Is Ultra Chameleon Folie legaal in Nederland? Ja, deze folie voldoet aan alle wetten en eisen van de Nederlandse overheid. Alle folies met een lichtdoorlatendheid hoger dan 55% mogen in Nederland op een voorruit getint worden.
Deze folie is goedgekeurd door de KLPD en Politie en is dus toegestaan. Deze tint zorgt er ook voor dat je gewoon oogcontact kunt maken met je mede weggebruikers. De voorste ruiten moeten samen met de originele tint van het glas minimaal 55% licht door laten.
Die regels gelden in heel Europa. Raamfolie op de voorruit moet minimaal 75 procent van het licht doorlaten. De lichtdoorlatendheid van de zijruiten moet minimaal 70 procent zijn. Voor de achterruit gelden geen beperkingen.
Achterruit. Voor de achterruiten bestaan geen wettelijke beperkingen op de kleur, ongeacht het type voertuig. U bent dus vrij om ze te behandelen zoals u dat zelf wil, zolang de reflectiegraad niet boven de 15% uitkomt, want dat is de geldende norm.
Lichtdoorlatendheid autoruiten
De voorruit en de naast de bestuurderszitplaats aanwezige zijruiten moeten minimaal 55% van het licht doorlaten. De achterzijruiten en de achterruit mogen een lagere lichtdoorlatendheid hebben als de auto links en rechts een buitenspiegel heeft.
De voordelen
Chameleon folie is 70% lichtdoorlatend en 80% warmtewerend. Wat voor auto u ook heeft, chameleon folie voldoet aan alle wettelijke eisen en mag op ieder raam van uw auto worden aangebracht. We hebben het hierboven al gezegd, maar deze folie geeft uw auto een exclusief en uniek uiterlijk.
Tinten en blinderen volgens de richtlijnen van de overheid
De overheid heeft de grens nu gelegd op 55% wat inhoudt dat u de ramen van uw auto tot 55% mag blinderen.
Men meet het percentage van de 'zichtbaarheid' doorheen de ruit. Van 0 tot 100%. De verduisteringsgraad van de voorruit en de laterale ruiten mag niet hoger zijn dan 30%.
Als de ramen minder dan 50% licht doorlaten ben je strafbaar en krijg je een boete. De politie beschikt over een apparaat, de Tintman, die het percentage vaststelt dat door een getinte ruit wordt doorgelaten. Het zicht vanuit auto's met een blindering van meer dan 50% is te beperkt.
Breng de blindeerfolie aan
Als de afmetingen helemaal kloppen, kun je beginnen met het blinderen van de ramen. De blindeerfolie wordt aan de binnenkant van de auto aangebracht. Spray hiervoor eerst wat water gemengd met afwasmiddel op de autoraam.
Hoe lang duurt het om je ramen te laten blinderen? Met het blinderen van je auto zijn we gemiddeld 2,5 uur bezig.
Voordelen autoruitfolie
Getinte ramen werken zonwerend, waardoor de automobilist en de passagiers minder last hebben van de naar binnen schijnende zon. De temperatuur in de auto is lager zodra de gehele zon op uw auto schijnt. Hierdoor blijft uw interieur mooier en zal het minder snel verkleuren.
Athermische voorruit: beschermt je tegen infraroodstralen en uv-stralen door ze te filteren.
Spuit de ruit goed in met water en een beetje afwasmiddel. Verwijder de beschermende folie zodat de plaklaag vrijkomt. Maak de folie goed nat zodat het tijdens het aanbrengen eenvoudig naar de juiste positie kan schuiven. Dan is het tijd om de raamfolie te plakken op de auto.
De folie is het beste te verwijderen met warmte door gebruik te maken van een föhn. Niet te warm en niet te lang op één plaats. De föhn eventueel wat heen en weer bewegen. Als de folie warm is en wat soepel is geworden kan er begonnen worden met de folie op een hoekje los te krijgen.
Vul een emmer met lauwwarm water en een beetje detergent/afwasmiddel of de Glowi-multireiniger. Vul een tweede emmer met alleen maar water. Zeep de ramen in met het zeepwater en een schone (microvezel)doek. Veeg ze direct schoon met een (microvezel)doek met enkel water die je goed uitgewrongen hebt.
Een blind (soms: raamblind of raamluik) is een horizontaal draaibaar paneel, meestal van hout, waarmee een venster kan worden afgesloten tegen zonlicht en inbrekers. Komt zowel binnen als buiten voor. In het algemeen zijn er twee blinden per raam.
Voor iedereen die de dotmatrix liever ziet verdwijnen uit het glas, biedt Glascoating Someren een speciale behandeling. Hiermee worden de zwarte puntjes door ons helemaal of aanzienlijk weggewerkt.
Autovoertuigen waarvan de ruiten getint zijn noemen we privacy glas. Bij privacy glas wordt een donkere tint raamfolie op de ruiten aangebracht, waardoor buitenstaanders niet makkelijk naar binnen kunnen kijken. Deze toepassing zien we ook terug bij gebouwen, kantoren en zelfs woningen.
Rookglas is "In de massa" gekleurd floatglas. De kleur zit door en door in het glas. Afhankelijk van de dikte wordt de kleur donkerder, waardoor er moeilijker doorheen valt te kijken.
Privacy folie, ook wel Smart Folie® genoemd (smart = slim!) is een folie van hoogwaardige kwaliteit dat letterlijk tegen een stootje kan. Dit folie is voorzien van een laag vloeibare kristallen: Polymer Dispersed Liquid Crystal (PDLC).