Vooral in sommige dialecten wordt vaak voor het kortere 'na' gekozen, waar 'naar' het juiste woord zou zijn. 'Na' betekent toch meestal 'achter' of 'volgend op'. Het heeft vaak met tijd te maken. En het is het tegenovergestelde van 'voor'.
Na is een bijwoord of voorzetsel dat “volgend op” of “later dan” betekent. Ook kun je er een reeks mee aangeven (bijvoorbeeld: uur na uur). Naar wordt gebruikt om een richting aan te geven. Daarnaast komt naar voor in verschillende vaste constructies, zoals “naar aanleiding van” en “naar mijn mening”.
We schrijven erop na in twee woorden als na deel uitmaakt van een afzonderlijk zinsdeel. Erop is dan een voornaamwoordelijk bijwoord dat we kunnen vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel op en een naamwoord. Een enkele keer wordt er op na in drie woorden geschreven.
grondig (bw) : door en door, uit-en-te-na, uit-en-ter-na.
De NA is de Engelse afkorting van een gemeenschap van ex-verslaafden en mensen die actief bezig zijn om van een drugs– of medicijnverslaving af te komen. De NA staat voor Narcotics Anonymous, oftewel Anonieme Verslaafden.
Transactionele Analyse (TA) is een krachtige psychologische theorie die ons begrip van persoonlijkheid, communicatie en sociale interactie verbetert. Ontwikkeld door de Canadese psychiater Eric Berne in de jaren 1950-1960, biedt TA een raamwerk om te begrijpen hoe mensen functioneren en hoe ze met elkaar omgaan.
We schrijven ernaar aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord. Na ernaar kan ook een dat-zin of een beknopte bijzin volgen.
De correcte vorm is "Ik kijk ernaar uit." en "Ik doe eraan mee." Voorbeeld: Ik kijk uit naar onze ontmoeting. -> ik kijk ernaar uit.
Het is 'We kijken ernaar uit. ' 'Ernaar' = 'naar het genoemde', en 'uit' hoort bij 'uitkijken'.
Meervoud nolar. Mogelijk hetzelfde woord als ner. in de richting van vb: we gaan naar Amsterdam Tegenstelling: van in overeenstemming met vb: het huis is naar zijn idee ingericht alles gaat naar wens [zoals we het willen...
waarna bijwoord Uitspraak: [ war'na ] Afbreekpatroon: waar·na na dat wat is genoemd of na dat waar je naar verwijst Voorbeeld: 'Op het kruispunt ga je linksaf, waarna je de eerste weg rechts neemt.
na·gaan (ging na, heeft, is nagegaan) 1achter iem.aan komen; = volgen: iemands gangen nagaan2het oog houden op; = inspecteren3beredenerend onderzoeken4zich voorstellen: (dat) kan je nagaan!
We schrijven hiernaar aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord. In andere gevallen schrijven we hier naar in twee woorden. Hier kan dan vervangen worden door 'op deze plaats'.
“We schrijven ernaar aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord.
Toelichting. Er is geen regel die bepaalt in welke volgorde de personen in een nevenschikking genoemd worden. Wel geldt het als een teken van beleefdheid dat men zichzelf niet als eerste noemt. De persoonlijke voornaamwoorden ik, mij, wij en ons komen daarom bij voorkeur aan het einde van de nevenschikking.
Bijgesloten, bijgevoegd, (hierbij) ingesloten en bijgaand zijn alle vier correct. Die woorden worden gebruikt als een brief vergezeld gaat van een bijlage. U kunt het bijgevoegde / ingesloten / bijgesloten / bijgaande formulier gebruiken om uw artikel om te ruilen.
De juiste schrijfwijze is: ervan uitgaan, ik ga ervan uit. De regel is: schrijf voorzetsels (zoals van en uit) aan een voorafgaand of volgend woord vast als het voorzetsel niet hoort bij een ander woord.
Eén schrijf je alleen met accenttekens als je het cijfer 1 bedoelt of als er een lezing mogelijk is met 'een'. Dus bijvoorbeeld in een zin als 'Ik heb thuis een hond en een kat' of 'Ik heb thuis één hond en één kat'. Als je wilt dat de lezer hier 'één' leest en niet 'een', dan moet je wel streepjes zetten.
We schrijven ernaartoe aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord.
Eraan toekomen is juist. Toe maakt deel uit van het werkwoord toekomen. Aan vormt een geheel met er. Eraan verwijst naar iets in de context, bijvoorbeeld 'aan een klus (toekomen)'.
Geen spatie tussen 'er' en voorzetsel
De regel is eenvoudig: schrijf 'er' vast aan het voorzetsel dat erachter staat. Dus 'erin', 'eraan', 'ertegen', 'erop', 'ervoor', enzovoorts. Overigens geldt dit ook voor 'hier' en 'daar'.
T.a.v. is de afkorting van ter attentie van, wat 'voor, bestemd voor' betekent. De correcte spelling is t.a.v., met punten.
d.i. van het begin tot het einde, daar a de eerste en z de laatste letter van het alphabet is. Vgl.
“Het is een afkorting die staat voor virtueel assistent, virtual assistant of virtuele assistent.
We schrijven erover aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord. Na erover kan ook een dat-zin of een beknopte bijzin volgen.