Onkruidbestrijder Bofix moet, net zoals die andere bestrijder Roundup, uit de rekken gehaald worden. Vanaf 31 december mag het gevaarlijke goedje niet meer verkocht worden, omdat het schadelijk is voor onze gezondheid.
Prijs per verpakking: 110,00€ (excl. 12% BTW)
BOFIX dient toegepast te worden in de lente, vóór het verschijnen van de bloeiwijze van de samengesteldbloemige onkruiden en zuringsoorten. Deze behandeling leidt tot vernietiging van de klavers. Algemene opmerking : boterbloemen worden niet volledig bestreden. Tijdstip van toepassing : opkomst – 50cm, in de lente.
Je kan het onkruid bestrijden met een selectief herbicide als Bofix of GazonNet. Dan moet je wel de dieren uit hun weide halen, want die producten kunnen schadelijk zijn voor dieren. Volg daarom nauwgezet de instructies op het etiket.
Voor Bofix geldt normaal een wachttermijn van 6 maanden.
Onkruidbestrijder Bofix moet, net zoals die andere bestrijder Roundup, uit de rekken gehaald worden. Vanaf 31 december mag het gevaarlijke goedje niet meer verkocht worden, omdat het schadelijk is voor onze gezondheid.
De beste onkruidverdelger met glyfosaat is 'Roundup'. Dit is een sterk middel die zo effectief is dat het bijna alle onkruiden volledig kan doden. De 'ouderwetse' Roundup met met glyfosaat mag in Nederland en België niet meer aan particulieren verkocht worden wegens mogelijk kankerverwekkende stoffen in de glyfosaat.
Selectief herbicide met breed werkingsspectrum ter bestrijding van eenjarige en overblijvende onkruiden in weiden, gazons, sportterreinen en braakland. Kan zonder problemen toegepast worden op grassen vanaf het 3de bladstadium => Dosis: 30 tot 40 ml/are, al dan niet in combinatie met AZ (2 ml/are).
Uit het vier jaar durende onderzoek blijk dat het onkruidbestrijdingsmiddel voor zowel mensen als dieren niet schadelijk is, tenzij een hoeveelheid wordt ingenomen die minstens honderd keer boven de toegestane dosering ligt.
Onkruidverdelgers met glyfosaat, zoals Roundup, mogen al sinds vorig jaar niet meer verkocht worden. Toch vind je de groene bussen nog steeds in de winkelrekken. Al is er wel een belangrijk detail veranderd: het glyfosaat is vervangen door een andere stof: pelargonzuur.
Bofix Selectief herbicide met twee toepassingen:
verdelging van jonge bramen, distels, netels, paardestaart, etc. bestrijding van de meeste breedbladige onkruiden in grasvelden, zowel meerjarige als eenjarige. Toepassen vóór bloei, bij hoge luchtvochtigheid en voldoende ontwikkeld droog gewas.
Roundup Rapid
Roundup is nog steeds het bekendste merk van onkruidverdelgers voor de consumentenmarkt. Met Roundup Rapid brengt het nu ook een goede onkruidverdelger zonder glyfosaat op de markt. Het maakt hiervoor gebruik van pelargonzuur, een contactherbicide die rechtstreeks op het onkruid moet worden gespoten.
Het verschilt nogal hoe snel het onkruid uit het gazon verwijderd is. Vooral het weer heeft invloed op de snelheid waarmee het onkruid verdort. Meestal neemt dit 2 tot 3 weken in beslag, de kale plekken die dan ontstaan in het gazon kun je direct inzaaien.
Eén van de meest efficiënte middeltjes om niet alleen onkruid te bestrijden, maar ook tegen te gaan is zout. Strooi ze met de nodige regelmaat in de voegen van je tegels en je zal merken dat onkruid geen schijn van kans meer heeft. Het volstaat om zo'n 20 gram zout per vierkante meter te strooien.
Sinds eind 2018 is de verkoop van glyfosaat, beter bekend onder de merknaam Roundup®, aan particulieren verboden. Ook het inzetten van andere selectieve onkruidbestrijders, om jouw tuin te vrijwaren van onkruid, is niet meer mogelijk.
Spuittoestel: 10 liter per hectare, verdund in 400 – 1000 liter water. Rugspuit: 100 ml per are, verdund in 10 liter water.
10 tot 12 ml Roundup Evolution glyfosaat mengen met 1 liter water is voldoende. Niet te warm, bewolkt weer met een hoge luchtvochtigheid tijdens de bespuiting geeft de beste resultaten.
Sinds 2016 is Glyfosaat als chemische onkruidbestrijding verboden in de groenvoorziening én in tuinen. Het Europese verbod op o.a. glyfosaat heeft gevolgen voor groenvoorzieners zoals Allgroen bv én ook voor u als particuliere tuinbezitter.
Vanaf 1 januari 2024 is het in Duitsland niet meer toegestaan om het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat te gebruiken. Dat heeft de SPD-minister van Milieu venja Schulze bekendgemaakt. Het verbod maakt onderdeel uit van een plan van de Duitse regering om insecten beter te beschermen.
Je hoeft alleen wat witte wijnazijn te mengen met een halve kop zout en een scheut afwasmiddel. Dit mengsel giet je in een spuitfles. Spuit vervolgens het onkruid in, meer hoef je niet te doen. Het onkruid gaat vanzelf dood.
Een voorbeeld van een biologisch bestrijdingsmiddel is Roundup Onkruidvrij 1KG. Dit middel bestrijdt zowel het blad als het wortelstelsel van veelvoorkomende onkruiden als boterbloemen, madeliefjes, klavers en paardenbloemen. Het middel zorgt ervoor dat het onkruid afsterft en niet meer terugkeert.