Ook eten mensen onbewust gemiddeld al 500 gram insecten per jaar. Dit zijn insecten of resten daarvan die in groenten en fruit blijven zitten tijdens de verwerking.
We eten elk jaar een geschatte 0,5-1 kilo insecten die in ons eten zitten. En die kleine dieren zijn moeilijk te ontwijken. Vliegenlarven, bladluizen, larven en mijten zitten graag op het groente en fruit dat in smoothies zit of in je koelkast ligt.
Geschat wordt dat de gemiddelde Amerikaan ongeveer twee pond aan dode insecten en insectendelen per jaar eet. Deze insecten zitten in groenten, rijst, bier, pasta, spinazie en broccoli. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft toegestane insectendelen per bepaald voedseltype.
Even wat achtergrondinformatie: ruim 2 miljard mensen wereldwijd eten insecten, zoals sprinkhanen, krekels, rupsen, mieren en bijen. De volwassen insecten zijn eetbaar, maar ook de larven of de poppen. In Nederland worden ze sinds kort ook gekweekt.
Op de wereld zijn circa 2100 verschillende soorten insecten die voor de mens eetbaar zijn.
Parasieten die insecten als tussengastheer gebruiken kunnen via entomofagie tot infecties bij de mens leiden. Als mensen rauwe of onvoldoende verhitte insecten eten die in het wild gevangen zijn, kunnen ze een parasitaire infectie oplopen (Hinz 2001).
In alle gevallen lieten de onderzoeken consequent geen bewijs zien van meerdere kleine bugs op de chips . De uniformiteit van deze bevindingen suggereert sterk dat de claims in de virale video waarschijnlijk onjuist of misleidend zijn.
KEVERS, WERELDKAMPIOENEN
Deze keverfamilie is de meest geconsumeerde op aarde en vertegenwoordigt 31% van de eetbare insecten alleen. Kevers worden vooral gegeten in het larvenstadium, zoals de Molitor kever of de palmworm, en zijn daarom de grote kampioenen van de entomofagie.
Als landen waar insecten worden gegeten worden meegenomen in de schatting van de totale wereldbevolking die insecten consumeert, dan zouden China en India in aanmerking komen. Dit zou betekenen dat een derde van de wereldbevolking (d.w.z. 2,8 miljard van de 7,8 miljard mensen ) insecten consumeert.
Krekels moeten worden gekookt voordat ze worden gegeten.Ze worden meestal eerst gekookt en vervolgens geroosterd of gebakken . Door krekels in te vriezen voordat ze worden gekookt, vallen ze in slaap (net als kreeften), waardoor ze niet uit de pan springen. Krekels kunnen worden toegevoegd aan elke eenvoudige roerbak of worden gefrituurd als snack.
'In 100 gram pindakaas zitten gemiddeld 30 onderdelen van insecten, in chocolade 60. ' inzitten. ' Ook om voedingswaren te kleuren, worden soms insecten gebruikt.
In Azië, Zuid-Amerika en Afrika is insecten eten voor veel mensen heel gewoon en soms zelfs een delicatesse. Maar Europeanen kijken eerder met afkeer naar het idee om wormen of krekels op hun bord te krijgen.
Over het algemeen zal je lichaam geleedpotigen verteren , waaronder spinachtigen zoals spinnen, mijten en teken, en insecten zoals muggen, vliegen, muggen, vlooien en bedwantsen, "net als elk ander voedsel", zegt ze. "Af en toe een insect eten zal waarschijnlijk geen probleem zijn voor de meesten."
Het allergrootste deel onttrekt zich aan onze waarneming: er zijn ongeveer 250 miljoen insecten per mens. De helft van alle organismen op aarde zijn insecten en we kennen meer dan een miljoen verschillende soorten.
'Er zijn mensen die niet durven te slapen als ze een spin gezien hebben in de slaapkamer, maar dat is echt niet nodig. Zo'n spin gaat echt geen donkere, vochtige krochten in die naar kooldioxide ruiken.
In de chocola waar hij of zij van geniet, zitten er nog eens 6.000. Dat zijn stukjes kakkerlak, Indische meelmot, koffiebesboorder of cacaowants. Via spruitjes, paddestoelen en broccoli krijg je zomaar een paar honderd hele insecten in je lijf.
Ook eten mensen onbewust gemiddeld al 500 gram insecten per jaar. Dit zijn insecten of resten daarvan die in groenten en fruit blijven zitten tijdens de verwerking.
Een kwestie van smaak: 80 procent van de wereldbevolking eet insecten.
Japanners smullen van rijst met gekookte wespen. Dus niet alleen in de tropen worden insecten op grote schaal gegeten maar ook in landen als Japan en China. Alleen in Europa en Noord Amerika kent men deze eetgewoonte nauwelijks.
KEVERS , WERELDKAMPIOENEN
Deze familie van kevers is de meest geconsumeerde op aarde, goed voor 31% van alle eetbare insecten. Kevers worden voornamelijk geconsumeerd in het larvale stadium, zoals de Molitor-kever of de palmworm, en zijn daarom de grote kampioenen van entomofagie.
Zo'n vijf jaar geleden was Nederland vol verwachting: het zou niet lang duren of insecten zouden onze winkels en onze smaakpapillen veroveren. De koudbloedige kruipers hebben een duurzame bijsmaak.Bijvoorbeeld omdat ze maar weinig voer nodig hebben.
Dat komt neer op 205 miljoen kippen per dag. Daarmee steekt kip met kop en schouders boven de nummer 2 uit: de 14 miljard sardientjes die we jaarlijks consumeren. Zet je het cijfer weer in het perpectief van consumptie dan lijkt het wel weer mee te vallen: nog geen 9,5 kip per wereldbewoner per jaar.
Resultaten: Geen insecten, insectendelen of bacteriën gezien .
Voedingsstoffen in plastic
Daarom bedachten wetenschappers van de University of Queensland iets nieuws: wormen. 'Superwormen', zoals ze genoemd worden, zijn de larven van een keversoort. In 2016 ontdekte een ander onderzoeksteam al dat deze dieren polystereen, beter bekend als piepschuim, kunnen eten.
De koekjes zelf worden ook 'Pringles' genoemd, als meervoud van 'Pringle': een metonymie. De snacks hebben een vorm die lijkt op die van aardappelchips, maar ze worden van zo'n 40% aardappelvlokken, maïs, tarwe en rijst gemaakt.