Tijdig richting aangeven doe je bijvoorbeeld op wegen binnen de bebouwde kom op circa 100 meter voordat je wilt afslaan en op wegen buiten de bebouwde kom op circa 200 meter als je wilt afslaan. Bij het rijden op een autoweg of autosnelweg geef je tijdig richting aan op circa 300 meter voordat je gaat uitvoegen.
Doe de richtingaanwijzer dan aan circa 50 tot 100 meter voordat u afslaat. Rijdt u buiten de bebouwde kom (50 tot 80 km/u)? Doe het dan circa 200 meter voordat u af moet slaan. Op autowegen of autosnelwegen (80 tot 130 km/u) hanteert u een afstand van circa 300 meter voor het uitvoegen.
Richting aangeven op een rotonde: Je rijdt de rotonde driekwart. Je hoeft geen richting aan te geven als je de rotonde oprijdt, maar het mag wel. Wanneer je afslaat, geef je richting aan (naar rechts), ná de tweede afslag (halfrond).
De belangrijkste tip: geen stress! Er bevindt zich volgens de agenten geen afgrond aan het einde van de invoegstrook. 'Als je geen ruimte hebt gevonden om in te voegen, mag je gewoon de vluchtstrook gebruiken. Daarvoor kun je geen boete krijgen.
Geen knipperlicht: boete
Je moet je knipperlichten gebruiken om je richting aan andere weggebruikers aan te geven. Het is verplicht om knipperlicht te gebruiken als je bijvoorbeeld rechts of links afslaat. Heb je een kapot knipperlicht of gebruik je geen knipperlicht?Dan riskeer je een boete van € 110,- (2023).
Hoe lang blijven alarmlichten aan? Bij de knipperlichten komt het totaal uit op 126 watt. Bij een gezonde accu van 60 Ah kun je dus ruim 5 uur lang met de alarmlichten aan langs de weg staan. Ook hier geldt dat je dat in de praktijk niet snel zult halen.
De makkelijkste manier om een voeg van 2 mm te krijgen is het gebruiken van een tegel levelling system van 2 mm of voegkruisjes van 2mm te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om een tegelvoeg te gebruiken die geschikt is voor smalle voegen.
Bij een vervuilde voeg of een voeg die loslaat, hoef je in 90% van de gevallen de voeg niet te verwijderen. Met de voegcoating en speciale applicatie kun je de bestaande voeg laten zitten en de voegen herstellen. De voegcoating beschermt de voeg ook tegen schimmel.
Het voegen doet u als volgt: STAP 1: Begin met het voegen van de lintvoeg, ook wel de horizontale voeg genoemd. Breng de voegmortel aan op het spaarbord met het bord net onder de voeg tegen de muur aan. Gebruik de lange voegspijker om de voegmortel in de muur te drukken.
De rotonde, een bijzonder geval
Art. 19 van de wegcode met betrekking tot de verandering van richting preciseert: “Het oprijden van een rotonde wordt beschouwd als een richtingsverandering waarbij de richtingaanwijzers niet moeten gebruikt worden.
Als het richtingaanwijzercontrolelicht helemaal niet werkt, dan is het relais van de richtingaanwijzer defect, of de betreffende zekering doorgebrand. Een defecte richtingaanwijzerschakelaar moet ook worden vervangen, als één van de andere ingebouwde functies het niet meer doet.
Daarbij geldt sinds 1998 de richtlijn dat fietsers op vrijliggende fietsvoorzieningen langs rotondes binnen de bebouwde kom wél voorrang hebben op het gemotoriseerde verkeer, en op rotondes buiten de bebouwde kom niet.
Tijdig richting aangeven doe je bijvoorbeeld op wegen binnen de bebouwde kom op circa 100 meter voordat je wilt afslaan en op wegen buiten de bebouwde kom op circa 200 meter als je wilt afslaan. Bij het rijden op een autoweg of autosnelweg geef je tijdig richting aan op circa 300 meter voordat je gaat uitvoegen.
Het gebruik van richtingaanwijzers is enkel verplicht als je een rotonde verlaat. Met andere woorden: als je een rotonde wil oprijden, moet je je richtingaanwijzers niet aanzetten.
Het wordt vaak gezien als een extra signaal om aan te geven dat je op de rotonde blijft. Richting aangeven op de rotonde is dus niet verplicht, maar wel op het moment dat je de rotonde verlaat.
Levensduur voegwerk
Voegwerk in uw badkamer is om de zoveel tijd aan vervangen toe, de levensduur verschilt vanaf 7 jaar tot 15 jaar. De levensduur van uw voegwerk is afhankelijk van verschillende factoren zoals het gebruikte materiaal, de ondergrond, manier van aanbrengen en het onderhoud.
Voegwerk kan zonder bezwaar 5 mm verdiept worden uitgevoerd mits de metselspecie zo diep wordt uitgekrabd dat de voegdiepte gelijk wordt aan de gemiddelde lintvoegdikte (vierkante doorsnede). Bij metselwerk met een voegdiepte van meer dan 5 mm is het advies om het metselwerk door te strijken (zie KNB-info 20).
Voegen zijn poreus en dus vatbaar voor water, vuil en schimmels. Ook kan er door een lekkende voeg tijdens het douchen water door de voegen door de muur heen lekken waardoor schimmels kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen dient de voeg behandeld te worden, zo blijven de voegen schoon, droog en dus vrij van schimmels.
Een om te emulgeren (voorsponzen) en een ander om te sponzen met schoon water. Ca.60 minuten na het voegen, het tegelwerk nasponzen (handspons) waarbij alle voegen worden geraakt. Met dit nasponzen verwijder je lichtere bestanddelen van de top van de voeg en daarmee de vervuiling.
voor buitenvloeren moet de minimale voegbreedte 2mm zijn indien de oppervlakte niet groter is dan 120m² en. 5mm als de oppervlakte groter is dan 120m² voor binnenvloeren moet de minimale breedte van voeg 2 mm zijn voor een gereduceerde voeg (tegel met gerectificeerde randen) of 4 mm voor een normale voeg.
Hoe diep moet je voegen uithakken? Bij het uithakken van je voegen van je buitenmuren of gevel is het belangrijk dat je niet te diep de oude voegen weghakt. Houdt gemiddeld 1 cm diepte aan.
Volgens de eisen van de RDW moeten richtingaanwijzers en waarschuwingsknipperlichten aan de voorkant van een auto ambergeel of wit zijn. Het mag dus. Bij de achterlichten mogen alleen de kleuren ambergeel of rood worden gebruikt.
Het is verplicht om je knipperlicht te gebruiken als je: wegrijdt. een ander voertuig inhaalt. een doorgaande rijbaan oprijdt of verlaat.
De richtingaanwijzers en waarschuwingsknipperlichten mogen naar voren niet anders dan ambergeel of wit en naar achteren niet anders dan ambergeel of rood stralen. Visuele controle, waarbij de desbetreffende lichten worden ingeschakeld.