Een fooi geven is niet verplicht op de Malediven, maar deze blijk van waardering wordt zeker wel gewaardeerd. Doe dit wel enkel wanneer je tevreden bent over de service. In restaurants kun je een richtlijn van 10% aanhouden.
Omdat alles op de Malediven geïmporteerd moet worden, liggen de kosten relatief hoog. Ook wordt op alcohol een hoge belasting geheven. Een gemiddelde lunch kost in de hotels USD 15-20, een hoofdgerecht in een a la carte restaurant ca. USD 20-50 (sterk afhankelijk van wat u bestelt).
Eten en drinken
Een blikje frisdrank komt gemiddeld op USD 3-5, een biertje op USD 4-5 en een glas wijn op USD 5-6. Het water uit de kraan kunt u niet drinken. Flessen mineraalwater kunt u in de winkel (van het resort) kopen of u kunt drinken uit de thermoskan die op uw kamer staat.
In de praktijk zal het dus zo zijn dat u de lokale munteenheid nauwelijks zult gebruiken. In resorts kunt u overigens ook vaak met euro's betalen. Creditcards worden in alle resorts geaccepteerd. Vraagt u wel van tevoren welke creditcards precies.
De Malediven zijn relatief duur. Door de afgelegen ligging van de eilandengroep moet vrijwel alles geïmporteerd worden. Eten en drinken is daardoor behoorlijk prijzig. Daar komt bij dat de resorts op de Malediven vrijwel zonder uitzondering erg luxe zijn.
Eten Malediven
In de Malediven wordt er met name vis en rijst gegeten. De meest gegeten vis is tonijn. De vis wordt meestal gekookt, gegrild of gedroogd. Traditionele gerechten in de Malediven zijn de vis curry's, gedroogde vis en vissoep.
Op de Malediven betaal je het beste met dollars of met een creditkaart. De dollars neem je contant mee want er zijn alleen op Malé en op een paar andere eilanden pinautomaten. Op de meeste eilanden kun je dus niet pinnen. Dollars mag je onbeperkt in- en uitvoeren.
Geld in Marokko
De munteenheid van Marokko is de Dirham. Één euro is ongeveer 11 Dirham. Je mag maximaal 1000 Dirham in- of uitvoeren. We raden je aan om bij aankomst niet te veel geld te wisselen.
Ieder contact met koraal kan lijden tot sneetjes of wondjes.Als deze geïnfecteerd raken kan dit erg vervelend zijn.Om deze reden kun je beter ook waterschoenen of flippers aandoen. De zonnekracht op de Malediven is ook behoorlijk hoog.
Op de Malediven spreekt men officieel Dhivehi, dat erg op het Singhalees van Sri Lanka lijkt. Met Engels kunt u vrijwel overal terecht.
Vruchtensappen van onder andere de mango, papaya, passievrucht, watermeloen en kokosmelk worden veel gedronken op de Malediven. Ook typisch is Soojee, een drankje van melk, suiker, rozijnen en noten. Op de toeristische eilanden is uiteraard ook wijn, bier en frisdrank te krijgen.
Malediven: de nummer één wegdroombestemming
Vanaf ca.€ 1.000,- vlieg je een week naar het tropische oord toe en dompel je jezelf onder in een wereld vol luxe (vaak min. Viersterren), hagelwitte stranden met palmbomen en zalige cocktails vanuit je hangmat.
Wanneer u Marokkaanse dirhams (MAD) wilt hebben, bent u bij Geldwisselkantoor kantoor aan het juiste adres. U wisselt hier gemakkelijk uw euro's om voor Marokkaanse dirham. Wilt u uw Marokkaanse dirhams juist terug wisselen voor euro's? Ook dan bent u bij Geldwisselkantoor aan het juiste adres.
De munteenheid van Marokko is de Marokkaanse dirham (MAD). Bankbiljetten zijn beschikbaar in coupures van 20, 50, 100 en 200 MAD.
De dirham is de munteenheid van Dubai en het officiële betaalmiddel voor de gehele Verenigde Arabische Emiraten. De waarde van 1 dirham is onderverdeeld in 100 fils. Met alle Nederlandse bankpassen zoals die van ABN AMRO, Rabobank en ING Bank, kan geld worden opgenomen in Dubai indien deze een Maestro-logo bevat.
Malediven: welke inentingen zijn verplicht? Reis je via een land waar gele koorts heerst naar de Malediven, dan is een reisvaccinatie tegen gele koorts verplicht. Deze vaccinatie is verplicht voor ieder bezoek aan een gele koorts-land in de zeven dagen voorafgaande aan je aankomst op de Malediven.
De Malediven zijn niet goedkoop, maar je kunt de reis naar dit land zo duur maken als je zelf wilt. Mijn vriend en ik verbleven er op basis van een all inclusive-arrangement, dus alles was vooraf betaald. Alleen extra activiteiten en extra eten en drinken moesten we nog betalen.
De medische zorg op de Malediven is van redelijk goede kwaliteit. Er zijn enkele ziekenhuizen op Malé, waar ook een decompressiekamer aanwezig is, en er zijn basisvoorzieningen op alle toeristische eilanden.
Op de Maldiven worden stopcontacten van type D en G gebruikt.
Voor de Maldiven heeft u een visum nodig. Bij aankomst op de Maldiven kunt u een toeristenvisum (visa on arrival) krijgen voor maximaal 30 dagen.