Gebruik de .nl-zoekbalk op deze pagina: check hier je .nl-domeinnaam. Je ziet dan of de naam vrij is, of wat de status van de domeinnaam is.
Dan kun je terecht op de website van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN).Hier kun je de gewenste domeinnaam invoeren en dan zie je meteen of deze nog beschikbaar is.
Je kunt een web domein checken door jouw favoriete naam en eventueel een topleveldomein te controleren in de domeinnaam checker van Hostnet. Klik vervolgens op 'Checken' en je krijgt een overzicht van de domeinnamen die beschikbaar zijn. Ook zie je welke domeinnamen bezet zijn.
Je kunt contact opnemen met de provider waar de domeinnaam bij geregistreerd staat. Deze vind je terug in de publieke WHOIS-informatie bij SIDN op https://www.sidn.nl. Je kunt contact opnemen met SIDN. Bekijk hiervoor de pagina SIDN en Privacy op hun website.
Gebruik de .nl-zoekbalk op deze pagina: check hier je .nl-domeinnaam. Je ziet dan of de naam vrij is, of wat de status van de domeinnaam is.
De kosten van een . nl domeinnaam ligt tussen de 4 en 20 euro per jaar. Via een domeinnaam check kan je snel controleren of je een domeinnaam nog vrij is en of je hem kan registreren.
De eigenaar van een website kun je online natrekken via wereldwijde domein registers. NL en BE domeinnamen kunnen worden opgezocht via het SIDN en DNS Belgium, en internationale domeinnamen via het ICANN.
Een goede domeinnaam is een sterke vertegenwoordiging van je merk. Een domeinnaam is de ultieme vertegenwoordiging van je merk. Het is de terminal waardoor potentiële klanten bij jouw merk en producten belanden. Een effectieve domeinnaam kan daarom ook de waarde van je merk substantieel verhogen en versterken.
Iedereen kan een domeinnaam registreren, maar de regel ”wie het eerst komt, die het eerst maalt” gaat op voor domeinnamen. In juridische zin is een domeinnaam lastiger te duiden.
Een domeinnaam is een unieke naam die op het internet wordt gebruikt, om jouw website of webwinkel te zoeken en te openen. Enkele voorbeelden van domeinnamen zijn NOS.nl, NU.nl, Wehkamp.nl, Zalando.nl en Rijksoverheid.nl. De meeste domeinnamen worden gebruikt voor websites.
SIDN staat voor Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. De SIDN beheert alle domeinnamen in Nederland en zorgt ervoor dat internetgebruikers altijd en overal bij deze domeinnamen terecht kunnen.
Hoe weet ik of een website veilig is? Een beveiligde website herken je aan 'https' in de adresbalk van je browser.Vaak zie je dan ook het icoontje van een slotje.
Elke website heeft een uniek adres. Het adres wordt aangegeven met een punt, gevolgd door de naam van de website. Na de naam komt de domeinextensie achter de punt. De letters zijn vaak een afkorting van een land, maar niet altijd. .
Domeinnaam aanvragen
U registreert uw gekozen domeinnaam bij een registrar . De registrar doet een registratieaanvraag voor u bij de organisatie die de domeinnamen beheert namens het ICANN . Voor domeinnamen met de extensie . nl is dat de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) .
Je kan een domeinnaam kopen bij een registrar, zoals one.com, die een domein voor jou registreert als deze nog beschikbaar is. Het registreren van een domeinnaam zorgt ervoor dat wanneer iemand je webadres invoert, dit naar jouw website leidt.
Domeinnaam. Een domeinnaam (vaak gewoon domein genoemd) is een eenvoudig te onthouden naam die is verbonden aan een fysiek IP-adres op het internet. Het is de unieke naam die na het @-teken in een e-mailadres en na www in een webadres staat.
De WHOIS-gegevens van een domeinnaam bevatten alle algemene informatie over een domeinnaam. Dit betreft onder meer de beschikbaarheid van een domeinnaam, de partij waarbij de domeinnaam is geregistreerd en de contactgegevens van de administratieve contactpersoon, de technische contactpersoon en de rechtmatige eigenaar.
De Britse bedenker van het World Wide Web (WWW), Tim Berners-Lee, publiceerde op 6 augustus 1991 een link naar de eerste website in een online-discussiegroep. De eerste website was die van het Europese onderzoeksinstituut CERN in Genève, waar Berners-Lee werkte.
Duurste domeinnaam ooit: cars.com
Het gaat om cars.com, en dit domein werd gewaardeerd op maar liefst $872 miljoen dollar!
Je website heeft een simpel, makkelijk te onthouden adres nodig. Dat is je domeinnaam. Een goede domeinnaam kun je makkelijk communiceren en blijft goed bij mensen hangen. Je domein is onderdeel van je merk.
Waarom een goede domeinnaam? Een domeinnaam is belangrijk voor de herkenbaarheid van je merk of onderneming. Het helpt ook bij het vinden van je domeinnaam. Niet alleen door je bezoekers, maar ook voor zoekmachines.