Je kunt een Polo zeker met een jasje dragen. Zorg dan wel dat je max 1 knoopje open hebt of alle knoopjes dicht. Daarnaast is het belangrijk om geen wollen Colbert te dragen bij een polo.
Als je een colbert over je poloshirt draagt, dan doe je alle knopen dicht. Voor de rest kun je kiezen hoeveel je er dicht doet. Hoe meer knoopjes je open laat, hoe informelere de look.
Zoals we eerder al zeiden: de pasvorm van een overhemd komt het beste tot zijn recht met maximaal twee knoopjes open. Voor een formele look open je maximaal één knoopje. Wil je iets informeler voor de dag komen, dan kan je ook twee knoopjes openlaten.
was Edward VII aan de macht van 1906 tot 1910. Het gerucht gaat dat deze man, net als de meeste van ons, wel van een borrel en lekker eten hield en daardoor zo dik werd dat hij niet meer in zijn gilet paste. Hij liet daarom de onderste knoop open zodat het geheel er beter uitzag en een stuk comfortabeler zat.
Eigenlijk moet je gewoon altijd onthouden dat alle knopen dicht gaan, behalve de onderste. Bij dit soort colberts kun je de knopen dicht laten als je gaat zitten. En nu denk je misschien: waarom hebben de colberts zoveel knopen, als de onderste toch nooit dicht mag?
De colberts hebben meestal twee knopen, maar één of drie kan ook. De regels luiden als volgt. Draag je een single-breasted colbert met één knoop? Dan draag je jouw colbert altijd gesloten.
Het antwoord is eenvoudig: zakken worden dichtgenaaid zodat het figuur van je jasje, jacket of vest beter in model blijft. Misschien heb je jezelf er al op betrapt, maar wanneer je een jasje past, maak je vaak de reflex om je handen in de jaszakken te stoppen.
De meeste gilets hebben een oneven aantal knopen; vijf of zeven. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat je altijd alle knoopjes dicht doet, behalve de onderste. Niet alleen omdat het zo hoort, maar het zit ook gewoon net wat lekkerder.
De regels voor het dichtknopen van je gilet
Het vestje onder je jasje knoop je altijd dicht, op de onderste knoop na. Hier is geen verschil tussen zitten of staan. Het gilet is zo gesneden dat je er comfortabel mee kunt zitten als de knoopjes dicht zijn.
De etiquette van een driedelig pak
Een driedelig kostuum is eigenlijk niets meer dan een tweedelig pak, dat bestaat uit een colbert en een pantalon, waar je een gilet bij draagt. Dit betekent ook dat voor deze outfit dezelfde regels gelden als voor een tweedelig pak.
Manchetknopen kopen doe je bij manchetknopenwinkel.nl; de specialist in manchetknopen. Manchetknopenwinkel.nl heeft een uitgebreide collectie Manchetknopen, van Luxueuze manchetknopen tot stoffen bachelor knots. Je vindt bij ons Manchetknopen voor elke gelegenheid.
De Stoffenkraam biedt diverse soorten knopen aan op de website. U vindt onder andere: drukknopen, jeansknopen, knopen, koord stoppers, Prym drukknopen, sluitingen en gespen.
Wanneer u een nette indruk wilt maken draagt u het overhemd altijd in uw broek. Voor formele gelegenheden draagt u het met een stropdas. Zonder stropdas laat u enkel het bovenste knoopje open. Voor een informele uitstraling kunt u de mouwen opstropen en eventueel het overhemd uit uw broek laten.
Polo's horen wel getailleerd te zijn, maar zeker niet strak te zitten. Kies de juiste lengte: de polo hoort qua lengte maximaal tot halverwege de (denkbeeldige) rits van de broek te vallen. Ook de mouwen hebben een gepaste lengte; ze horen halverwege de biceps te stoppen.
Poloshirt in je broek? Het is moeilijk om definitief een regel op te stellen. Het advies luidt als volgt: draag je een korte broek dan mag een polo over je broek komen. Met lange broeken is het wel netjes om de polo in je broek te steken.
Als je het graag over de klassieke boeg gooit, leent de blouse zich als geen ander kledingstuk om onder je gilet te dragen. En mocht de temperatuur het toelaten, kun je 'm ook over je blousejurk gooien. Draag er een paar grove laarzen onder voor wat extra nonchalance en loafers voor een chiquere punt op de i.
Het lange gilet
Draag onder het gilet een blouse of een coltruitje.
Meestal draagt men een driedelig pak tijdens een bruiloft, een sollicitatie of zakelijke momenten. Toch wordt het gilet ook wel eens zonder colbert gedragen waardoor men een stijlvolle casual look creëert.
Zorg wel dat je gilet altijd in dezelfde kleur als je pak is en ga het liefst voor een donkere kleur als zwart of donkerblauw.
Een colbert is bedoeld om als los kledingstuk te dragen terwijl je een kostuumjasje draagt met de bijpassende pantalon. Je kunt een colbert ook makkelijk combineren met een overhemd of een trui, ook zijn er verschillende varianten en pasvormen verkrijgbaar.
Het antwoord op de vraag wanneer een pak goed past, is eenvoudig: een pak moet goed aansluiten op het lichaam. Het mag niet om het lichaam flodderen. De mouw en de broekspijpen mogen niet te lang of te kort zijn. Het colbert moet net over de billen komen en de pantalon moet op de taille zitten.
De vis die Fred als naam heeft laat men terugkomen in borduursels, knopen, en voeringen van de casual overhemden, gilets, colberts, herenpolo's en t shirts van het merk. Een colbert draagt ook vaak een immitatie vishaak op het rever.