Het gebruik van Apple Pay is eenvoudiger en veiliger dan een fysieke kaart. Als je je kaarten eenmaal hebt toegevoegd aan de Wallet-app , kun je met Apple Pay veilig betalen in winkels, voor het openbaar vervoer, in apps en op websites die Apple Pay ondersteunen.
Het werkt heel simpel. Voeg gewoon je creditcard, pinpas of prepaidkaart toe aan de Wallet-app op je iPhone. En vergeet niet je kaarten toe te voegen aan andere devices waarmee je Apple Pay wilt gebruiken. Deze feature werkt op iPhone, Apple Watch, Mac en iPad.
De Wallet-app bevindt zich op je iPhone. Je kunt er je creditcards, betaalkaarten, instapkaarten, toegangskaarten, autosleutels en meer bewaren: alles op één plek. En alles werkt met de iPhone of Apple Watch, dus je hoeft minder mee te nemen, maar je kunt altijd meer terugbrengen. Apple Pay is dé manier om te betalen.
Gebruik de Wallet-app om je kaarten en pasjes op één handige plek bij elkaar te houden. In Wallet kun je onder meer het volgende bewaren: Kaarten voor Apple Pay, zoals Apple Card en Apple Cash; zie Apple Pay configureren.
Iedere gebruiker met een betaalrekening, online bankieren en een geschikt apparaat kan zonder extra kosten Apple Pay gebruiken.
Als u uw telefoon heeft aangepast, controleert u of het apparaat aan de beveiligingsnormen voldoet. Google Wallet werkt mogelijk niet in winkels op: telefoons met ontwikkelaarsversies van Android, telefoons die roottoegang hebben, een aangepaste ROM gebruiken of waarop de fabriekssoftware is gewijzigd.
Het toevoegen van je betaalpas of creditcard aan Apple Pay is veilig. Je bankgegevens worden namelijk níét opgeslagen op je toestel. Ze worden dus ook níét gedeeld wanneer je betaalt. Je kunt je digitale betaalpas of creditcard alleen gebruiken met Face- of Touch ID of je toegangscode.
Wat is Apple Pay? Apple Pay is de betaaldienst die Apple beschikbaar stelt op de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac. Met Apple's betaaldienst kun je contactloos betalen met je iPhone en Apple Watch bij geschikte pinautomaten in winkels, parkeergarages en andere plekken.
Het gebruik van Apple Pay is eenvoudiger en veiliger dan een fysieke kaart. Als je je kaarten eenmaal hebt toegevoegd aan de Wallet-app , kun je met Apple Pay veilig betalen in winkels, voor het openbaar vervoer, in apps en op websites die Apple Pay ondersteunen.
Controleer of u Apple Pay kunt gebruiken: Neem contact op met uw kaartverstrekker om na te gaan of deze Apple Pay ondersteunt. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, watchOS of macOS. Controleer of u zich bevindt in een land of regio waar Apple Pay wordt ondersteund.
Binnen apps en online in Safari
Gebruik Apple Pay overal waar u deze knop ziet of waar Apple Pay vermeld staat als betaalmethode. U ziet mogelijk ook 'Doneer met Apple Pay' of 'Koop met Apple Pay'. Naast Apple Pay moet de winkelier ook uw betaalkaart en betaalnetwerk accepteren.
De techniek achter Apple Pay: zo werkt draadloos betalen
In dat geval moet je de iPhone dicht bij de geldautomaat houden en vervolgens je identiteit bevestigen, waarna je kunt pinnen. Momenteel is dit echter nog niet mogelijk, omdat eerst alle Geldmaat-machines een speciale chiplezer nodig hebben.
In de app Wallet kan je digitale toegangskaartjes, tickets, bonnen en pasjes opslaan. Dit doe je door de code die erop staat te scannen vanuit de Wallet-app, of door het kaartje, ticket, bon of pasje toe te voegen aan Wallet vanuit een andere ondersteunende app.
Online wallets zijn met name bedoeld om niet al te grote bedragen aan cryptocurrencies in te bewaren. Een online wallet loopt meer kans om gehackt te worden: de aanvallers kunnen jouw inlog-wachtwoord stelen, maar ook de dienst zelf kan natuurlijk worden gehackt. Dit gebeurde in 2014 nog bij bitcoinbeurs Mt. Gox.
Per dag kun je maximaal € 2.500,- per rekening betalen met Apple Pay. Ben je 16 of 17 jaar dan is het maximumbedrag € 250,- per rekening per dag. Niet per toestel. Voor het maximumbedrag maakt het niet uit of je in Nederland of in het buitenland betaalt.
Dit werkt als volgt: open de mobiel betalen app/wallet op uw telefoon. toets uw mPIN in op uw mobiele telefoon (na het intoetsen van de mPIN heeft u 30 seconden de tijd om te betalen) controleer het bedrag en houd uw mobiele telefoon kort tegen het scherm of de zijkant van de betaalautomaat.
Apple Pay: meerdere passen aanmelden
Dit komt bijvoorbeeld van pas als je een persoonlijke rekening hebt bij de ene bank en een gezamenlijke rekening bij de andere. Gelukkig kun je zowel op je iPhone als Apple Watch gemakkelijk meerdere betaalpassen gebruiken.
In Nederland is Apple Pay al enige tijd beschikbaar via ING, ABN AMRO en Rabobank. Ook bunq en Knab bieden de dienst aan. Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank bleek onlangs dat het aantal contactloze betalingen enorm is gestegen.
Waar kan ik met Apple Pay betalen? Je kunt je Mastercard of Maestro-kaart ook met Apple Pay gebruiken om overal ter wereld contactloos te betalen. Overal waar je contactloos kan betalen, bijvoorbeeld in restaurants of in winkels, kun je ook Apple Pay gebruiken.