Een opvouwbare kinderwagen van maximaal 15 x 30 x 100 cm mag als handbagage mee de cabine in. Als er geen plaats is onder de stoel of in de bagagebak, wordt er gevraagd de buggy kosteloos bij de gate in te checken. Grotere buggy's moeten altijd ingecheckt worden.
Wanneer de buggy niet onder de stoel of in het bagagevak past, mag je 'm gratis inchecken als ruimbagage, of bij de gate afgeven. Is je kinderwagen te groot, dan staat bij de bagagedetails op je ticket of je de kinderwagen gratis kunt inchecken bij de incheckbalie of af kan geven bij de gate.
Handbagage: stuk handbagage van maximaal 10 kilo Let op: alleen als je baby een eigen geboekte stoel heeft. Buggy en Kinderwagen: een buggy (max. 10 kilo) tot de gate. Kinderwagen word bij de check-in balie ingenomen.
Je trolley of kinderwagen geef je op de luchthaven af bij de check-in balie. Je kunt de trolley of kinderwagen bij aankomst weer ophalen bij de bagageband. Een opvouwbare paraplubuggy of reisbuggy van maximaal 10 kg mag je voor het gemak meenemen tot aan de gate.
Op het vliegveld wordt de kinderwagen tegelijk met de koffers ingecheckt als ruimbagage. Om je kinderwagen onbeschadigd terug te vinden op de bagageband kun je deze het best stevig verpakken. Stokke heeft hiervoor de universele PramPack reistas ontwikkeld.
Vliegen met een baby is vaak (bijna) gratis. Zodra je kind een eigen stoel heeft (verplicht vanaf 2 jaar of optioneel tot die tijd) is de pret voorbij. Sommige maatschappijen geven kinderkorting voor kinderen tussen van 2-11 jaar.
Als je je baby tijdens de vlucht veilig in de Maxi-Cosi wil vervoeren dan moet je een eigen stoel reserveren voor je baby. Tijdens het opstijgen en landen moet je je baby wel op schoot houden in een speciale gordel. Als je eenmaal in de lucht bent mag je baby pas in de Maxi-Cosi.
Welke autostoelen passen in het vliegtuig? We geven informatie over enkele autostoelen die veel gebruikt worden in het vliegtuig: De Maxi-Cosi Pebble Pro, Rock, CabrioFix en Citi babystoeltjes zijn allemaal officieel goedgekeurd voor gebruik in een vliegtuig.
Een opvouwbare kinderwagen van maximaal 15 x 30 x 100 cm mag als handbagage mee de cabine in. Als er geen plaats is onder de stoel of in de bagagebak, wordt er gevraagd de buggy kosteloos bij de gate in te checken. Grotere buggy's moeten altijd ingecheckt worden.
Je mag de maxicosi alleen meenemen als handbagage als je daadwerkelijk een stoel voor je kindje hebt in het vliegtuig. Als zij bij jou op schoot zit, dan mag dat niet en moet ie worden ingecheckt.
Als je met een baby of peuter gaat vliegen, mag je doorgaans melkpoeder, afgekolfde borstvoeding en babyvoeding voor tijdens de vlucht meenemen aan boord. Je mag maximaal 100 ml gekookt water (om te mengen met melkpoeder) meenemen in je handbagage. Heb je meer water nodig, dan kun je dit vragen aan het cabinepersoneel.
Verschoon luiers op de babytafel op het toilet, niet in de cabine tussen de andere passagiers! Als je wilt kolven of borstvoeding wilt geven, doe dat dan discreet om eventuele negatieve reacties van andere passagiers te voorkomen.
De baby blijft bij de ouders op schoot zitten. Als je je kind/baby in zijn/haar eigen zitje mee wilt nemen dan moet je een aparte stoel reserveren en betalen. Hoeveel je betaalt hangt af van de vliegmaatschappij. Soms helemaal niets, soms een klein bedrag tot 10% van een gewoon ticket.
Je moet wel weten dat je niet met de kinderwagen door (elke) douane kunt. Vaak moet je de reistas + kinderwagen al afgeven bij de bagage drop. Als je kindje nog een baby is dan is het aan te raden een draagzak mee te nemen.
Een baby mag vliegen van zodra hij 7 dagen oud is tenzij hij prematuur geboren is. Voor de leeftijd van 3 maand is de ontwikkeling van de longen nog heel pril. Een lange vliegreis op grote hoogte kan nadelig effect hebben.
Over het algemeen mag u tien kilo bagage meenemen voor een baby tot twee jaar (zonder stoel). Baby's tot twee jaar hebben geen recht op een eigen stoel. Daarnaast mag er maximaal 1 buggy, kinderwagen of maxicosi per kind gratis worden meegenomen.
Aangeraden wordt om pas te vliegen als je kindje tenminste 6 weken oud is, maar liever wacht je tot 12 weken na de geboorte.
Je kunt er ook voor kiezen de kinderwagen, buggy, maxi cosi, reiswieg of wandelwagen in te laten sealen met een extra laag bubbelfolie. Dan is je bagage nog beter beschermd tegen beschadigen en tevens tegen drugssmokkel, slechte weersomstandigheden, ziektekiemen en bacteriën.
Welke bagage mag ik voor mijn baby meenemen met TUI fly? Voor baby's t/m 1 jaar geldt een gratis ruimbagagevrijdom van 10 kg. Daarnaast mag je één paraplubuggy, andere buggy van klein formaat, maxi cosi of easy walker tot 10 kg gratis meenemen. Baby's en kinderen jonger dan 2 jaar hebben geen recht op handbagage.
Vloeistoffen en gels in handbagage
Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.
In de meeste gevallen vliegt je baby gratis tot hij twee jaar oud is. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen hoef je slechts een klein bedrag te betalen. Tot twee jaar oud mag je baby nog bij jou op schoot zitten en hoef je geen extra stoel bij te boeken.
Opvouwbare buggy's mag je meestal meenemen tot aan de gate en als de buggy echt compact is, zelfs in het ruim. Grotere kinderwagens worden vaak al ingenomen bij de balie. Dit geldt trouwens niet voor alle luchtvaartmaatschappijen dus laat je van tevoren goed informeren.