdmaaltijd te eten zou het op die maaltijd gaan 'rotten'. Volgens het Voedingscentrum is dit niet waar, het lichaam gaat efficiënt om met de vertering van voedsel. Ook bevat fruit veel vitamines en mineralen. En dat draagt bij aan een gezonde en gevarieerde maaltijd.
Voor je gezondheid kun je het beste kiezen voor de magere of halfvolle yoghurt, en dan de 'naturel' variant zonder toegevoegd suiker. Yoghurt bevat veel goede voedingsstoffen, waaronder eiwit, calcium en vitamine B12 en B2. Het eten en drinken van zuivelproducten hangt samen met een lager risico op darmkanker.