Hoeveel koude schotel per persoon?

Hoeveelheden. Een standaardportie vlees komt overeen met zo'n 150 gram. Voor vis is dat 200 gram. Ook van groenten en fruit (samengerekend) voorzie je best zo'n 200 gram per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoeveel salade per persoon buffet?

Per persoon krijgt u ongeveer 150 gram salade.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hip-catering.nl

Hoeveel moet je rekenen per persoon voor buffet?

Met wat onderzoek online zal je een vrij goede schatting kunnen maken, maar de juiste hoeveelheid verschilt per situatie. Gemiddeld rekenen mensen voor een maaltijd 450-500 gram per persoon. Welke hoeveelheid voor jou uiteindelijk precies goed is, hangt af van veel verschillende factoren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op debuffettenboer.nl

Hoeveel stokbrood voor 20 personen?

1/3 stokbrood per persoon is voldoende.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Wat heb je nodig voor een koud buffet?

Koud Buffet
  • Gepocheerde zalm.
  • Tomaat met grijze garnaaltjes.
  • Perzik gevuld met tonijnsalade.
  • Carpaccio van gerookte zalm.
  • Gerookte forel.
  • Gerookte heilbot.
  • Blini met vismousse.
  • Gevulde eitjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cookinstyle.be

Hoe maak je een koude schotel

26 gerelateerde vragen gevonden

Hoeveel gram koude schotel pp?

Een standaardportie vlees komt overeen met zo'n 150 gram per persoon. Voor vis is dat 200 gram. Ook van groenten en fruit (samengerekend) voorzie je best zo'n 200 gram per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op spar.be

Hoeveel koude schotel per persoon bij BBQ?

Lekker voor bij de barbecue, gourmet of als hapje tussendoor. Voor bij de barbecue, gourmet etc. is 200 gram per persoon vaak voldoende. Als hapje tussendoor is het advies om een grotere portie (ca 300 gram) per persoon te bestellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tomassen.eu

Hoeveel salade voor 30 personen?

Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slagerijtenhoff.nl

Wat zit er bij een warm en koud buffet?

Een koud en warm buffet is een cateringservice waarbij de cateraar alles levert wat je nodig hebt voor een complete maaltijd. Denk aan salades, soepen, broodjes, fruit en koude snackjes om mee te starten. Vervolgens een warm maaltijd assortiment van vlees, vis, vegetarisch, rijst, aardappels en verschillende groenten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cateringregelen.nl

Hoeveel hapjes voor 20 personen?

Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle-lekker.be

Hoeveel hapjes voor 40 personen?

Soms moet het ook niet meer zijn dan dat. Gezellig samen iets drinken met een knabbel erbij. Maar soms mag het ook iets meer zijn. Dan reken je op drie hapjes per persoon gedurende het eerste uur en daarna twee hapjes per persoon per uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veldt.be

Wat kost een feest voor 100 personen?

100 gasten is een mooi uitgangspunt om een globaal idee van kosten te krijgen. Als de gastenlijst vervolgens groeit, dan kun je eenvoudig je begroting daarop aanpassen. Gemiddeld genomen kosten recepties voor 100 personen ongeveer € 5.000 tot € 10.000.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodtruckbooking.nl

Hoeveel koude groenten per persoon?

Groenten: zo'n 100 tot 200 gram per persoon (bv. 1 tomaat, 1 geraspte wortel, beetje sla,…) Brood, pastasalade en/of aardappelen: een half stokbrood, 150 gram pastasalade of 2 tot 3 gemiddelde aardappelen. Heb je meerdere bijgerechten, verander de hoeveelheden dan: bv 1 à 2 aardappelen en 1/4 stokbrood.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livingbythesea.be

Wat serveer je bij een buffet?

Er zijn op een buffet altijd populaire gerechten (stokbrood met kruidenboter en de salades, saté met pindasaus, gehaktballetjes en kippenpootjes en de duurdere vissoorten) waar mensen zich vol aan eten. De minder populaire moet je dus in niet te grote hoeveelheden maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culinette.nl

Wat is een hapjesbuffet?

Wat is een hapjesbuffet? Misschien ken je het wel; grote schalen met salade en verschillende warmhoudbakken (Chafing dish) met verschillende gerechten. Dat zijn de standaard traditionele catering-opstellingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cateringregelen.nl

Hoeveel charcuterie per persoon?

Mijn algemene vuistregel is: uiteenzetten porties van 2-3 gram vlees per persoon. Dus voor 10 gasten zou de totale hoeveelheid gesneden vlees ongeveer 20 - 30 gram moeten zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.bakeitwithlove.com

Hoeveel rauwkost per persoon BBQ?

Gemiddeld eet een persoon tijdens een BBQ tussen de 150 en 200 gram salade. Let er op dat u de salade niet als eerst op tafel zet. Uw gasten gaan zich dan eerst tegoed doen aan de salade om vervolgens minder BBQ vlees te eten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ideaalcatering.nl

Hoeveel eten per persoon?

Een gemiddelde maaltijd bevat bij de maaltijdservice tussen de 450 en 500 gram eten, een kleine maaltijd gemiddeld zo'n 350 gram en een grote portie zo'n 650 gram. Daarbij is het belangrijk te vermelden dat er minimaal 30% groente in de maaltijden zit. Dit is goed voor gemiddeld zo'n 200+ gram groente.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maaltijdbutler.nl

Wat nodig voor BBQ 5 personen?

Nodig voor de BBQ
  • Houtskool/briketten.
  • Aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof.
  • Een BBQ tang om het vlees om te keren.
  • Aluminiumfolie (en dít kun je er allemaal mee)
  • Borden, bestek, glazen.
  • Servetten.
  • Eventueel een partytent voor een onverwachtse regenbui.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flair.nl

Hoeveel vlees BBQ 20 personen?

De gemiddelde Nederlander eet ongeveer 100 gram vlees per dag. Dit is ongeveer één stuk vlees per persoon. Bij een BBQ speelt vlees een grotere rol en wordt 400 gram vlees per persoon gegeten. Dit zijn ongeveer 3 stukken vlees per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlees.nl

Hoeveel vlees BBQ 50 personen?

Om je gasten te laten genieten van een gevarieerd aanbod kan je rekenen op 400 gram vlees per persoon. Die basis vul je dan aan met smakelijke bijgerechten. Kijk ook naar de samenstelling van je gasten. Weet je vooraf dat er grote eters te gast zijn, voorzie dan iets meer vlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijnspar.be

Hoeveel broden voor 30 personen?

Neem voor dertig personen vijf potten jam, vijf hagelslag en vijf potten pindakaas mee. Leidraad: 1 pot is goed voor 1 brood. Voor vier broden heeft je één boterkuipje van 500 gram nodig. Per maaltijd reken je op één plak kaas en één vleeswaar, de rest zoet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wolfskuil.nl

Hoeveel liter soep voor 20 personen?

Reken op ongeveer 500 ml soep per persoon als het een maaltijdsoep wordt, iets minder als er veel 'vulling' in zit zoals b.v. bij bouillabaisse. Voor gewone soep heb je al genoeg met 200 tot 250 ml per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parkiskookatelier.be

Populaire vragen

Volgende artikel  
Is glaswol goede isolatie?