Hoeveel water zit er in een wolk?

Siebesma: “Een cumuluswolk bevat gemiddeld één gram water per m3. Als we voor het gemak een wolk van één km3 nemen – dat is één km lang, breed en hoog – betekent het dat er in een bloemkoolwolk al snel een miljoen kilogram water zit.” Omgerekend zijn dat zo'n 200 olifanten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rootsmagazine.nl

Hoeveel regen zit er in een wolk?

Een wolkbreuk ontstaat als buien lang boven een bepaald gebied blijven hangen doordat het weinig waait. Wolken regenen dan leeg boven één plek. In korte tijd valt er een enorme hoeveelheid water uit de lucht: minstens 25 millimeter in een uur of minstens tien millimeter in vijf minuten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op quest.nl

Wat zit er in een wolk?

Een wolk is een verzameling uiterst kleine waterdruppeltjes, ijskristallen of een mengsel van beide. Wolken veranderen voortdurend onder invloed van luchtstromingen en natuurkundige processen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knmi.nl

Hoeveel water zit er in de lucht?

Meteorologen schatten dat het water in de lucht ongeveer 0.001 procent van al het water op aarde bevat. Dat zou neerkomen op een totaal van 12.900 kubieke kilometer water, of 1.29 x 10^16 liter water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scientias.nl

Hoe zwaar is een wolk?

Onderzoekers van de American Chemical Society rekenden het uit. Een gemiddelde wolk met een lengte en diepte van 2 kilometer en een hoogte van 200 meter weegt maar liefs 500 miljoen gram. Dat is net zo zwaar als driehonderd auto's, volgens de wetenschappers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trouw.nl

How much water is in a cloud?

38 gerelateerde vragen gevonden

Waarom blijft een wolk zweven?

Bij een gewone wolk (zonder regen) verdampen de onderste kleine druppeltjes. Het worden dan gasmoleculen (waterdamp) en die zijn onzichtbaar maar blijven ook zweven. Hoger in de lucht is het kouder, daar worden de gasmoleculen weer druppeltjes. Dit zien we als een wolk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op willemwever.kro-ncrv.nl

Hoe koud is het boven de wolken?

Een wolkentop van -111 graden! Tot nu toe wisten we dat eigenlijk niet zo precies. Sinds we echter over satellieten beschikken die ook heel nauwkeurig de temperatuur van wolkentoppen kunnen meten, komt steeds meer informatie beschikbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weer.nl

Wat is er meer water of aarde?

Hoeveel water is er op aarde? Het grootste gedeelte van de aarde bestaat uit water, er is aan het oppervlak veel meer water dan land. Ongeveer 70% van het aardoppervlak is bedekt met water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lenntech.nl

Hoe lang is er water op aarde?

Gek genoeg weet niemand precies waar al dat water vandaan komt. Water bestaat uit waterstof (H) en zuurstof (O) – twee elementen die veel voorkomen in het heelal. Maar de aarde is ruim 4,5 miljard jaar geleden samengeklonterd uit kleinere hemellichamen, en daarbij kwam enorm veel warmte vrij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rootsmagazine.nl

Hoeveel water is er op aarde per mens?

Slecht 0.26% van al het water op aarde is beschikbaar voor mensen en andere organismen. Dit komt neer op ongeveer 93.000 kubieke kilometer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lenntech.nl

Kun je de wolken aanraken?

Het voelt vochtig aan, maar het is niet zacht om aan te raken. Wel is het water (kokend) heet en daarom moet je niet proberen om het aan te raken. Wolken daarentegen zijn koud en op een mistige dag kan je gerust proberen om de wolken aan te raken. Je loopt dan letterlijk met je hoofd in de wolken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weeronline.nl

Hoe snel is een wolk?

Die straalstromen hebben vaak een snelheid van 200 kilometer per uur, maar ze kunnen ook wel 400 kilometer per uur bereiken. Straalstromen komen ook voor op 10 tot 18 kilometer hoogte. De wolken daar, cirruswolken, kunnen snelheden rond de 400 kilometer per uur bereiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wibnet.nl

Hoe dik is een wolk?

Meestal bevindt de basis tussen 1500 en 5000 voet, maar soms ook iets hoger of iets lager. De dikte van de wolkenlaag varieert van 500 tot 2500 voet. Vlak onder een vrij scherpe inversie ziet de wolk er van boven uit als een sneeuwdek. De wolk kan gepaard gaan met o.a. cumulus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op meteolink.nl

Kan het regenen zonder wolken?

Neerslag als regen en sneeuw ontstaat alleen als er wolken zijn. En al valt de regen meestal uit grote, dikke wolken, het kan ook regenen bij dunne bewolking. Als de wolken maar ijskristallen bevatten waar de regen uit ontstaat, en dat is bij hoge, dunne bewolking vaak het geval.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Waarom zijn de wolken grijs?

Dit komt doordat een wolk voornamelijk bestaat uit waterdruppeltjes met een diameter die veel groter is dan de golflengte van zichtbaar licht (grootte-orde 20 micrometer). Die waterdruppeltjes verstrooien alle zichtbaar licht (van blauw tot rood) evengoed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op meteo.be

Hoeveel regen valt er bij een wolkbreuk?

Een wolkbreuk is een bui waaruit meer dan 25 millimeter regen valt binnen een uur. Dergelijke buien veroorzaken vaak wateroverlast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knmi.nl

Kan het water opraken?

Kan hier het water ook opraken? Gelukkig hoeven wij ons in Nederland, ook bij een tijdelijk watertekort op tropische dagen, geen zorgen te maken over de drinkwatervoorraad. Het water dat vandaag uit de kraan komt is honderden, soms wel duizenden jaren geleden gevallen als regen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vitens.nl

Kan water opraken in de wereld?

Omdat de totale hoeveelheid water op aarde niet verandert, kan het water dus nooit opraken. Dat is anders dan bij olie of gas dat in de aardbodem zit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op brabantwater.lesjedorst.nl

Kan water verdwijnen?

Hoewel water zelf de aarde niet kan verlaten, concludeerden onderzoekers dat hydrogen (waterstof) dat wel kan en doet. Even om op te frissen: water bestaat uit waterstofmoleculen en zuurstofmoleculen, oftewel H20.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hetweermagazine.nl

Kan je zoet water drinken?

Dit kan je niet drinken. Water waar geen of heel weinig zout in is opgelost, is zoet water. Maar 2,5 procent van al het water op de planeet is zoet. Het grootste gedeelte van dit zoete water is bevroren en niet drinkbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zozitdat.nl

Hoe is de wereld ontstaan?

Pas 8 miljard jaar na de Oerknal zou de planeet Aarde zich beginnen ontwikkelen, dat zou nu zo'n 5 miljard jaar geleden zijn. Gas, stof en puin die door het heelal slingerden liggen aan de basis van onze planeet. Het gas, stof en puin was afkomstig van sterren die gestopt waren met licht geven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wetenschap.infonu.nl

Welk land heeft het meeste water?

Amper 3 op de 10 Congolezen hebben zuiver drinkwater, nochtans is Congo het land met het meeste water in Afrika. Congo bestaat 60 jaar als onafhankelijk land. Een van de grote problemen van vandaag is het tekort aan drinkwater.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrt.be

Hoe ontstaat een wolk kinderen?

Opgewarmd water verdampt, en de waterdamp stijgt op. Als lucht warm is, zet het uit en kan het véél waterdamp bevatten. Maar als het opstijgt en afkoelt, kan de lucht weer veel minder waterdamp hebben. Een deel van de damp verandert dan in waterdruppeltjes, en er ontstaat een wolk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schooltv.nl

Hoe komt het dat de lucht blauw is?

Licht van een kleinere golflengte wordt beter verstrooid dan licht van een langere golflengte. Het blauwe licht wordt dus het best verstrooid, groen al wat minder, en rood het minst van allemaal. Het resultaat: de hemel kleurt hemelsblauw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op frankdeboosere.be

Waarom bestaat een wolk?

' En koude lucht kan minder waterdamp bevatten dan warme. Dus naarmate de luchtbel stijgt en afkoelt raakt deze meer en meer verzadigd met waterdamp. Als de lucht volledig verzadigd is en nog iets verder stijgt en afkoelt, condenseert de waterdamp tot druppels en heb je een wolk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op quest.nl

Populaire vragen