Zo mag een container maximaal 90 kilo per kuub wegen. Wanneer je een 1100 liter container hebt mag de container dus maximaal 100 kilo wegen. Een rolcontainer van 240 liter, de containermaat die ook voor huisvuil wordt gebruikt, mag dan maximaal 22 kilo wegen.
Uw container mag maximaal 70 kilo wegen. Containers die zwaarder zijn dan 70 kilo kunnen niet worden geleegd, omdat de liftarm van de vuilniswagen dit niet aan kan.
U mag uw container aanbieden met een maximaal gewicht van 80 kilo. Dit is het maximale gewicht wat de hefarm van de vrachtauto kan tillen. Als uw container meer weegt dan 80 kilo dan kan het zijn dat deze niet geleegd wordt. U zult het afval dan zelf moeten aanbieden bij het brengstation.
Doe maximaal 75 kg in uw grote container (240 liter) of 50 kg in uw kleine container (140 liter). Kunt u zelf de container niet eenvoudig verplaatsen, dan is de kans groot dat hij ook voor ons te zwaar is. Voor losse afvalzakken (in een paar wijken zijn die nog toegestaan) geldt een maximaal gewicht van 12 kg.
Een lege afvalcontainer van 6 m3 weegt al snel meer dan 500 kilo. Grond weegt tussen de 1.600 en 2.000 kilo, afhankelijk van de vochtigheid. Als we een gemiddelde van 1.800 kilo per m3 nemen, dan is het gewicht van de container 6 x 1.800 + 500 = 11.300 kilo.
Typen containers
Nuttige inhoud van zo'n 20-voets container is 18 tot 24 ton en goed voor zo'n 30 m3. 40-voets (12.20 m) general purpose container voor volumineuze lading tot 12 m lengte. Capaciteit ongeveer 24 tot 27,5 ton, volume tot 70 m3.
De ondergrondse container voor restafval is alleen bestemd voor huishoudelijk restafval. Klein chemisch afval, groente-, fruit- en etensresten (GFE), papier en karton, glas en textiel, elektrische apparaten, bouw- en sloopafval mogen niet in de restafvalcontainer.
Een GFT-container aanvragen
Elk gezin krijgt een GFT-container van 40 liter of van 140 liter gratis ter beschikking. De container die je gebruikt, blijft eigendom van ILvA en is gekoppeld aan een adres. Bij een verhuis moet hij dus blijven staan.
kliko afvalcontainer - 80 l
2-wiel afvalcontainer Afmetingen: 450 x 515 x 930 mm (L x B x H)Gewicht: 9,2 kgInhoud: 80 lLaadcapaciteit: 32 kg...
De standaardmaat voor een container voor gft-afval is 140 liter. De standaardmaat voor een container voor restafval is ook 140 liter.
De inhoudsmaat van uw container kunt u ook afleiden uit de afmetingen van de deksel van uw container. U dient de deksel dus op te meten. Is de deksel 40 x 40 centimeter, dan heeft u een 140 liter container. Is de deksel groter (55 x 50 centimeter), dan heeft u een 240 liter container.
Wat mag er wel in de sortibak? In de sortibak horen de waardevolle PMD-grondstoffen. Dat zijn plastics, metalen en drankenkartons (sap- en melkpakken). Ook het afval dat u niet apart kunt inleveren, hoort hierin.
Ja, de afvalcontainers zijn verplicht, ze zijn eigendom van je gemeente, maar horen bij je woonhuis. Voor bedrijven zijn er andere containers beschikbaar, die bedoeld zijn voor bedrijfsafval.
Aanbieden van afval
Voor het binnenhalen geldt: nee, de container mag je niet pas later, bijvoorbeeld na drie dagen, van de straat halen. Wordt jouw afval op dinsdag opgehaald? Dan moet-ie dezelfde avond vóór 0.00 uur weggehaald zijn. Dat staat in het afvalreglement van de gemeente.
Dit mag allemaal in de groene container: Alle etensrestjes, gekookt, gebakken of rauw: groente, fruit, vis en graten, vlees en botten, pasta, rijst, brood… Kaaskorsten zonder plastic.
Ongekleurde en onbedrukte papieren servetten, tissues en keukenpapier waarmee je voedsel hebt opgedept (bijvoorbeeld bakvet uit een pan of gemorste saus), mogen bij het groente-, fruit- en tuinafval (gft).
Je mag dus niet zomaar alles van plastic of metaal in een pmd-container gooien. Globaal geldt: het moet een verpakking zijn van voeding of cosmetica. Zo mag je eetbakjes van bijvoorbeeld lasagne bij het pmd gooien, maar ook slagroombussen of spuitbussen haarlak. De materialen moeten wel gescheiden zijn.
Vieze wegwerpluiers gooi je gewoon weg bij het restafval. Soms staat er op de verpakking dat deze in de gft-bak mogen, maar dan nog moet je ze bij het restafval gooien. Dit restafval belandt allemaal tezamen naar een verbrandingsoven.
De groene kliko is bedoeld voor groente, fruit en tuinafval (GFT). Bij mensen thuis zie je deze kleur kliko vaak in de achtertuin staan. Bij bedrijven zie je de groene container vaak staan als er etensresten (gekookt en ongekookt) worden gescheiden.
De kleine (140 liter) mag niet zwaarder dan 50 kg en de grote (240 liter) niet zwaarder dan 75 kg zijn.
Plastic flacons en flessen, potjes en kuipjes. Plastic tubes, deksels. Plastic en aluminiumfolie. Conservenblikken, drankblikjes, doppen en deksels.