Reken zo'n 400 gram BBQ-vlees per persoon. Als er ook vis de BBQ opgaat of als er veel bijgerechten zijn, pas de hoeveelheid BBQ-vlees per persoon dan naar beneden aan.
Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
Een gemiddeld persoon eet tijdens een BBQ ongeveer 550 gram. Dat klinkt veel, maar dit is inclusief stokbrood, salades en sauzen. Dit betekent dan ook dat je vaak genoeg hebt aan 400 gram vlees per persoon. Afhankelijk van het soort vlees (of vis / vega) wat je inkoopt komt dit neer op 3 tot 4 stuks per persoon.
U kunt verwachten dat de meeste volwassen gasten ¼ tot ⅓ pond vlees per persoon eten tijdens uw evenement. Volwassenen zullen waarschijnlijk ook drinken, grazen van snacks en zich volproppen met bijgerechten. Dat betekent dat u uw pond per persoon totaal een beetje kunt verlagen of kunt plannen voor restjes. Vergeet niet dat we het hebben over ¼ tot ⅓ pond totaal, niet van elk stuk vlees.
Hoeveel gram kipfilet heb je per persoon nodig? Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht.
1 kg kip is genoeg voor 7 tot 8 personen die goed eten, 9 voor gemiddelde eetlust. Dus plan dienovereenkomstig. 2 kg . Ik tel meestal 5 personen voor één kip die minder dan 1 kg weegt.
Wil je voldoende voor iedereen? Reken er dan op dat je ongeveer 300 gram per persoon nodig bent.
Als u alleen spareribs wilt bereiden (of roken), reken dan op een half ribstuk per persoon , tenzij u er andere gerechten bij serveert, zoals hamburgers en hotdogs.
Met andere woorden, als je voor 10 personen kookt, heb je in totaal minstens vijf pond vlees nodig. Voor 20 personen, plan om 10 of meer pond vlees te kopen.
Hoeveel vlees heb ik nodig voor een BBQ voor tien personen? Voor tien personen met een goede (maar niet enorme) eetlust, heb je ongeveer 1,8 pond rundvlees (6 kleine steaks), 1,4 pond varkensvlees (6 varkenskoteletten zonder bot), 2 pond kip (13 vleugels) en 2,5 pond worst (13 worsten) nodig.
Bijgerechten voor het bbq'en
Een lekker bijgerecht of hapje maakt de BBQ helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan stokbrood met wat kruidenboter, tapenade, aioli of een lekkere spread. Verder is een salade ook altijd een goed idee. Een heerlijke pastasalade, couscoussalade of een frisse aardappelsalade bijvoorbeeld.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten?
Bij een goede barbecue horen natuurlijk ook een stukje brood, vers gesneden groenten en heerlijke salades. Reken op zo'n 100 gram bijgerechten per persoon.
Maar over het algemeen kunnen we wel een richtlijn aangeven. Gemiddeld genomen eten je gasten ongeveer 500 à 600 gram per persoon. Dit is zo'n 350 á 400 gram vlees en voor de rest salades, stokbrood en sausjes. Dit komt neer op 4 á 5 stukken vlees per persoon.
Gemiddeld genomen rekenen we zo'n 400 gram vlees per persoon bij een BBQ. Dus voor 30 personen kun je uitgaan van ongeveer 12 kilo vlees. Hoeveel gram BBQ-vlees per persoon? Reken op zo'n 400 gram BBQ-vlees per persoon.
Gemiddeld eet een persoon tijdens een BBQ tussen de 150 en 200 gram salade. Let er op dat u de salade niet als eerst op tafel zet. Uw gasten gaan zich dan eerst tegoed doen aan de salade om vervolgens minder BBQ vlees te eten.
Je hebt zo'n 200 gram vlees per persoon nodig. Snij het in gelijke blokjes van 4 op 4 cm. Wil je zeker genoeg stoverij voorzien, reken voor het onbereidde vlees dan ongeveer een kilogram per vier personen.
Een vraag die we vaak krijgen is: "Hoeveel vlees heb ik nodig?" De vuistregel is: Ontbeend vlees: 1/2 pondper persoon voor volwassenen en 1/4 pondper persoon voor kinderen .
Probeer 3/4 pond per persoon te serveren om het extra gewicht mee te rekenen. Als je wat rundergehakt serveert voor taco-avond, zou ¼ pond per persoon voldoende moeten zijn. Je zou ¾ pond kunnen overwegen voor mensen met een stevigere eetlust. Een half pond is misschien niet genoeg.
Reken op ongeveer 400-500 gram spareribs per persoon, afhankelijk van de rest van de maaltijd en de eetlust van je gasten. Spareribs bevatten bot en vet, wat betekent dat het vleesgehalte minder is dan bij andere stukken vlees.
Spareribs of 'magere ribben' bestaan meestal uit 11 tot 13 ribbetjes van het varken (12 €/kg). Spareribs of 'magere ribben' bestaan meestal uit 11 tot 13 ribbetjes van het varken.
Om het zekere voor het onzekere te nemen, rond ik altijd af en heb ik minstens een half pond vlees per persoon. Dit betekent dat als ik 20 gasten serveer, ik ongeveer 10 pond vlees serveer. Het is belangrijk om te weten dat hoeveel vlees je serveert niet altijd gelijk is aan hoeveel vlees je koopt.
Maar hoeveel satésaus heb je per persoon nodig als je gaat BBQ'en? Een goede richtlijn is 100 gr satésaus per persoon, maar de gewenste hoeveelheid kan natuurlijk altijd afwijken.
Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht.
Laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Het lekkerste is als je de saté een dag van tevoren al in de marinade legt! Rijg het vlees aan de stokjes, ongeveer 30 gram vlees per stokje.