Het aandeel van marktleider Samsung blijft stabiel: 43 procent van de Nederlandse smartphone-bezitters heeft een Samsung-toestel. Dat meldt Telecompaper op basis van een onderzoek onder ruim 17.000 Nederlanders van 16 tot 80 jaar oud.
Android staat wereldwijd op 2,5 miljard apparaten, variërend van smartphones tot televisies. Alleen al in de laatste vier jaar zijn er 1,5 miljard Android gebruikers bijgekomen. Daarmee is Android groter dan iOS of Windows.
Samsung meest gebruikt, Apple komt dichterbij
In aantallen betekent dit dat Nederland momenteel 5,6 miljoen actieve Samsung smartphone gebruikers telt en 4,7 miljoen mensen met een iPhone. Samsung is dus nog altijd de onbetwiste nummer 1 in Nederland. Maar, Apple kruipt dichterbij.
In Nederland is Samsung marktleider met een marktaandeel van 43 procent en wordt op enige afstand gevolgd door Apple met een marktaandeel van 25 procent.
Het denkt dat Samsung goed is voor 70,7 miljoen telefoons en Apple 67,7 miljoen. Huawei is blijven steken op ongeveer 56 miljoen smartphones, concluderen de drie onderzoeksbureaus.
Uit een trendanalyse van StockApps blijkt dat Apple de laatste jaren marktaandeel van Google's os afsnoept. In juli 2018 was het aandeel van Android 77,32 procent en dat van iOS 19,4 procent. In januari 2022 was Android met bijna 8 procent gezakt tot 69,74% en iOS met ruim 6 procent gestegen tot 25,49%.
Volgens Strategy Analytics is het aandeel van Apple op de wereldwijde smartphonemarkt in het vierde kwartaal gestegen van 18 naar 19 procent en dat van Samsung gelijk gebleven op 18 procent. Achter de twee grootmachten volgt het Chinese Huawei dat het marktaandeel zag afnemen van 16 procent naar 15 procent.
Samsung volgt een eenvoudige bedrijfsfilosofie: talent en technologie inzetten om superieure producten en diensten te creëren die bijdragen tot een betere wereldwijde maatschappij. Om dit te bereiken, hecht Samsung veel waarde aan haar mensen en technologieën.
Volgens representatief onderzoek van Telecompaper is de mobiele telefoon een vast onderdeel van onze inboedel: "In februari 2021 bedroeg de penetratie van mobiele telefoons in Nederland 99 procent." Slechts 1 procent van de Nederlandse bevolking, ongeveer 126.000 Nederlanders mensen, heeft geen mobiele telefoon.
Samsung betekent "3 sterren"
De oprichter Lee Byung-Chull was de zoon van een rijke ondernemersfamilie in Zuid-Korea. Byung-Chull, die eerder gedroogde vis en voedingsproducten verkocht, noemde zijn bedrijf "Samsung" omdat dat in het Zuid-Koreaans "drie sterren" betekent.
Het aandeel van marktleider Samsung blijft stabiel: 43 procent van de Nederlandse smartphone-bezitters heeft een Samsung-toestel. Dat meldt Telecompaper op basis van een onderzoek onder ruim 17.000 Nederlanders van 16 tot 80 jaar oud.
Apple is beter dan Samsung op het gebied van beveiliging. Dit betekent dat iOS over het algemeen nét iets veiliger is dan Android. Dit komt omdat Android een open besturingssysteem is en iOS specifiek door en voor Apple is ontwikkeld. Op het gebied van prijs is Samsung juist weer beter dan Apple.
Download als eerste de beste apps
De ontwikkelaars van de beste en hoogwaardigste kwaliteitsapps kiezen nog steeds voor Apple. De meeste apps gebruiken Apple's App Store als hun lanceringsplatform en brengen hun apps pas veel later ook uit voor de Google Play Store op Android-telefoons.
Een Samsung smartphone uit de S-serie gaat tussen de 2,5 en 5 jaar mee. Er zijn dus mensen die vijf jaar met een en dezelfde Samsung doen! De toestellen uit het middensegment (A-serie) gaan tussen de 2,5 en 4 jaar mee. De budgettoestellen van Samsung zouden tussen de 2 en 3 jaar mee moeten gaan.
De Mobiele telefoons gaan gemiddeld vijf jaar mee. Om preciezer te zijn: een Android vier jaar en een iPhone 6 jaar. De fabrikanten hebben een korte periode om de smartphone te produceren. Er zit veel stress achter de productie omdat je zo snel mogelijk met de nieuwste technologieën op de markt moet komen.
De gemiddelde levensduur van een smartphone
De Consumentenbond schat de gemiddelde levensduur op 2,5 jaar. Andere bronnen geven aan dat een nieuwe smartphone 15 tot 18 maanden meegaat.
Voordeel: je vindt weer tijd voor andere dingen
Sommige mensen lezen inmiddels urenlang posts op Instagram en kijken uren naar TikTok-video's, terwijl je zonder telefoon bijvoorbeeld weer meer tijd over hebt om boeken te lezen, te gaan studeren of gewoon een real life gesprek te voeren.
Bijna iedereen heeft mobiele internetconnectie
Dat is erg veel, een dekkingsgraad van maar liefst 99,2% van de bevolking. 95,7% daarvan heeft een smartphone en ruim 90% gebruikt deze ook voor internettoegang. Ook tellen we 15,1 miljoen social media gebruikers: dat is 88% van de bevolking.
De marktpenetratie van Smartphones in ons land is de laatste jaren flink gegroeid – van minder dan 80% in 2015, naar 93% in 2018 en 95% anno 2021. In bijna iedere leeftijdsgroep is de adoptie van smartphones gestegen, waarbij de grootste groei zichtbaar is in de leeftijdscategorie 55+.
Tot slot hebben we de Galaxy A71, de beste smartphone uit de Galaxy A serie. Deze smartphone is geschikt voor de zwaardere gebruikers onder ons. Het is een grote smartphone die beschikt over 6GB werkgeheugen en 128GB opslagcapaciteit.
Als je op zoek bent naar een Samsung smartphone, dan heb je de keuze uit verschillende series. De Samsung Galaxy S modellen zijn de toptoestellen. In de Galaxy A lijn zitten zowel middenklassers als goedkopere toestellen. De Z serie bestaat uit krachtige, vouwbare smartphones waarmee je multitaskt.
De A serie is niet zo krachtig als de S serie, maar dat zie je dan ook terug in de prijs. Toch heb je bij de A serie de beschikking over dezelfde instellingen en apps als bij de grote broer. Samsung focust zich met de A serie voornamelijk op het toevoegen van de laatste technische snufjes.
'Apple had eind 2020 dankzij iPhone 12 grootste aandeel op smartphonemarkt' Apple had eind 2020 het grootste marktaandeel wat betreft de levering van smartphones, gevolgd door Samsung. Dat becijferen onderzoeksbureau's IDC en Canalys. Bekeken over heel 2020 neemt Samsung de toppositie in.
Voor consumenten zijn Huawei-smartphones met aangepaste Android-software en zonder duidelijk updatebeleid niet gebruiksvriendelijke en niet toekomstbestendig. Om die redenen hebben veel telecomproviders en bekende (web)winkels de verkoop van Huawei-smartphones de afgelopen twee jaar uitgefaseerd.
De eerste iPhone ging oorspronkelijk voor 599 dollar over de toonbank. Twee maanden later zakte de prijs al naar 399 dollar. Wil je er vandaag de dag één kopen, dan kun je diep in de buidel tasten.