Vaak is het onmogelijk om te voorkomen dat je handen regelmatig nat worden of in aanraking komen met bijvoorbeeld koude temperaturen, die ook voor uitdroging kunnen zorgen. Hydrateer ze daarom regelmatig met een goede handcrème of natuurlijke olie. Arganolie is een echte held voor je nagels.
Gezonde nagels zijn door voldoende hydratatie wat zachter en flexibeler. Om je nagels extra te verzorgen, kun je ervoor kiezen om een nagelolie aan te brengen. Hier kun je speciale nagelolie voor kopen, maar een badje met olijfolie werkt ook al erg goed.
Het hydrateren van je nagels is belangrijk om droge velletjes te voorkomen. Deze velletjes worden gevormd door een te droge huid, dus hydrateer je nagels door je nagelriemen regelmatig in te smeren met vaseline, handcrème, lippenbalsem of kokosolie.
Stap 2: Scrub je handen
hoe vaak scrub je je handen eigenlijk? Op de Girlscene redactie is dat bijna nooit. Het is in ieder geval wel aan te raden omdat je hiermee de dode huidcellen kunt verwijderen en je huid dan mooier glanst.
Verzorg de huid
Gebruik daarom een vochtinbrengende handcrème om de huid én de nagelriemen te voeden en versoepelen. Vergeet ook niet op zonnige dagen de handen in te smeren met een SPF. Deze huid is veel blootgesteld aan de zon, en kan de bescherming dus goed gebruiken!
Dep je handen droog met een schone, niet te ruwe (papieren) handdoek en vermijd het gebruik van handdrogers. Droog je handen ook onder je ringen. Daar kunnen anders al snel zeepresten blijven zitten die irritatie kunnen veroorzaken. Gebruik regelmatig een vettige handcrème met vaseline of urea.
Als je daarbij de handen extra vaak moet wassen, schoonmaakt zonder huishoudhandschoenen en regelmatig een flink warme douche neemt, is de kans groot dat je ook last krijgt van droge handen. Zeep spoelt belangrijke beschermende huidvetten weg.
Pastelkleuren staan je mooi, maar ook hardere, warme kleuren zoals hardroze of warmrood zullen je handen laten stralen. Felle kleuren staan je prachtig, denk aan fuchsia of zwembadblauw. Bijna alle kleuren staan mooi bij dit huidtype, zolang de ondertoon warm is.
Ongeveer twee keer per week je handen scrubben is een ideale methode om dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding te stimuleren. Je handen zullen direct heerlijk zacht en glad aanvoelen!
Voor sterke nagels heb je calcium nodig. Je nagels voeden kan daarom op twee manieren: door meer melk te drinken of door je nagels te weken in een badje van melk. Zorg wel dat je nagels helemaal nagellak vrij zijn voor een optimaal effect. Een badje van azijn behoort overigens ook tot oma's tips voor sterke nagels.
Door je nagels dagelijks in te smeren met een nagelolie, help je ze herstellen. Dit is erg belangrijk in het herstelproces van je nagels. Nagelriemen zorgen ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om het lichaam binnen te dringen en infecties te veroorzaken. Door je nagelriemen te verzorgen blijven ze zacht en soepel.
Vaak hebben mensen met zwakke nagels een tekort aan biotine (vitamine B 8), vitamine D, calcium en/of zink. Deze vitamines en mineralen kun je halen uit eieren, vis, zuivel, noten, fruit en groenten. Ook zijn er supplementen waar je deze voedingsstoffen uit kunt halen om je nagels te verzorgen.
Wat is de oorzaak van geribbelde nagels? In de meeste gevallen is de oorzaak van geribbelde nagels te vergelijken met de oorzaak van huidrimpels. Als de huid veroudert en/of uitdroogt ontstaan er vaak huidrimpels doordat de cel vernieuwing vertraagt en de elasticiteit van de huid afneemt. Dit gebeurt ook met je nagels!
Je nagelriemen kunnen gaan bloeden en er kan een wondje ontstaan. Maar vaker nog drogen je nagelriemen uit, plakken vast aan je nagelbed en belemmeren zo de groei van je nagel. Je nagel kan daardoor zelfs een beetje vervormen. Door je nagelriemen regelmatig terug te duwen, kun je dit voorkomen.
Het is aangeraden om dagelijks je nagelriemen in te smeren met nagelriemolie. Het beschermt je nagels en de huid rondom je nagel en houdt ze zo in goede conditie. Wij raden aan om de nagelolie 2x per dag aan te brengen. Je brengt de nagelriemolie het beste aan bij dagelijkse gewoontes zoals na het tandenpoetsen.
De nagellakkleur van het jaar 2022 is volgens Pantone is Very Peri en blijft de trends domineren. Terwijl ook geel, groen en blauw nog steeds te verkrijgen zijn in alle soorten pasteltinten. De kleur die dit seizoen weer tot leven komt? Electric blue, de meest populaire kleur van het moment.
Turquoise. Door een knallende mix van groen en blauw lijk je altijd bruiner.
Welke kleur nagellak maakt de lichte huid valer
Heb je een lichte huid met een koele ondertoon, dan moet je voorzichtig zijn met nagellakkleuren met warme tinten, denk aan nagellak in gele, roze, oranje of gouden tinten. Deze kleuren zorgen ervoor dat je handen er valer uitzien.
Uit het Nationaal Toilet Onderzoek (ja, dat bestaat echt) schrijft de internationale standaard voor dat iedereen zijn handen ten minste 6 keer per dag moet wassen.
Neem de tijd: was je handen minimaal 10 seconden. Was je handen op de juiste manier (zie afbeelding) en vergeet dus vingertoppen, duimen, ruimte tussen je vingers en je polsen niet. Spoel je handen af met flink stromend water. Droog ze goed af met een wegwerphanddoekje of een schoon stuk keukenrol.
Wassen met water en zeep is voldoende. Lees hier waarom handen wassen met desinfecterende zeep niet nodig is, en in welke gevallen het wel nuttig kan zijn. Als er geen stromend water aanwezig is, dan is het gebruik van een desinfecterende handgel op alcoholbasis een alternatief.
Een waarschuwing van het Huidfonds om de handen goed te verzorgen droeg bij aan die run op handcrème. "Van veel wassen worden handen droog en raakt de huid beschadigd, wat juist tot minder bescherming tegen bacteriën en schimmels leidt", aldus het Huidfonds. “Handcrème, voetcrème, billencrème, het maakt echt niks uit.
Hoe vaak moet ik handcrème gebruiken? Door uw handen regelmatig in te smeren, kunt u droge handen voorkomen en de natuurlijke beschermlaag van de huid versterken. Als de beschermlaag van de huid nog intact is en een goede handcrème wordt gebruikt, is één keer per dag insmeren voldoende.