Het wettelijk minimumloon (WML) wordt 1 juli 2023 verhoogd met 3,13%.
Met ingang van 1 juli gaat de volgende loonstijging horeca van 2023 in. De stijging van het minimumloon per 1 januari was met 10,15% nogal een flinke loonsverhoging.
In september 2023 kwamen nieuwe loonafspraken uit op gemiddeld 7,2 procent. Dat is lager dan de afgelopen maanden. Dat meldt AWVN als belangrijkste arbeidsvoorwaardenadviseur van Nederlandse werkgevers in haar cao-maandbericht over september.
Minimumloon horeca per uur
In de horeca geldt een werkweek van 38 uur. Dat betekent dat het uurloon van een horecamedewerker van 21 jaar of ouder minstens € 12,12 is. Maar let op: vanaf 1 januari 2024 is het uurloon niet meer afhankelijk van het aantal uren dat iemand werkt in de week.
Een Horeca Medewerker in Nederland verdient gemiddeld € 1.980 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.685 (laag) tot € 2.280 (hoog).
Het wettelijke minimumloon (WML) wordt per 1 juli 2023 met 3,12% verhoogd. Het minimumloon komt dan uit op € 12,12 per uur.
Het minimumloon wordt per 1 juli 2023 verhoogd met 3,13%. De hoogte van het wettelijk minimumloon (WML) wordt weer verhoogd omdat het minimumloon dan weer gelijkloopt met de gemiddelde contractloonontwikkeling van het bedrijfsleven en de overheid. Per 1 januari 2023 is het minimumloon ook al verhoogd met 10,15%.
Ten opzichte van januari 2023 stijgt het brutominimumloon per maand met 3,13%. De daglonen van de uitkeringen WAO/WIA, WW en ZW worden aangepast met de stijging van het brutominimumloon per maand, en zullen dus per 1 juli aanstaande eveneens met 3,13% worden verhoogd.
Per 1 juli 2023 worden de Participatiewet, IOAW en IOAZ, AOW, ANW, Wajong, WW, WIA, WAO, Ziektewet en Toeslagenwet aangepast. Dit komt doordat deze uitkeringen gekoppeld zijn aan het wettelijk minimumloon.
Met het percentage van 10,15% worden de wettelijk minimum (jeugd)lonen verhoogd op 1 januari 2023. Dat is een forse sprong. Het bruto uurloon bij een werkweek van 38 uur stijgt van €10,67 naar €11,75. Deze flinke verhoging heeft de overheid bepaald om de koopkracht te ondersteunen.
Als je om salarisverhoging vraagt, is het normaal om tussen de 5 en 10 procent te gaan zitten. Hoe hoog je aanbod precies wordt, hangt af van de economische situatie van je bedrijf en het loon van je medewerkers.
Op 1 januari 2024 gaat het wettelijk minimumloon omhoog met 3,75%. Het wettelijk bruto minimumuurloon voor werknemers van 21 jaar en ouder bedraagt dan € 13,27 per uur. Het gaat om een reguliere indexatie, elk half jaar stijgt het minimumloon mee met de cao-lonen.
Wat is het netto uurloon voor de horeca? Antwoord: Bij een loon van € 1725,- per maand, houd je netto waarschijnlijk zo'n € 1634,00 over als je loonheffingskorting laat toepassen. Als je dat terugrekent naar het netto uurloon, kom je op € 9,92 netto per uur.
Het netto minimumloon van werknemers die 21 jaar of ouder zijn stijgt per 1 juli 2023 naar €1.894 per maand, 1,95 procent meer dan in januari.
Het gemiddelde uurloon van een werknemer in 2021 bedroeg 24 euro. Als we kijken naar gemiddelden van 5-jaars-leeftijdsgroepen verdienden jongeren tot 25 jaar 14 euro of minder per uur. Werknemers in de leeftijd van 25 tot 40 jaar verdienden een uurloon dat ligt tussen 19 en 26 euro.
Een werknemer gaat er per 1 januari 2023 minimaal €85 netto per maand op vooruit. Dit bedrag is berekend op basis van de nieuwe belastingcijfers voor 2023. Vanaf januari 2023 gaat iedere werknemer er minimaal €85 netto per maand op vooruit.
Minimumloon omhoog en invoering uniform uurloon per 1 januari 2024. Op 1 januari 2024 gaat het wettelijk minimumloon omhoog met 3,75%. Het wettelijk bruto minimumuurloon voor werknemers van 21 jaar ...
Het gemiddelde medewerker bediening salaris in Nederland is € 24.567 per jaar of € 12,60 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 22.800 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 29.925 per jaar.
Er zijn twee dingen van belang om te bepalen in welke schaal, die beschreven staat in de cao, je valt: Wat is mijn functie binnen het bedrijf en welke loonschaal hoort daarbij? Je functie wordt beschreven in je arbeidscontract. Daarnaast kun je de functiematrix uit de cao raadplegen om te bepalen wat jouw functie is.
De normale arbeidstijd in de horeca bedraagt 1.976 uur per referteperiode* en gaat uit van een gemiddelde arbeidsduur van 38 uur per week (fulltime). Minuren zijn uren die je minder werkt dan dat je op basis van jouw arbeidsovereenkomst per week zou moeten werken, maar wel uitbetaald zijn.
In de horeca is het gewoon om grofweg 10% te geven. Het extra geld dat u geeft, is een erkenning van de ontvangen service en de kwaliteit van de maaltijd. In de middeleeuwen was het geven van fooien zelfs een gegeven in Europa.
Salaris Manager Horeca
Een Manager Horeca in Nederland verdient gemiddeld € 2.510 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.135 (laag) tot € 2.890 (hoog).
Artikel 24 Jubileumuitkering
De werknemer ontvangt bij een 25-jarig dienstverband een jubileumuitkering van één bruto maandsalaris en bij een 40-jarig dienstverband twee bruto maandsalarissen. Een gratificatie bij een 25- en 40-jarig dienstverband is vrijgesteld tot maximaal het loon over een maand.