Librije's Hotel heeft 19 kamers, stuk voor stuk met een eigen karakter, zowel wat betreft kleur als inrichting, met bijzondere kunst in het pand.
Voor twee personen ontvangst in Librije's Hotel met een welkomstdrankje en een hapje. Achtgangenmenu in Restaurant De Librije met aansluitend een overnachting in Librije's Hotel in een Royale Kamer. Inclusief uitgebreid ontbijt en parkeerservice.
Ook een Nederlands restaurant schittert in de ranglijst der ranglijsten. De Librije staat op plek 38. Voor zes gerechten betaal je daar 185 euro.
De gerechten op de menukaart zullen rond de € 15,- euro gaan kosten en voor een driegangenmenu zul je € 37,- euro betalen.
Kosten: Vanaf € 662,50 per persoon op basis van twee personen. Cadeau of extraatje: Heeft u iets te vieren of wilt u iemand verrassen? Van bloemen op de kamer, een gekoelde fles champagne of een mooi geschenkpakket uit Librije's Winkel, we denken graag met u mee en zorgen ervoor dat het klaar staat.
Het Amsterdamse Ciel Bleu, eigenaar van twee Michelin-sterren, is het duurste restaurant van Nederland. Het eveneens Amsterdamse La Rive staat op de derde plaats.
Sublimotion, het duurste restaurant ter wereld, gevestigd in het Hard Rock hotel. Voor gemiddeld 1500 euro per persoon kan je hier drie uur genieten van een unieke ervaring. Het kost wat, maar daar krijg je ook heel wat voor terug.
Intussen hebben Jonnie en Thérèse vier restaurants in Zwolle: Brass Boer Thuis (1 Michelinster), Senang Restaurant & Lounge, Brasserie Jansen en De Librije. Brass Boer heeft ook vestigingen op Curaçao en Bonaire. Senang Restaurant zit ook op Bonaire.
Jonnie Boer is chef-kok van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Hij runt het restaurant samen met zijn vrouw Thérèse (1971), vinologe en gastvrouw. Jonnie en Thérèse hebben twee kinderen, Jimmie en Isabelle.
Lunch: Vrijdag en zaterdag. Ontvangst tussen 12.00 uur en 12.45 uur.
“Hoelang duurt een diner gemiddeld wanneer er 8 gangen wordt geserveerd?” Reken op vier a vier en half uur !
Jonnie Boer heeft Nelson Tanate aangesteld als nieuwe chef-kok. Nelson volgt Maik Kuijpers op, die jarenlang de rechterhand was bij het Zwolse driesterrenrestaurant De Librije. In deze video stelt Nelson zich voor en geeft Jonnie zijn mening over dit jonge kooktalent.
Veel restaurants hebben tijdens de crisis hun prijzen laten zakken. Zo ga je uitstekend, maar ook betaalbaar uit eten. Ook voor de lekkerbek zonder ongelimiteerde portemonnee is het mogelijk om te genieten op niveau, als je het maar slim aanpakt. Een hoofdgerecht in een sterrenrestaurant kost vaak zo'n 25 tot 40 euro.
Karel 5 in Utrecht, Château Neercanne in Maastricht, Vanderveen in Amsterdam, Lizz in Gouda, Flavours in Weert, Brass Boer Thuis in Zwolle, Bistro de la Mer in Amsterdam, Central Park in Voorburg, Restaurant Smink in Wolvega, Studio in Maastricht, Maeve in Utrecht, Coulisse in Amsterdam, Codium in Goes, De Woage in ...
- vanaf 2 dagen voor de reserveringsdatum: € 50,00 per persoon; - vanaf 1 dag voor de reserveringsdatum en bij no show: € 100,00 per persoon. Wij berekenen deze kosten vanaf 10:00 uur op de dag dat de annuleringstermijn ingaat. Indien wij opnieuw een reservering kunnen maken, dan berekenen wij geen annuleringskosten.
De uitgaven kunnen per bezoeker flink verschillen. De echte Hollanders lukt het om de kosten van een etentje buiten de deur te beperken tot onder de 20 euro. Een even grote groep consumenten geeft minimaal het dubbele uit: 40 euro of meer. De meeste consumenten besteden zo'n 30 euro per persoon in een restaurant.
Het betreft een voormalige vrouwengevangenis, het zogeheten spinhuis. De locatie is nog iets noordelijker gelegen dan het restaurant aan Broerenkerkplein. Op 25 mei 2008 openden Jonnie en Thérèse in het pand, op vijf minuten loopafstand van het restaurant: Librije's Hotel.
Ras El Hanout bestaat uit 12 tot soms wel 50 verschillende ingrediënten. “Ras El Hanout, Original Spices door Jonnie Boer” bevat de volgende ingrediënten: paprika, korianderzaad, komijnzaad, kaneel, gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, piment.
In 2023 ontvangt een restaurant twee sterren en zeventien restaurants de eerste felbegeerde nieuwe Michelinster. Net als afgelopen jaar behouden twee restaurants het maximale aantal van drie sterren, namelijk Restaurant De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen.
De Librije is een instituut dat sinds 2004 wordt erkend met drie Michelin sterren. Chef Jonnie en gastvrouw Thérèse Boer zijn stuwende krachten achter de ontplooiing van de Nederlandse gastronomie. Ze inspireren.
Restaurant Gordon Ramsay, ook bekend als Gordon Ramsay at Royal Hospital Road, is een restaurant met drie Michelin-sterren dat eigendom is van en wordt beheerd door Gordon Ramsay, gelegen aan Royal Hospital Road, Londen.
In 2021 werd het Deense restaurant Noma van chef-kok René Redzepi nog uitgeroepen tot het beste restaurant van de wereld, in 2022 ging restaurant Geranium ervandoor met de titel. Toeval of niet, beide restaurants vind je in Kopenhagen. De uitreiking van 2023 vond plaats op dinsdag 20 juni, in de Spaanse stad Valencia.
In het dorp Vacone proef je echter van veel meer (lokaal) lekkers. Hier vind je het kleinste restaurant ter wereld: Solo per Due, dat zoals de naam al aangeeft slechts plek biedt aan twee personen. Daarmee is het ook het meest romantische restaurant van de wereld.
Al enkele jaren staat het Deense restaurant NOMA steevast als grote winnaar bovenaan de lijst. Dit betekent dat ze zich de afgelopen vier jaar het beste restaurant van de wereld mochten noemen.