Met een digitale thermometer en app voor je smartphone kan je de koorts makkelijk meten en bijhouden. En dat is niet alleen handig voor jezelf. De app houdt het verloop van je koorts bij. Dit kan handig zijn voor jouw zorgverlener(s).
Gebruik de ThermoCheck app van Dyzle
De ThermoCheck app werkt op zowel Android als IOS smartphones, elke moderne smartphone met bluetooth verbinding is hiervoor geschikt. Je installeert de app op je smartphone en we zorgen er samen voor dat al je controlepunten gedigitaliseerd worden.
Als je geen thermometer hebt, zijn er minder nauwkeurige manieren om koorts vast te stellen. Aan het voorhoofd voelen, is de populairste methode, maar ook de minst nauwkeurige. Dit is vooral het geval als je zelf een diagnose stelt.
Thermometer ++
Thermometer is uiterst eenvoudig. Je hoeft alleen maar een locatie op de kaart te kiezen en deze zal je vertellen wat de temperatuur is in graden Celsius of Fahrenheit, evenals de vochtigheid en druk. Alles in een interface zonder enige vorm van decorum en zonder enige vorm van vooruitziendheid.
De temperatuur wereldwijd
De app weet zo waar jij je bevindt en zal op deze manier de temperatuur op jouw locatie bepalen. Als je niet wil dat Echte thermometer weet waar je bent, dan kan je een locatie zoeken. De app zal dan de temperatuur bepalen op de locatie die jij hebt uitgekozen.
Op zich raar he, een Iphone heeft een kompas, mogelijkheden om andere zaken te meten, maar geen interne thermometer!
U heeft koorts als de temperatuur van uw lichaam 38 graden of hoger is. Meet uw temperatuur via de anus (poepgat) met een thermometer. Drink elke dag 1,5 tot 2 liter. Rust ook genoeg.
De koortsthermometer is de meest betrouwbare thermometer. Hij moet dan wel op de juiste manier gebruikt worden. Een koortsthermometer kan gebruikt worden op 3 verschillende manieren: Axillair (onder de oksel): dit is de minst betrouwbare manier.
De kamertemperatuur ligt meestal rond 21-24 graden Celsius. Een digitale thermometer geeft de temperatuur weer op het scherm en is het nauwkeurigst. Lees de cijfers van een glazen thermometer naast de bovenkant van de vloeistof, om de temperatuur te bepalen.
Douchen is toegstaan bij koorts, maar neem geen koud bad of een koude douche. Je lichaam zal dan juist harder gaan proberen om je lichaamstemperatuur hoog te houden. Een koud bad of een koude douche werken dan averechts.
U krijgt opnieuw koorts nadat de koorts 1 dag of langer weg was. Bent u ouder dan 70, heeft u een chronische ziekte of minder afweer? Bel dan meteen bij koorts.
Je hebt koorts als je lichaamstemperatuur hoger dan 38 graden celsius hebt. Een normale lichaamstemperatuur ligt rond de 37 graden. Als je temperatuur iets hoger ligt, hoef je niet gelijk koorts te hebben. Bij een temperatuur tussen de 37,5 en 38 graden noemen we het namelijk 'verhoging'.
Koorts is een vaak voorkomend symptoom van ziekte. Het komt vooral voor bij verkoudheden, keel- en/of oorontstekingen en griep. Warm hebben, koude rillingen, hoofdpijn, grieperig gevoel, zich slap en futloos voelen, zijn maar een paar van de symptomen die gepaard gaan met koorts.
Men spreekt van koorts bij een temperatuur onder de oksel van 37,2 °C of hoger.
Een temperatuur tussen de 18 en 21 graden is een aan te raden temperatuur voor thuis. Jongeren vinden de verwarming op 18 graden vaak voldoende, terwijl ouderen het vaak prettiger vinden om een temperatuur van minimaal 20 graden in huis te hebben.
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is 18 graden een veilige en gezonde temperatuur voor in huis. Bij een kamertemperatuur van 18 graden functioneren de meeste mensen goed en loopt u de minste kans op gezondheidsklachten.
Koorts kan in verschillende mate aanwezig zijn: tot 38,5°C spreken we van lichte koorts, tot 39,0°C van matige koorts, tot 39,5°C van hoge koorts en bij 40°C of hoger van hevige koorts.
De auteurs concluderen dat de voorhoofdthermometer de oorthermometer kan vervangen, maar dat men zich ervan bewust moet zijn dat beide methoden niet accuraat zijn. door de voorhoofdthermometer in vergelijking met invasieve methoden, zoals een rectale meting. meest accuraat de lichaamstemperatuur weergeeft.
De Braun IRT 6020 Mnla is de topper onder de oorthermometers. Deze thermometer is namelijk de meest gebruikte én aanbevolen thermometer door artsen en professionals. De oorthermometer wordt beschreven als infrarood oorthermometer voor de hele familie.
De normale lichaamstemperatuur schommelt tussen 36°C en 37,2°C, afhankelijk van de persoon, de menstruele cyclus (tijdens de eisprong stijgt de lichaamstemperatuur) en het tijdstip van de dag ('s avonds is je temperatuur ook hoger). Er is sprake van koorts wanneer de temperatuur 38°C bereikt.
Deze varieert van persoon tot persoon en wordt beïnvloed door tal van factoren, zoals: lichamelijke inspanningen, geneesmiddelen, omgevingstemperatuur, voeding en bij vrouwen door de eisprong. 's Ochtends is de lichaamstemperatuur het laagst, in de late namiddag het hoogst.
Voedingsadviezen bij ziekte en koorts
Dan is er een risico op spierafbraak en ondervoeding. Deze tips kunnen helpen dat te voorkomen: Eet extra eiwitten om spierverlies te vermijden of te beperken. Eiwitten zitten voornamelijk is vlees, vis, ei, zuivel, kaas, peulvruchten, vleesvervangers, noten.
Open de Weer-app op je Apple Watch. Tik boven in het scherm op 'Weergave'. Kies 'Weertype', 'Neerslag' of 'Temperatuur'.
Met de Medisana FTN Infrarood Thermometer meet je de temperatuur snel en contactloos. Je richt het blauwe licht, met 5 centimeter afstand, op het voorhoofd van de kleine. Vervolgens wordt na ongeveer 1 seconden de lichaamstemperatuur bepaald op 0,1°C nauwkeurig.