Hoewel Mandarijn Chinees de meest gesproken taal in de wereld is, is het ongetwijfeld ook een van de meest moeilijk om te leren als buitenlander. Mandarijn is een toon taal. Elk geluid in pinyin, hun schrijf systeem, heeft vier verschillende uitspraken, vier!
De meeste studenten die ik ken en begonnen met boek 1 zijn, hebben B2 niveau in 1-1.5 jaar bereikt. En echt professioneel Chinees in 2-2.5 jaar. Ik moet er wel bij zeggen dat ze continu bezig waren (en zijn) met Chinees leren.
Volgens het Guinness Book of Records zijn de moeilijkste talen het Tabassaran in de Kaukasus omdat deze taal maar liefst 48 naamvallen kent; de Noord-Amerikaanse indianentaal Haida, die met 70 de meeste voorvoegsels ter wereld heeft; Amale uit Papoea-Nieuw-Guinea, de taal met de meeste werkwoordsvormen: meer dan 69.000 ...
Mandarijn is een tonale taal die met beide hersenhelften werkt. Sprekers kunnen hun creatieve vermogens ontwikkelen en hun geheugen verbeteren. Tijdens Chinese cursussen zal een privéleraar zijn kennis over fonetiek, Chinees schrijven of zelfs uitspraak overbrengen om de student te helpen zijn hersenen te trainen!
De snelste en meest intensieve manier om Chinees te leren is door het volgen van privélessen. Het voordeel is dat deze lessen aangepast kunnen worden aan je persoonlijke interesses en behoeften. Bovendien kun je elk moment met deze taalcursus starten. Je kunt kiezen voor privélessen van 2 of 4 lesuren per dag.
Dat hangt vooral af van welke talen ze al spreken. Wie pakweg Arabisch, Turks, Chinees of Somalisch kent, zal het Nederlands razend moeilijk vinden, want de verschillen zijn gigantisch. Maar het Nederlands is een stuk gemakkelijker voor mensen die al een andere Germaanse taal spreken, zoals Engels of Duits.
Spaans is een taal waarbij de koppeling van letters aan klanken eenduidig en de woordstructuur makkelijk is (veel lettergrepen met enkel medeklinker-klinker combinaties). Spaans zal dus over het algemeen makkelijker te leren zijn dan Frans.
Wat Nederlands moeilijk maakt
Het gebruik van "te", het gebruik van " er", de- en het-woorden en natuurlijk de woordvolgorde, om er een paar te noemen. Vooral die laatste is voor veel studenten een uitdaging, omdat je bij elke zin goed na moet denken in welke volgorde de woorden moeten staan.
Chinees leren is niet moeilijker dan welke taal ook. De grammatica is redelijk makkelijk. Chinees heeft bijna dezelfde structuur als Engels. Ook zijn er geen naamvallen of vervoegingen, er bestaan geen enkelvoud- of meervoudsvormen, er is geen verschil tussen onderwerp en voorwerp enzovoort.
1. Makkelijke vreemde talen (zo'n 600 uur) Er zijn een aantal talen die relatief eenvoudig zijn om te leren. Nederlands is zo'n taal, die buitenlanders gemiddeld in zo'n 600 uur studeren aardig onder de knie hebben.
Nederlands heeft eenvoudigere grammatica en is lexicaal meer vergelijkbaar met Engels dan Duits. Daarom zou het juiste antwoord logischerwijs moeten zijn dat: Nederlands makkelijker is! Echter, het leren van een taal is niet alleen een kwestie van hoe vertrouwd de grammatica en woorden zijn met talen die je al kent.
De sleutel tot de Russische uitspraak
Een schrale troost: het valt nog mee met de medeklinkers in het Russisch in vergelijking met andere slavische talen. Door de vele sisklanken is het Russisch een taal die je moeilijk kunt verstaan. Maar een beetje geoefend oor kan de klanken goed onderscheiden.
Toch wordt het wereldwijd door meer dan 24 miljoen personen gesproken. Hiermee is het de meest gesproken taal ter wereld die nauw verwant is aan het Engels. Met andere woorden, het Nederlands lijkt van alle talen het meest op de Engelse taal.
Op het internet circuleert een lijstje van moeilijke talen waarin het Nederlands op de 20ste plaats staat, na het Chinees, Arabisch, Hongaars en IJslands, maar voor het Engels, Duits en Spaans.
Of er een maximum aantal talen is dat een mens kan leren, is onbekend. Volgens de Braziliaanse uitgave van het World Book of Records is de Libanees Ziad Fazah, die in Brazilië woont, met 58 talen recordhouder.
Zie Taalfamilie en Taalverwantschap voor de hoofdartikelen over dit onderwerp. Nederlands is een West-Germaanse taal en is daarmee nauw verwant aan onder meer het Engels en het Duits.
Een mandarijn (Chinees: 官 guān) was een bestuursambtenaar in het Chinese keizerrijk. De term wordt meestal gebruikt voor ambtenaren, die hun functie in de Chinese bureaucratie verwierven op grond van hun succes bij het Chinees examenstelsel.
Er zijn in de loop der tijd zo'n 56.000 unieke Hanzi-tekens geïdentificeerd, maar een goed opgeleide, belezen Chinees kent er gemiddeld maar zo'n 7000. Om een Chinese krant te kunnen lezen dient men ongeveer 3000 karakters te kennen.