Ideaal voor salades en sandwiches en als basis voor sauzen: deze mayonaise geeft binding aan alle gerechten. Een lekkere saus voor bij friet, burgers en al je snacks, heerlijk ook als dip. Gemaakt met vrije-uitloopeieren, glutenvrij en geschikt voor een vegetarische voeding.
Deze saus is te gebruiken als mayonaise, is glutenvrij en geschikt voor vegetarische en veganistische voeding. Gemaakt van kwaliteitsingrediënten. De perfecte saus voor bij burgers, sandwiches en al je snacks.
Alle mayonaises van Remia Professioneel zijn glutenvrij!
Er is vanuit de markt een stijgende vraag naar glutenvrij eten. Ongeveer 1 procent van de Nederlanders heeft glutenintolerantie (coeliakie), dit zijn zo'n 170.000 mensen. Het is voor deze groep belangrijk dat ze glutenvrij eten.
Hellmann's óók geen mayo
Dit omdat het minder olie bevat dan de in de Warenwet voorgeschreven minimale hoeveelheid van 70 procent die nodig is om het mayonaise te mogen noemen.
Hellmann's Real (430 ml)
Hellmann's Real is een mayonaise volgens Engels recept. Het heeft een onmiskenbare frisse smaak en een stevige structuur.
Hellmann's breidde zich verder uit: Fabrieken werden gebouwd in Noord, zuid, oost en west Amerika, waardoor de blue ribbon mayonaise van Hellmann's bekend werd onder miljoenen consumenten in Amerika. Vanaf 1961 breidde Hellmann's zich uit naar Latijns Amerika en Engeland, waar het ook enorm populair werd.
De gezondste is die van Van Wijngaarden. De Zaanse variant heeft maar 0,6 procent zout en 0,8 procent suiker. Hiermee bevat deze mayonaise het minste van deze twee ongezonde dingen. Als je puur voor smaak wilt kiezen, dan kun je het beste gaan voor Remia mayonaise.
Wat is 'gezonder'? Wie louter calorieën telt kan het beste gaan voor fritessaus. Daar zitten minder calorieën in. Fritessaus bevat per 20 gram, 1 eetlepel, 5, 5 gram vet en 1,4 gram suikers en mayonaise bevat 14, 3 gram vet en 0,7 gram suikers per 20 gram.
'Mayonaise is gemaakt van raapzaadolie, azijn, eigeel en water en bestaat daarmee voornamelijk uit gezonde onverzadigde vetten. Een gezonde keuze dus en een prima vervanger van boter, dat veel (ongezonde) verzadigde vetten bevat.
Is Zaanse mayonaise lactosevrij? Van Wijngaarden's Zaanse Mayonaise heeft als enige de volle romige smaak van échte mayonaise met een prettig zuurtje. Deze is volledig plantaardig, ei-, gluten- en lactosevrij.
De lekkerste en meest onderscheidende mayonaise? Dat is de ambachtelijke Mayonaise van Levo, exclusief voor de horeca. De mayonaise van Levo is gluten- en lactosevrij.
Joppiesaus, satésaus en fritessaus scoren in de middenmoot, met zo'n 60 kilocalorieën per portie. Curry doet het al een stuk beter, maar ketchup is de echte winnaar: dat bevat acht keer minder calorieën dan mayonaise.
Uit de tabel blijkt dat ketchup uiteindelijk de meest gezonde saus is. Niet alleen bevat ketchup weinig calorieën in vergelijking met de andere sauzen, maar ketchup bevat ook weinig vet. Toch zijn er ook nog andere, lightketchupvarianten te krijgen. Dat heeft te maken met het suikergehalte van ketchup.
Dat mijn neef de saus niet kende is ook helemaal niet zo gek. Want Madsauce, gemaakt van mosterd, uienpoeder, peterselie (of dille) en kleurstof, ontwikkelde McDonald's speciaal voor Nederland (en later België).
Leuke bijkomstigheid: een portie van 15ml (ofwel 1el) bevat ca. 11,2g vet en slechts 0,18g kh. Hulde aan de mayo!
Raapzaadolie (80%), natuurazijn, SCHARRELEIGEEL (6%), water, suiker, zout, MOSTERD (water, MOSTERDzaad, azijn, zout, suiker), conserveermiddel (kaliumsorbaat), aroma's (SOJA-eiwit en SELDERIJ), kleurstof (beta-caroteen), antioxidant (E385).
Mayonaise is door al dat vet wel erg calorierijk en bevat (afhankelijk van het vetgehalte) tussen de 90 en 110 kcal per lepel. Doe je niet aan de lijn dan is daar niet zo veel mis mee. Vet is een essentieel onderdeel van onze voeding. Voor onze dagelijkse energie-inname mag 20 tot 40% uit vet bestaan.
Amerikaanse roots
In 1905, twee jaar nadat hij in Amerika was gearriveerd, opende de Duitse immigrant Richard Hellmann een delicatessenzaak in New York. Zijn zelfgemaakte mayonaise, die hij onder meer gebruikte in salades, werd al snel zo populair onder honderden consumenten dat hij deze apart ging verkopen.
Hellmann's uit Engeland is bijvoorbeeld iets fris/ zuurder dan Hellmann's uit Amerika, dat iets zouter van smaak is. Uit testen is gebleken dat de receptuur uit Engeland de Nederlandse consument het meeste aanspreekt.
Jouw vertrouwde Calvé Belgische Mayonaise is heerlijk vol van smaak, friszuur en net iets zuurder dan de normale mayonaise. Daarnaast is deze Calvé Belgische Mayonaise gemaakt van gemaakt van goede en pure ingrediënten zoals plantaardige olie, azijn en vrije-uitloopeieren.
Matig. Dit product kan de dagelijkse uitzondering zijn op een verder gezond voedingspatroon. Sauzen zoals AH Mayonaise met yoghurt zijn niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding.
Na het proeven hebben alle testpersonen een vragenlijst ingevuld over de smaak van de fritessaus. Elke saus is beoordeeld op kleur, geur, smaak, zoetheid, zuurte, dikte, grofheid en romigheid. Bij Remia zijn we erg blij met de uitkomst van het onderzoek: Remia Fritessaus Classic scoort op smaak het allerhoogst!