Om de beschikbaarheid zo veel mogelijk te garanderen zijn er 13 verschillende adressen voor de rootservers, die allemaal zijn gebaseerd op Anycast om de beschikbaarheid nog verder te vergroten. In wezen zijn er dan ook meer dan 1580 verschillende servers, verdeeld over de wereld.
Cloudflare 1.1.1.1 is een DNS service die anders is. Het is zowel veilig als snel. Het bedrijf belooft je data niet te verkopen om er beter van te worden. Ook wordt je IP-adres niet gelogd.
De onafhankelijke DNS monitor DNSPerf zet 1.1.1.1 op de eerste plaats van snelste DNS diensten ter wereld. Bijna alles op het internet begint bij DNS, een sneller antwoord op een DNS verzoek gaat alles versnellen wat je doet online.
Je vindt de DNS-records van je domeinnamen terug in je controlepaneel. Ga hiervoor in je controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en klik in de linkerkolom op het domein waar je de DNS voor wilt beheren (niet aanvinken). Scrol nu naar 'Geavanceerd Domeinbeheer', gevolgd door 'DNS'.
Deze servers zijn niet meer de meest recente, inmiddels worden 84.116.46.22 en 84.116.46.23 verspreid, in voormalig UPC-gebied nog steeds 62.179.104.196 en 213.46.228.196.
Bij KPN gebruiken we standaard DNSSEC voor veiliger internet. DNS staat voor Domain Name System en kan je zien als het telefoonboek van het internet. De naam van de site wordt vertaald naar een IP-adres. DNSSEC is een techniek die nog een keer extra checkt of het IP-adres echt klopt met dit telefoonboek.
IPv4-DNS-servers: 195.121.1.34. 195.121.1.66. 192.168.2.254.
Een openbare DNS-server instellen is om meerdere redenen handig voor wie graag veilig en snel internet heeft. En ook als je minder last meer wilt hebben van storingen. Je internetprovider stelt automatisch een DNS in. Toch ben je in veel gevallen beter uit met een alternatieve DNS.
Al die servers bij elkaar vormden het Domain Name System (DNS). Sinds 1998 wordt dat door ICANN beheerd.
Waarom een alternatieve DNS-server instellen? Wanneer je internet eruit ligt, kan het zijn dat je provider een DNS-server storing heeft. Een van de oorzaken kan een DDoS-aanval zijn. Daarbij wordt het systeem bestookt met heel veel informatieverzoeken, waardoor de servers waarop het systeem draait overbelast raken.
Al die servers bij elkaar vormden het Domain Name System (DNS). Sinds 1998 wordt dat door ICANN beheerd.
Het duurt tussen de 24 en 48 uur voordat een DNS-wijziging over het gehele internet zichtbaar is. Deze duur heeft te maken met de TTL-instelling. TTL staat voor Time To Live en als deze zogenaamde teller is afgelopen (=0) dan worden de nieuwe DNS-instellingen opgehaald.
Klik in Windows (Vista en 7) op "Start", typ "cmd" en bevestig met <ENTER>. De opdrachtprompt opent in een nieuw venster. Typ er "ping mijnorganisatie.be" en druk op <ENTER>. Het IP-adres van de server waarmee je verbonden bent, is in dit geval 72.14.221.104.
Wat is privé-DNS? Terwijl de meeste mensen openbare DNS-diensten gebruiken die worden beheerd door hun gekozen internetprovider, kan iedereen zijn eigen DNS-server opzetten. Met deze techniek, bekend als privé-DNS, heeft de eigenaar van de server volledige controle over beschikbare IP-adressen en netwerktoegang.
Cloudflare is veilig, extreem stabiel, zorgt voor een betere performance van jouw webapplicatie en is met $20,- per maand zeker niet duur (of zelfs gratis). Cloudflare geeft je bescherming tegen DDoS aanvallen, heeft een extreem snelle DNS service en uitgebreide caching mogelijkheden.
De prijs van een .
nl-domeinnaam. Die ligt op dit moment op € 3,76 per jaar. Dat is dus het bedrag dat jouw .
Wil je een . nl-domeinnaam? Dan kun je terecht op de website van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Hier kun je de gewenste domeinnaam invoeren en dan zie je meteen of deze nog beschikbaar is.
DNS staat voor Domain Name System. Het is een systeem dat bestaat uit databases die IP-adressen naar domeinnamen omzetten en bijhouden welke websitenamen bij welke IP-adressen horen (vind uit wat jouw IP-adres is door de pagina “Wat is mijn IP-adres” te bezoeken).
De meest voorkomende DNS-records zijn A, AAAA, CNAME, NS, MX, TXT, SRV en PTR.
De DNS-server reageert dan niet, omdat hij tijdelijk niet bereikbaar is. Meestal kan dat probleem worden opgelost door van browser te wisselen of door de instellingen van de firewall te veranderen. Het opnieuw opstarten van de router kan het probleem ook oplossen.
DNS staat voor Domain Name System.
Het paren van de hostnaam en het IP-adres wordt een namespace genoemd. Door uw DNS records te monitoren, weet u zeker dat het Domain Name System traffic correct blijft doorsturen naar uw websites, diensten en elektronische communicatie.
Om TCP/IP-instellingen eenvoudiger te kunnen beheren, raden we u aan gebruik te maken van het automatische Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP). DHCP wijst automatisch internetprotocol (IP)-adressen toe aan de computers op het netwerk, als uw netwerk dit ondersteunt.
Kan ik met een particulier abonnement ook een vast IP-adres krijgen? Nee, vaste IP-adressen zijn bij Ziggo alleen beschikbaar voor zakelijke internetabonnementen.
WAN zijn geografisch niet tot een klein gebied beperkt, zoals een kantoorgebrouw bijvoorbeeld.Een LAN daarentegen is geografisch gezien wel beperkt to een kleine oppervlakte. Een voorbeeld van LAN is de verbinding tussen je eigen computer en je printer binnen je eigen netwerk.