Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje.
Kip: Kippenborstfilets hebben doorgaans een gewicht van 150-200 gram per persoon, terwijl drumsticks en dijen iets meer kunnen wegen, rond de 200-250 gram per persoon.
1 kg kip is meer dan voldoende voor 5 leden. Dus 2 kg kip is voldoende voor 10 leden. Hoeveel kip is er nodig voor 100 personen?
Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht. Daarnaast is kip wat lichter verteerbaar omdat het een magere vleessoort is. Een hele kip uit de supermarkt weegt vaak zo'n 1,2 tot 1,4 kilogram.
Reken op ongeveer 1/4 tot 1/3 pond botloze kip per portie. Over het algemeen levert 3/4 pond botloze kipfilets zonder vel 2 kopjes in blokjes gesneden gekookte kip op.
Voor elke volwassene moet u rekenen op ongeveer 113 tot 143 gram gekookte kip . 283 gram rauwe, botloze kipfilets leveren ongeveer 186 gram gekookte kip op, terwijl 283 gram rauwe, botloze kippendijen ongeveer 143 gram gekookte kip opleveren.
Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje.
Eén tot twee stukken kip per persoon wordt aanbevolen. Hoeveel stukken kip zou je willen eten? De meeste mensen die van kip houden, zouden waarschijnlijk twee stukken kiezen voor een normale portie.
Ongeveer 7 a 10 spiesen per kilo.
Kip is een vleessoort die past bij ontzettend veel gerechten en is dan ook erg populair onder sporters. Volwassenen hebben tussen de 100 en 125 gram vleeswaren per dag nodig. Aangezien je overdag hoogstwaarschijnlijk nog wat aan vlees eet, is 100 gram kipfilet per portie avondeten een mooie hoeveelheid.
Een kleine kip weegt ongeveer 1,2 kg en is voldoende voor 2-3 personen; een middelgrote kip van 1,5 kg is voldoende voor 3-4 personen; en een grote kip van 1,75 kg is voldoende voor 4-5 personen. Een extra grote kip (ongeveer 2,25 kg) is voldoende voor 6-8 personen.
Drie kippen van vier pond zouden genoeg gebraden of gebakken stukken moeten zijn voor iedereen. Snijd de borsten doormidden, scheid de dijen en poten. Verwijder de vleugelpunten van de vleugels en verdeel de rest in twee delen. Elke drumstick moet worden geserveerd met een vleugel om de proteïne te vormen.
Kuikentjes. Een volwassen kip weegt ongeveer 1,5 kilo, een kuiken ongeveer 60 gram.
240 gram per persoon.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Wij adviseren om de kip een uur in de oven te doen, per kilogram kip.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten?
Laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Het lekkerste is als je de saté een dag van tevoren al in de marinade legt! Rijg het vlees aan de stokjes, ongeveer 30 gram vlees per stokje.
Een goede richtlijn is 100 gr satésaus per persoon, maar de gewenste hoeveelheid kan natuurlijk altijd afwijken.
Schenk de marinade over de kipblokjes en laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur tot 1 nacht marineren. Week ondertussen de satéprikkers minimaal 30 min. in water.
Een oven op 250 graden, of op een algemene "warme" stand , houdt de kip warm genoeg om te serveren zonder dat deze te gaar wordt en uitdroogt. De extra droge hitte van de oven zorgt er bovendien voor dat de buitenkant perfect knapperig blijft.
Fajitas beginnen met het vlees: Je hebt 112 gram botloze, velloze kipfilet, kipfilets of rokbiefstuk per persoon nodig. Als je kipfilets gebruikt, sla ze dan plat tot ze ongeveer 1,25 cm dik zijn; als je rokbiefstuk gebruikt, snijd je elk biefstukje doormidden zodat het makkelijk in je koekenpan past.
Een hele kip of haantje uit de oven is een maaltijd voor ongeveer 4 personen. Een hele kip van Grutto is rond de 1,7 kg. Je kan de hele kip 'aan' of 'uit' zetten bij het vleespakket.
Wettelijk gezien geldt er geen minimum aantal kippen dat je bij elkaar moet houden. Het zijn wel erg sociale dieren die in groep ('een toom') leven. Ze hebben soortgenoten nodig om hun hiërarchie, de zogenaamde pikorde, in stand te houden. Neem dus het best minimum 3 kippen als je wil starten .
Ik haal uit 1kg kippendij ongeveer 30 satehs. Als je voor 65 man minimaal drie stokjes wilt hebben, dan heb je dus minimaal 195 stokjes nodig. Dat is dus 195/30 = 6.5kg kippendij. Als je een veilige marge wilt hebben, dan pak je 7kg kippendij en dan heb je rond de 210 satehs.
Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer 150-200 gram kip per persoon aan te houden. Dit kan variëren afhankelijk van het recept en de eetlust van je gasten. Vergeet niet om rekening te houden met eventuele botjes die in de kip zitten.