Een bol is ongeveer 50ml. Afgerond naar boven dus 150ml ijs te voorzien per persoon. Voor acht personen dus iets meer dan een liter nodig.
Een bolletje schepijs weegt ongeveer 50 gram (100 ml). 100 gram komt ongeveer overeen met 200 ml.
Hoeveel bollen ijs krijg ik uit een doos? Uit 1L hoeve-ijs kan je ongeveer met 4 personen eten. Dit wil zeggen, 3 dikke bollen per persoon of 12 bollen in totaal. Dus uit een doos van 2,5L hoeve-ijs eet je met 10 personen of 30 bollen.
Uit één liter ijs haalt u ongeveer 10 à 12 bolletjes ijs.
Een grote bak heerlijk Billy's IJs om zelf uit te serveren! In deze bak van 5 liter zitten ca. 60 bollen IJs en u kunt zelf de smaak kiezen!
Roomijs bevat minstens 8 % vet en 25 tot 30 % suiker en brengt per 100 g (twee bolletjes ijs) ongeveer 200 kcal aan. Worden er extraatjes aan toegevoegd zoals chocolade of koek, mag je er zeker wat calorieën bijtellen.
Uit een liter ijs haal je ongeveer 14 royale bollen.
**bakje = 200 ml = 100 g.
Een liter ijs weegt gemiddeld 560 gram.
Prijs van een bolletje ijs in Nederland
Of je nu houdt van een klassiek bolletje vanille of gaat voor een wat meer exotische smaak: gemiddeld betaal je in Nederland 1,75 euro voor één bolletje ijs.
Met de zomer in volle gang is het tijd om te genieten van een heerlijk ijsje. Of je nu houdt van een klassiek bolletje vanille of je wilt wagen aan een exotische smaak: gemiddeld betaal je € 1,75 voor één bolletje. Dat blijkt uit onderzoek van beslist.nl naar meer dan 100 Nederlandse ijssalons.
Gewicht per liter
Wettelijk is vastgelegd dat roomijs minimaal 500 gram per liter moet wegen, anders mag het de naam roomijs niet dragen. Het meeste ijs uit fabrieken zal dan ook precies dat of net iets meer wegen. Het gewicht per liter is te beïnvloeden door meer of minder lucht in het ijs te draaien.
De ideale luchtopslag is 80%. Dit betekent dat wanneer je 1 liter ijsmix gebruikt, er uiteindelijk 1,8 liter ijs uit de machine komt.
Magnum IJs White Chocolate 6 x 110ml.
IJsbar met 10 liter schepijs met 1, 2 of 3 smaken naar keuze. Ongeveer 100- 140 bollen – IJs van toen.
Halve liter melk voor 1 liter ijs
Voor 1 kg kaas is 10 liter melk nodig, terwijl voor 1 liter ijs een halve liter melk wordt gebruikt. De verse volle melk wordt eerst gepasteuri- seerd. Aan deze melk wordt bij een tempera- tuur van 85 °C suiker, slagroom en bind- middel toegevoegd.
En omdat ijs lichter is zal het ook altijd bovenop het water drijven. Waarom verandert het waterniveau niet als het ijs smelt? 1 kg ijs verplaatst precies 1 kg water, dus een volume van 1 dm3. Van deze 1 kg ijs steekt ongeveer een tiende deel boven het water uit.
Hoe lager de temperatuur, hoe lichter het ijs per kubieke meter is. IJs van zoet water heeft bij een temperatuur van -1 °C een massa van 920 kg per m3.Bij een temperatuur van -10 °C weegt ijs nog maar 850 kg per m3. IJs dat is gevormd door bevriezing van zeewater, heeft een iets hogere soortelijke massa.
De ijsblokjes zijn massief, rond van vorm en smeltlui. Het gewicht van één ijsblokje bedraagt 20 gram. De ijsklontjes zijn ideaal voor gebruik in drankjes, om drankflessen te koelen en voor een mooie presentatie van uw producten.
In Nederland is 1 kopje in principe 150 ml. Soms wordt de Amerikaanse 'cup' gebruikt en dat staat gelijk aan 240 ml.
1.000 ml is 1 liter. 500 ml is 0,5 liter.
Ø 59 mm, 1/16 liter, voor ongeveer 16 bollen uit 1 liter ijs. Ø 67 mm, 1/12 liter, voor ongeveer 12 bollen uit 1 liter ijs. Ø 70 mm, 1/10 liter, voor ongeveer 10 bollen uit 1 liter ijs. Ø 80 mm, 1/8 liter, voor ongeveer 8 bollen uit 1 liter ijs.
Er zitten 108 kilocalorieën in 1 bolletje (50 gram) roomijs. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'roomijs'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.