Apple is beter dan Samsung op het gebied van beveiliging. Dit betekent dat iOS over het algemeen nét iets veiliger is dan Android. Dit komt omdat Android een open besturingssysteem is en iOS specifiek door en voor Apple is ontwikkeld. Op het gebied van prijs is Samsung juist weer beter dan Apple.
Als we alle Android Smartphones bekijken zijn er twee die er qua beveiliging er hoog bovenuit steken: Google Pixel 3: Dit is één van de veiligste telefoons op de markt. Veel beveiligingsfuncties zitten er standaard op met regelmatige updates.
Conclusie. Of iOS of Android voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Waar iOS erg gebruiksvriendelijk is, heb je met Android de mogelijkheid om je toestel te personaliseren. Verder ben je met iOS minstens 5 jaar lang verzekerd van snelle software- en beveiligingsupdates.
Het grootste voordeel van iOS is dat het systeem erg veelzijdig is, omdat het erg goed in elkaar zit. Een iPhone heeft erg veel functies, om nog maar te zwijgen over de 1 miljoen apps die beschikbaar zijn voor het toestel. Je kunt gerust stellen dat een iPhone de veiligste smartphone ter wereld is.
Er zijn meer dan 1 miljoen apps beschikbaar voor je iPhone. Veiligheid staat daarbij voorop. Je downloadt enkel apps via de App Store en die apps worden door Apple gecontroleerd en goedgekeurd. Maak je daarnaast geen zorgen over je privacy.
Verschillende software kenmerken
Wanneer de meest belangrijke kenmerken van de software vergeleken worden met elkaar, dan ontstaan er duidelijke verschillen op het gebied van veiligheid. De iOS software van Apple ziet er onder de streep een stuk veiliger uit dan Android.
Het besturingssysteem sluit naadloos aan op de producten van Apple. Een nadeel van iOS is dat het alleen voor Apple beschikbaar is en de producten van Apple relatief duur zijn. Daarnaast is er weinig vrijheid in het aanpassen van apps. Google Android is een goedkopere optie en wordt door meerdere merken gebruikt.
iPhones zijn zo duur, niet omdat ze zo geweldig zijn, maar vooral omdat er amper concurrentie is. 70% procent van de smartphones wordt gemaakt door vijf bedrijven: Samsung, Huawei, Xiaomi, Apple en Oppo. Dat is niet gezond, zegt econoom Jan Eeckhout. Daardoor kunnen die paar bedrijven de prijzen hoog houden.
Laten we meteen vaststellen dat Android, als besturingssysteem, zeer veilig is. Het beschikt over meerdere beveiligingslagen om malware op afstand te houden en zaken die je gegevens of het systeem zelf in gevaar zouden kunnen brengen zijn alleen uitvoerbaar na je specifieke toestemming.
De basisbeveiliging van je mobiele apparaat bestaat uit een aantal standaardinstellingen en acties waarmee je een minimum aan beveiliging hebt geregeld: Stel een toegangscode voor je mobiele apparaat in. Voer regelmatig een update uit om je besturingssysteem en apps om ze up-to-date te houden.
Huawei en Mi
Als je jouw gehele smartphone beveiligd wilt hebben zijn de smartphones van Huawei een goede keuze. Ondanks het Chinese bedrijf dat erachter zit, is er veel gedaan om gebruikers te beschermen. Ook de Mi is een goede oplossing. Beide telefoons kun je nog extra beveiligen door speciale apps te installeren.
iOS is zonder meer het meest veilig wanneer het gaat om virussen en malware. Hackers kiezen liever een gemakkelijker doelwit en dat zijn smartphones met Android. Een iPhone is dan ook een stuk veiliger in dit geval.
Samsung toestellen zijn veilig voor normaal gebruik, óók na afloop van de softwaresupportperiode. Dat software een kwetsbaarheid bevat, betekent niet dat de software ook onveilig is. Bovendien is het updaten van software maar een van de vele maatregelen die Samsung neemt om haar telefoons veilig te houden.
Apple iOS is inderdaad een erg veilig ontwerp. iOS-apps worden in hun eigen sandbox uitgevoerd – een veilige omgeving die de app afsluit, waardoor ze niet door andere app-data worden aangetast, laat staan door bestanden uit andere besturingssystemen.
Apple zegt dat de gemiddelde levensduur van een iPhone maximaal drie jaar is, maar veel mensen zien de prestaties na ongeveer twee jaar afnemen, maar sommige mensen houden hun iPhones tot vijf jaar voordat ze besluiten een upgrade uit te voeren en een nieuw apparaat te kopen. , misschien vanwege het geld dat ze ...
Het korte antwoord is nee. De meeste Apple-gebruikers hebben geen aanvullende virusscanner nodig, omdat het systeem van zichzelf al goed beveiligd is. Dit komt omdat Apple de touwtjes strak in handen houdt, en daardoor veel controle heeft.
Antivirussoftware op smartphones
Daarnaast staat Apple geen virusscanners toe op iOS, omdat apps geen toegang mogen hebben tot andere apps. Ook op Android worden apps gecontroleerd voordat ze in de Play Store terechtkomen, maar het komt weleens voor dat er een malafide app langs deze controle komt.
De iPhone 14 kost volgens LeaksApplePro 909 euro: net zo duur als de iPhone 13. Ga je voor de Pro-versie? Dan zou je volgens de insider maar liefst 1259 euro moeten neertellen. Dat is 100 euro meer dan de iPhone 13 Pro kost.
In januari, februari of maart daalt de prijs vaak, al zien we dit vooral in het eerste jaar na introductie. Een volgend belangrijk moment is de zomer. In juni en augustus daalt de prijs van oudere iPhones vaak, meestal met zo'n €50,-.