Hoeveel tijd voor jezelf heb jij eigenlijk op een dag? Onderzoek wijst uit; 17 min. Uit een Brits onderzoek van de Daily Mail is een tijd geleden gebleken dat ouders met jonge kinderen gemiddeld 17 minuten 'me-time' hebben.
"Veel ouders denken: 'hoe meer tijd je doorbrengt met je kind, hoe beter', maar dat is echt niet waar. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat de hoeveelheid tijd die ouders doorbrengen met hun kind tot 11 jaar, geen relatie heeft met hoe kinderen zich ontwikkelen. En bij jongeren ouder dan 11 is dat effect minimaal."
Rust is het beste medicijn tegen stress. Een paar dagen vrij nemen zou uitstekend zijn om de stress in je leven terug te dringen. Maar wacht niet tot dat moment om tijd voor jezelf te nemen. Na een paar uur rust of zelfs na een paar minuutjes kun je je al relaxter voelen.
Wat is Me-time
Het is belangrijk om dit regelmatig te doen om weer even op te kunnen laden. Door jezelf deze tijd te geven en dingen te doen die je energie geven kun je meer rust vinden, meer energie krijgen, je gelukkiger voelen en meer balans in je leven krijgen.
Kortom: zorg goed voor jezelf door te gaan sporten, me-time te creëren, in bad te gaan, uit te slapen, een boek te lezen of simpelweg de kids voor de televisie te parkeren en zelf een uur gaan tukken.
Erken voor jezelf wanneer je je gekwetst voelt en geef jezelf tijd om te helen. Maak tijd voor het doen van leuke dingen! Vraag je af welke grenzen in je leven je regelmatig overschrijdt en bedenk een plan hoe je die grenzen beter kunt gaan aangeven.
Omhoog en naar rechts kijken is een teken van verveling. Pupillen worden groter als iemand geïnteresseerd is, maar meestal worden ze juist kleiner als iemand verveeld raakt. Het ontwijken van oogcontact betekent meestal dat iemand iets voor je verborgen houdt, dat hij/zij je niet vertrouwd of bang voor je is.
Loslaten betekent simpelweg dat je het niet langer vasthoudt — wat veel energie kost. Het is vergelijkbaar met fysieke ballast vasthouden. Het wordt steeds zwaarder en uiteindelijk is het bijna ondragelijk. Van een loodzware boodschappentas ben je ook blij als die eenmaal thuis op de keukenvloer staat.
Een emotie zoekt altijd een uitweg, zoals water ook altijd blijft stromen. En desnoods een overstroming veroorzaakt als het niet anders kan. Als jij een emotie onderdrukt, kan deze je lichaam niet verlaten. En zal van zich laten spreken door middel van lichamelijke klachten en in het ergste geval zelfs ziekte.
lusteloosheid. stressverschijnselen (een 'vol' hoofd hebben bijvoorbeeld) stemmingswisselingen. een aanhoudend verdrietig gevoel of huilbuien.
Als iemand een vol hoofd heeft, kan dat diverse oorzaken hebben. Vaak is het niet alleen maar stress, een hoge werkdruk of afhankelijk van de intelligentie van iemand. Een hoofd kan ook vol zitten met emotionele blokkades en belemmeringen. Het één heeft vaak invloed op het ander.
Een Moeder is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de opvoeding van haar kinderen maar evenzeer is ze psycholoog, als het gaat om een luisterend oor voor de kinderziel; kok, waar het haar vaardigheden betreft in de keuken, waar ook ter wereld; verpleegster die een pleister op de wonde heeft en niet in de laatste ...
Spanningshoofdpijn voelt aan als een lichte tot matige hoofdpijn die vaak begint aan de zijkanten van het hoofd en is eerder zeurend en dof. Sommige mensen ervaren ook een druk op het voorhoofd door stress. Spanningshoofdpijn veroorzaakt inderdaad eerder een drukkende pijn, die aanvoelt als een soort band om het hoofd.
Net als bij overspannenheid of burn-out is er niet één oorzaak aan te wijzen als je niet lekker in je vel zit. Vaak is het een opeenstapeling van of opeenvolging van gebeurtenissen waardoor je niet lekker in je vel zit.
Lichaam en brein reageren op de stress die een relatiebreuk kan veroorzaken. Mensen met stress kunnen minder eetlust hebben, slechter slapen, maag- en darmklachten of hoofdpijn krijgen. Daarnaast zijn er allerlei mentale klachten zoals gevoelens van angst, onzekerheid, een opgejaagd gevoel en negatieve gedachten.
Een paniekaanval gaat vaak gepaard met angst voor de dood en de angst 'het verstand' te verliezen. Herken je dit? Wist je dat de oorsprong van een paniekaanval te vinden is bij langdurig opgekropte emoties? Vooral boosheid en verdriet kunnen heel lang en diep zijn weggestopt.
Soms kan het te maken hebben met een psychisch element, terwijl bij de ander een nare ervaring voor klachten zorgt. Ook kan een ingrijpend evenement leiden tot verdrietige gevoelens, zoals een ontslag, het ontbreken van sociale contacten, een verhuizing of het verlies van een naaste.
Controle en duidelijkheid geven een veilig gevoel, veel mensen vinden dat prettig. Het kan dan ook erg helpen als je echt gelooft dat jouw leven beter wordt nadat je deze liefde hebt losgelaten. Ook als je niet weet of dat echt zo is. Het valt natuurlijk niet mee als je met een partner samenwoont.