Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,2 promille. Sporen van drugs in het bloed zijn niet toegestaan.
Overschrijding van 11 tot 15 km/h: vanaf SEK 2.000. Overschrijding van 16 tot 20 km/h: vanaf SEK 2.400. Overschrijding van 21 tot 25 km/h: vanaf SEK 2.800. Overschrijding van 26 tot 30 km/h: vanaf SEK 3.200.
Verbanddoos en brandblusser - Geadviseerd wordt om een verbanddoos en een brandblusser mee te nemen. Sleepkabel en startkabels - Geadviseerd wordt om een sleepkabel en startkabels mee te nemen. Reservelampen - Ook wordt geadviseerd om reservelampen mee te nemen.
Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille. Het is verboden te rijden onder invloed van drugs.
Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille. Voor bestuurders die hun rijbewijs drie jaar of korter geleden hebben behaald, is het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed 0,01 promille. Sporen van drugs in het bloed zijn niet toegestaan.
Rijden onder invloed
In Schotland is het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed 0,5 promille, in de rest van Groot-Brittannië en in Noord-Ierland geldt een limiet van 0,8 promille. Het is verboden te rijden onder invloed van drugs.
In Duitsland mag je maximaal 0,5 promille alcohol in je bloed hebben. Voor bestuurders die korter dan twee jaar hun rijbewijs hebben óf jonger zijn dan 21 jaar, geldt dat ze helemaal geen alcohol gedronken mogen hebben. 2. Het vasthouden van een mobiele telefoon mag in Duitsland alleen als de motor is uitgezet.
Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,2 promille. Het is verboden een persoon die onder de invloed van alcohol verkeert, voor in de auto als passagier te vervoeren. Sporen van drugs in het bloed zijn niet toegestaan.
Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille (wat ongeveer overeenkomt met 0,25 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht). Voor beginnend bestuurders (die nog geen 3 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A of B) geldt een limiet van 0,2 promille.
In het algemeen is de maximumsnelheid in Noorwegen 80 kilometer per uur, behalve in de bebouwde kom en stadskernen waar dat 50 kilometer per uur is, tenzij anders aangegeven. In woonwijken kan de maximumsnelheid 30 kilometer per uur zijn, en op bepaalde tweebaanswegen en snelwegen 110 kilometer per uur.
Binnen de bebouwde kom geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur, en standaard 70 buiten de kom, alhoewel meestal 80 of 90 km/h op tweestrooks wegen geldt, in Noord-Zweden soms ook 100 en in het verleden ook 110. Op autosnelwegen geldt 110 km/uur, maar er zijn enkele trajecten waar men met 120 km/uur experimenteert.
Europese richtlijn betreffende eigen gebruik
10 liter sterke drank (boven 22%) 20 liter likeurwijn, zoals sherry of port (tussen 15% en 22%) 90 liter wijn. 110 liter bier.
Het land strekt zich uit van de gematigde klimaatzone in het zuiden tot het koele noorden. Je kunt in Zweden eindeloos zwerven, per auto, fiets of te voet, want het is nergens druk. Het Zweedse landschap is fascinerend, met veel rust en ruimte. De natuur kan spectaculair zijn en nodigt uit tot avontuur.
Op de wegen vindt men op diverse plaatsen een specifiek verkeersbord. Het is een witte letter M op een blauwe achtergrond. Het staat voor Mötesplats en hiermee wordt een plaats bedoeld waar men elkaar kan passeren.
Dagen H (Zweeds voor Dag H) was de dag waarop Zweden wisselde naar rechts rijden. Voor 3 september 1967 reden de Zweden aan de linkerkant van de weg, maar vanaf 05.00 uur die dag (Dagen H) moest er aan de rechterkant gereden worden. De "H" staat voor Högertrafik, wat Zweeds is voor rechts verkeer.
De maximumsnelheden in Zweden zijn: Binnen de bebouwde kom 50 km/h. Buiten de bebouwde kom 70 km/h. Snelwegen 120 km/h.
Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille. Bij een alcoholgehalte van 0,8 promille of meer in het bloed, krijgt de bestuurder een zware boete en mogelijk zelfs gevangenisstraf. Voor bestuurders die minder dan drie jaar een rijbewijs hebben, geldt een absoluut alcoholverbod.
0,5 -1,5 promille (ongeveer 2-5 glazen voor een vrouw, 3-7 glazen voor een man): u bent 'aangeschoten', u kunt niet meer veilig aan het verkeer deelnemen. 1,5 -3,0 promille (ongeveer 6-9 glazen voor een vrouw, 8-14 glazen voor een man): u bent dronken, u kunt absoluut niet meer aan het verkeer deelnemen.
Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille. Voor bestuurders die korter dan drie jaar een rijbewijs hebben, geldt een limiet van 0,2 promille. Het is verboden te rijden onder invloed van drugs.
In alle staten is het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed 0,8 promille. Voor personen jonger dan 21 jaar geldt in alle staten een absoluut alcoholverbod. Het is verboden te rijden onder invloed van drugs.
Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille. Voor bestuurders van een auto die korter dan twee jaar een rijbewijs hebben, voor bestuurders van bedrijfswagens en voor motorrijders geldt een limiet van 0,2 promille. Het is verboden te rijden onder invloed van drugs.
De maximale toegestane hoeveelheid alcohol in het verkeer in Engeland, Wales en Noord-Ierland is 80 mg per 100 ml bloed. Dit is een van de hoogste limieten in Europa, alleen in Malta mogen mensen nog meer alcohol in hun bloed hebben en toch ongestraft achter het stuur kruipen.
Deze bedraagt maximaal 0,21 mg/l uitgeademde lucht bij een ademtest, wat gelijk staat aan maximaal 0,5 promille in het bloed gemeten (artikel 34, §1, Wegverkeerswet).
U mag niet rijden met meer dan 0,5 promille (ongeveer 2 glazen) alcohol in uw bloed. Voor beginnende bestuurders gelden andere regels. Het gebruik van alcohol vermindert uw rijvaardigheid, waardoor u sneller een verkeersongeval kan veroorzaken.
Maximumsnelheid. In Denemarken geldt 50 km/uur in de bebouwde kom, 80 km/uur daarbuiten en 130 km/uur op autosnelwegen. Op een motortrafikvej mag 90 km/h, soms 100 km/h gereden worden. Voor vrachtwagens geldt 70 km/uur buiten de bebouwde kom en 80 km/h op de autosnelweg.