Hoeveel verdient een Frituur in Nederland? Als we kijken naar de Frituur salarisstatistieken in Nederland op 25 oktober 2023, dan maakt de vertegenwoordigde werknemer € 21.432; om preciezer te zijn is het salaris € 1.786 per maand, € 446 per week of € 11,75 per uur.
Het loon van een zelfstandig frituuruitbaatster: 3.500 euro netto.
De meerderheid van Verkopers in fastfoodrestaurants en snackbars verdient een salaris tussen € 477 en € 2.804 per maand in 2023. Een maandloon voor beginnende Verkopers in fastfoodrestaurants en snackbars varieert van € 477 tot € 1.772. Na 5 jaar werkervaring zal hun inkomen tussen € 562 en € 2.041 per maand liggen.
Het loon van een horeca-uitbater: 1.700 euro netto.
De eerste plaats is geen verrassing: CEO's verdienen gemiddeld 9.018 euro. Na de grote baas volgen de managers. Een ICT-manager doet het voor 6.863 euro. Een manager in de dienstverleningssector verdient 6.658 euro.
Wat zijn in 2023 de topsalarissen binnen de horeca? Een van de best betaalde banen binnen de horeca is die van manager. Als manager in de horeca kun je op jaarbasis €77.760,- verdienen. Ook als eerstegraads docent hotelmanagement kun je tot een mooi salaris komen, namelijk €74.961,- per jaar.
De meerderheid van Koks verdient een salaris tussen € 1.466 en € 3.081 per maand in 2023. Een maandloon voor beginnende Koks varieert van € 1.466 tot € 2.088. Na 5 jaar werkervaring zal hun inkomen tussen € 1.755 en € 2.398 per maand liggen.
Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) presenteerde een overzicht van de arbeidskosten per bedrijfstak in Nederland. De horeca staat in dit overzicht onderaan. Een gemiddelde werknemer kost gemiddeld €18,- per uur aan arbeidskosten.
Ruim 1,15 miljard euro. Dat was in 2019 de brancheomzet van de 5696 frituurspeciaalzaken in ons land. Gemiddeld zetten cafetaria's, snackbars en frituren ruim 202 duizend euro om. Dit blijkt uit een zogenaamd One Page Factsheet van bureau Foodservice Watcher.
Bedrijfsresultaat restaurants en cafetaria's
Hierbij wordt in de branche restaurants en cafetaria's gemiddeld een bruto marge van 69.1% behaald.
Voor het starten van een cafetaria of snackbar heb je in sommige gemeenten een exploitatievergunning horecabedrijf nodig. Daarmee geeft de gemeente je toestemming om een snackbar te openen. Informeer bij de gemeente waarin je je bedrijf start, of je de exploitatievergunning moet aanvragen.
Als zelfstandige hou je zowat 45% over van wat je verdient
Maar hou er wel rekening mee dat je beroepskosten maakt die je als loontrekkende uit eigen zak zou moeten betalen, zoals je wagen. Bovendien kom je als startende zelfstandige in aanmerking voor tal van subsidies en premies.
Minimumloon horeca per uur
In de horeca geldt een werkweek van 38 uur. Dat betekent dat het uurloon van een horecamedewerker van 21 jaar of ouder minstens € 12,12 is. Maar let op: vanaf 1 januari 2024 is het uurloon niet meer afhankelijk van het aantal uren dat iemand werkt in de week.
Een Horeca Medewerker in Nederland verdient gemiddeld € 1.980 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.685 (laag) tot € 2.280 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Het gemiddelde uurloon van een parttime afwasser ligt tussen de 10 en 12 euro per uur. Lees er meer over in dit artikel en bekijk meteen de vacatures.
Horecamedewerker
Op de eerste plaats met het laagste gemiddelde salaris staat de Horecamedewerker.