Neem gemiddeld 5 à 6 stukjes vlees per persoon. Neem niet het aantal stukjes vlees als de groep telt. Neem een minder aantal en kies voor meer soorten. Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon.
Gemiddeld eet een persoon tijdens een BBQ tussen de 150 en 200 gram salade. Let er op dat u de salade niet als eerst op tafel zet. Uw gasten gaan zich dan eerst tegoed doen aan de salade om vervolgens minder BBQ vlees te eten.
Reken ongeveer 100 tot 150 gram sla per persoon.
Hoeveel bijgerechten zet je op tafel? Reken op zo'n 200 à 300 g per persoon.
Serveer je een koude aardappelsalade als bijgerecht bij de BBQ of een andere maaltijd? Reken dan op ongeveer 200 gram aardappelsalade per persoon.
Een gemiddeld persoon eet tijdens een BBQ ongeveer 550 gram. Dat klinkt veel, maar dit is inclusief stokbrood, salades en sauzen. Dit betekent dan ook dat je vaak genoeg hebt aan 400 gram vlees per persoon. Afhankelijk van het soort vlees (of vis / vega) wat je inkoopt komt dit neer op 3 tot 4 stuks per persoon.
Antwoorden (2) Voor 1 persoon moet je rekenen op ongeveer 50 gram per persoon, dus voor 35 tot 40 mensen ongeveer 1750 tot 2000 gram in totaal.
Bijgerechten moeten ook in overweging worden genomen als u van plan bent om BBQ te serveren. Voor grote feesten moet u verwachten dat elke gast één kopje van elke kant eet. Als u een diner voor uw gezin plant, weet u doorgaans hoeveel u en uw kinderen zullen eten, wat een half kopje van elke kant kan zijn.
Hoeveel pastasalade moet ik voorzien per persoon bij een barbecue of picknick? Als bijgerecht reken je op 150 g pastasalade per persoon. Ga je 'm als hoofdgerecht eten, reken dan zeker het dubbele.
Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
Gemiddelde portie salade als bijgerecht = 1,5 ounce als bijgerecht of onderdeel van een buffet. Dit betekent dat als iedereen wat neemt, een zak sla van 2 pond ongeveer 20 personen zal dienen als bijgerecht of onderdeel van een buffet. Dat veronderstelt dat iedereen wat neemt.
Komkommer: 1 stuk per 6 personen. Wortelen: 50g per persoon.
Voor een maaltijdsalade reken je tussen de 100-150 gram per persoon.
Bijgerechten voor het bbq'en
Een lekker bijgerecht of hapje maakt de BBQ helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan stokbrood met wat kruidenboter, tapenade, aioli of een lekkere spread. Verder is een salade ook altijd een goed idee. Een heerlijke pastasalade, couscoussalade of een frisse aardappelsalade bijvoorbeeld.
Reken op ongeveer 400-500 gram spareribs per persoon, afhankelijk van de rest van de maaltijd en de eetlust van je gasten. Spareribs bevatten bot en vet, wat betekent dat het vleesgehalte minder is dan bij andere stukken vlees.
Hoeveel groenten bij gourmet? Reken op ongeveer 150 à 200 gram groenten per persoon.
Pastasalade als bijgerecht, je kunt over het algemeen ongeveer 1/2 kopje tot 3/4 kopje per persoon schatten. Dit komt neer op ongeveer 3 tot 4 ounces ( 0,2 tot 0,25 pond) per persoon .
Als je weinig tijd hebt, kun je de pastasalade prima een dag van tevoren maken. De pasta zal echter het vocht van de groenten en kruiden absorberen, dus het is misschien het beste om de saladebasis en de pasta apart te maken en ze vlak voor het opdienen te mengen.
Voor eiwitgerichte feestjes: plan om elke volwassene 6 tot 8 ounces vlees of zeevruchten in totaal te serveren voor hun hoofdgerecht . Kleinere grill-basisproducten zoals hotdogs, spareribs, kippenpoten en -dijen wegen elk 1 1/2 tot 4 ounces, wat zorgt voor meer variatie op de borden van uw gasten.
Bij een goede barbecue horen natuurlijk ook een stukje brood, vers gesneden groenten en heerlijke salades. Reken op zo'n 100 gram bijgerechten per persoon.
U kunt verwachten dat de meeste volwassen gasten ¼ tot ⅓ pond vlees per persoon eten tijdens uw evenement. Volwassenen zullen waarschijnlijk ook drinken, grazen van snacks en zich volproppen met bijgerechten. Dat betekent dat u uw pond per persoon totaal een beetje kunt verlagen of kunt plannen voor restjes. Vergeet niet dat we het hebben over ¼ tot ⅓ pond totaal, niet van elk stuk vlees.
Brood en bijgerechten
Het is aangeraden om zo'n 300 g aan bijgerechten per persoon te voorzien. Daarbij is het een goed idee om die hoeveelheid onder te verdelen in 150 g aan groentenen aardappelen en 150 g pastasalade.
Als u alleen salade serveert als een van de hoofdgerechten (Soep & Salade of Saladebuffet), reken dan op ongeveer 70 gram sla per persoon.
Neem gemiddeld 5 à 6 stukjes vlees per persoon. Neem niet het aantal stukjes vlees als de groep telt. Neem een minder aantal en kies voor meer soorten. Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon.