Maar ook bijvoorbeeld voor een vertrapte fiets, wordt geld betaald bij een metaalhandel. De Graaf schat een dat fiets van 20 kilo op dit moment een bedrag tussen de drie en vier euro oplevert. Hoeveel je krijgt uitbetaald, kan dagelijks variëren.
Inruilen van jouw oude fiets is mogelijk in de winkel
Bij aankoop van een nieuwe fiets* in de winkel kun je jouw oude fiets inruilen. Het bedrag dat je oude fiets waard is, is afhankelijk van het soort fiets, hoe oud deze is en de staat waarin deze verkeert.
Sommige goede doelen zijn erg blij met uw oude fiets. Of oude onderdelen van een fiets.Zij verkopen het als oud ijzer.
Wie koopt er oude fietsen op? Je kunt je fiets(en) zelf verkopen via onze fiets marktplaats of plekken als Ebay en Facebook. Lokale tweedehands fietsenwinkels nemen ook fietsen in, hoewel zij voorkeur geven aan dure modellen en jouw eigen marge erg klein is.
Wanneer de tweedehands fiets goed onderhouden is, is het slim om het serienummer van de fiets en de aankoopfactuur bij de verkoper op te vragen. Zo weet je direct wat de huidige prijs was van de fiets en dat de fiets niet gestolen is.
Bij Elcinco Accu's en Metalen kunt u terecht met uw oude metalen, zoals ijzer, lood, koper en aluminium. U ontvangt van ons altijd direct de beste prijs voor uw oude ijzer. Nadat wij uw oude ijzer nauwkeurig hebben afgewogen, betalen wij u de ruime vergoeding per bank, tikkie of cash, zoals u het wenst!
Tachtig drankblikjes maakt ongeveer een kilo.En dat levert vandaag de dag zo'n 50 cent op (prijzen fluctueren nogal). Tenminste, als het om aluminium zijn. Drankblikjes van sommige biermerken kunnen ook van ijzer zijn.
Om wat preciezer te zijn: het gemiddelde gewicht van een stadsfiets ligt tussen de 16 kg en 21 kg. De stadsfietsen van Union wegen tussen de 17 kg en 18.4 kg. Het gewicht van een stadsfiets is dus afhankelijk van het materiaal waarvan het gemaakt is. Is de fiets geheel gemaakt van staal?
Aluminium fietsframes herken je vaak aan de wat grotere buizen van het frame. Daardoor lijkt de fiets wat logger en zwaarder, totdat je hem optilt. Dat heeft alles te maken met de dichtheid van het materiaal. De dichtheid van staal is groter, waardoor aluminium lichter maar ook minder sterk is.
De belangrijkste kostbare metalen zijn goud, zilver, palladium en platina. Deze worden allemaal in sieraden gebruikt, maar ook in een scala aan verschillende toepassingen.
Ook de leeftijd van je fiets, het type en de uitvoering bepalen de prijs. Hoe ouder de fiets, hoe minder hij waard is. Voor elke lente die je fiets jong is, gaat er ongeveer 1/8ste van de prijs af. Het aanbod aan tweedehands fietsen is groot en mede bepalend voor de prijs die je voor je oude fiets kunt vragen.
Uitgaande van een (gemiddelde) levensduur van een fiets van ten minste vijf jaar stemt de staatssecretaris in met een waardevermindering van 20% op jaarbasis. Dan is na vijf jaar de restwaarde van de fiets nihil.
Bij Stella ruil je je oude fiets (jaartal maakt niets uit) namelijk in op een nieuwe Stella e-bike. Hiermee koop je nog voordeliger een gloednieuwe elektrische fiets. Wij verzekeren jou van een mooie inruilprijs, zodat jij veel geld op je nieuwe elektrische Stella-fiets bespaart!
Inkoop – Oud zwaar IJzer
Oud zwaar ijzer is ijzer dat erg stevig is met een hoge dichtheid. Hierdoor is het zware ijzer moeilijk te verknippen, maar is het wel van zeer goede kwaliteit. Oud zwaar ijzer houdt in dat het ijzer 6 millimeter of dikker is. Dit kun je bijvoorbeeld vinden in U of H binten.
Schoot is de gangbare term voor afval metaal of ook wel oude metalen, oud ijzer genoemd. Schroot ontstaat uit afgedankte of anderszins onbruikbare producten. Onder schroot bestaan er ferro en non-ferro metalen.
Koper is een gewild metaal en daardoor veel geld waard. Het is goed te recyclen en oud koper kan dus worden hergebruikt.
Er zijn een aantal goede doelen die heel blij zijn met (goed werkende) oude fietsen. Bijvoorbeeld het ANWB Kinderfietsplan, Stichting Vila Velha en Stichting Mandela op de Fiets. Soms worden de onderdelen verkocht als oud ijzer, soms worden de fietsen opgeknapt.
De aanschafkosten
Een simpele standaard fiets is te koop vanaf gemiddeld €400. Wil je een fiets met versnellingen, ga je de fiets elke dag voor grotere afstanden gebruiken of breng je je kinderen elke dag naar school dan kan je beter een duurdere fiets nemen.
Onderhandelen kan altijd. Je kunt bijvoorbeeld vragen of er nog iets 'aan de prijs gedaan kan worden' (bijvoorbeeld als het een model uit een vorige collectie betreft) en/of er mogelijk een kosteloze upgrade voor de accu in zit, of op zijn minst een extra accessoire.