Een buffet Voorzie 250 g vlees en 150 g vis per persoon, aangevuld met groenten, salades en brood volgens de hoeveelheden hierboven. Hoofdredactrice Karolien kiest ook voor een kerstbuffet!
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Voorzie als voorgerecht ongeveer 100 gram vis of vlees per persoon. Voor het hoofdgerecht mag je rekenen op 200 gram gefileerde vis en 200 gram vlees zonder been per persoon.
Maar over het algemeen kunnen we wel een richtlijn aangeven. Gemiddeld genomen eten je gasten ongeveer 500 à 600 gram per persoon. Dit is zo'n 350 á 400 gram vlees en voor de rest salades, stokbrood en sausjes. Dit komt neer op 4 á 5 stukken vlees per persoon.
Hoeveel vlees reken je voor een BBQ voor 6 personen? Afhankelijk van het aantal bijgerechten, rekenen we gemiddeld zo'n 400 gram vlees per persoon. Voor 6 personen heb je bij een BBQ dus 2 tot 2,5 kg vlees nodig.
Samenvattend, voor een feestje van 2-3 uur, kun je rekenen op minimaal 4-6 hapjes en 3-4 drankjes per persoon.Voor een feestje van 4-5 uur, kun je ongeveer 8-10 hapjes en 5-6 drankjes per persoon aanbieden. Houd ook rekening met de dieetwensen van je gasten en zorg voor voldoende opties voor iedereen.
Er zijn op een buffet altijd populaire gerechten (stokbrood met kruidenboter en de salades, saté met pindasaus, gehaktballetjes en kippenpootjes en de duurdere vissoorten) waar mensen zich vol aan eten. De minder populaire moet je dus in niet te grote hoeveelheden maken.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn.
De totaalprijs zal afhankelijk zijn of je voor een getimede / bereide maaltijd gaat of voor een uitgebreid buffet kiest. Over het algemeen kun je zeggen dat de kosten ergens tussen de € 3.000 en € 5.000 liggen.
Een vers buffet vanaf 15,50 per persoon.
Vlees: Gebakken rosbief, varkensgebraad ,Kippenbouten, Gandaham met meloen, ham met asperge, witte pens, droog worstje en vleesbrood. Groente: Sla, tomaat, ei, komkommer, wortel, aardappelsla, pasta salade en groente salade.
Wilt u een uitgebreider hapje op uw feest, maar geen volledig koud/warmbuffet dan kunt u voor een hapjesbuffet kiezen. Bij dit buffet serveren wij kleinere bordjes, zodat uw gasten tijdens het feest ongedwongen een hapje kunnen pakken en uw feest in volle gang door kan gaan.
Per persoon krijgt u ongeveer 150 gram salade.
Neem gemiddeld 5 à 6 stukjes vlees per persoon.
Voorzie wat knapperig brood voor bij al dat lekkers! 1/3 stokbrood per persoon zou zeker moeten volstaan. Serveer je er liever frietjes of gekookte aardappelen bij? Reken dan op zo'n 200 gram per persoon.
Vlees heeft een hoge voedingswaarde. Volwassenen kunnen hun dagelijks benodigde bouwstoffen aan eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen halen uit zo'n 100 à 125 gram vlees(waren), vis, kip of eieren. Dat is het (bruto) gewicht in grammen van gare producten, dus bijvoorbeeld bereid vlees en vleeswaren samen.
Als gemiddelde drankverbruik kan je uitgaan van circa 2,5 tot 3 drankjes per persoon per uur. Bij hele beschaafde drinkers ligt het gemiddelde op circa 1,5 drankje per uur. Bij de echte doordrinkers kunt u uitgaan van gemiddeld 5 drankjes per uur. Dit is een gemiddelde!
Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht. Daarnaast is kip wat lichter verteerbaar omdat het een magere vleessoort is.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren.
Je hebt zo'n 200 gram vlees per persoon nodig. Snij het in gelijke blokjes van 4 op 4 cm. Wil je zeker genoeg stoverij voorzien, reken voor het onbereidde vlees dan ongeveer een kilogram per vier personen.
Het verlossende antwoord is, hou rekening met 200 en 250 gram aan vlees per persoon wat je moet kopen. Wij rekenen altijd met 800 gram minus 250 gram vlees per persoon voor een hele maaltijd.