Voor cocktails gebruikt u 5 à 6 ijsklontjes per glas, u kunt dan 80 glazen van ijs voorzien met 5 kg ijs. Wij adviseren om ongeveer 150 gram crushed ice per cocktail te gebruiken. Door veel ijs te gebruiken koelt de drank sneller af, waardoor het ijs niet hoeft te smelten.
Reken ongeveer op 200 gram ijs per cocktail.
Dus in het vervolg kan je je beter vragen stellen wanneer je weinig ijs krijgt in je drankje.
Er zitten ca. 120 stuks ijsblokjes in een zak van 2.5 kg. Dit zijn 40 tot 60 consumpties. om een bak of kuip te vullen?
Bepaal hoeveel ijs je ongeveer nodig hebt en doe de ijsblokjes in de MultiQuick hakmolen/blender. 2. Druk de knop van je MultiQuick staafmixer voorzichtig in en binnen enkele seconden zijn je ijsblokjes omgetoverd tot crushed ijs.
Ingevroren ijsblokjes en Crushed ijs nemen twee keer het volume inhoud van de bak in. U kijkt wat de inhoud van de bak is en deelt deze door twee. Hiermee kunt u volledig de inhoud van de bak vullen met ijs. Uiteraard wilt u nog flessen, blikjes of andere dingen koelen dus u hoeft de bak maar voor drie kwart te vullen.
bij de overgang van vloeibare naar vaste materie of omgekeerd, wordt er geen massa gevormd, en gaat er geen verloren. Wanneer je dus een liter water bevriest, zal deze klomp ijs nog steeds een kilogram wegen.
Als je de ijsblokjes in een afgesloten verpakking invriest, kun je ze zo'n drie maanden bewaren. IJsklontjes in een open bakje kun je echter maar twee weken bewaren. De deur van de vriezer gaat namelijk open en dicht en warmere producten worden er ingezet.
Het frozen crushed ice wordt verpakt in zakken van 5 kg en geleverd in dozen van 10 kg. Per 10 kg kunt u ongeveer 65 glazen met crushed ijs vullen voor cocktails zoals Mojito en Caiphirina.
Ja, de blender is sterk genoeg hiervoor, gebruik wel voldoende vloeistof in de blender. Wilt u alleen ijs crushen, dan adviseren wij de ijd-crusher dezeis robuust genoeg om ijsblokjes te crushen. Doe ijsblokjes in de beker, terwijl het apparaat nog uit staat, doe het deksel op de beker en zet het apparaat aan.
Echt cool: de crushed ice-zakjes zijn gemakkelijk te vullen en worden automatisch afgesloten. Geen probleem om er na het invriezen een deel uit te nemen: met behulp van de speciale afscheurfolie neem je alleen wat je nodig hebt. De rest van het ijs blijft hygiënisch verpakt.
Vul een ijsemmer met ijs en wat koud water. Voeg er daarna een flinke snuif zout aan toe. Het zout zal de warmte van je fles onttrekken, waardoor die sneller koud wordt. Maar het zout zorgt er natuurlijk ook voor dat je ijs sneller smelt.
Doe de ijsblokjes in de kom (of koelemmer), giet er wat water bij en strooi er flink wat zout doorheen. Nadat je alles door elkaar hebt geroerd leg je je fles(sen) drank in het ijswater. Dankzij het zout vindt er een chemische reactie plaats, waardoor het koelproces wordt versneld.
In een normale koelbox (25 liter) gaan 10 kg ijsblokjes.
Crushed ice heeft meer contactoppervlak voor dezelfde hoeveelheid ijs. Het koelt je drankje dus sneller af. Tegelijk smelt crushed ice ook sneller dan een ijsblok, je krijgt dus meer verwatering. Crushed ice is daarom vooral geschikt voor drankjes die lang ijskoud moeten blijven.
Om ijs effectief te kunnen crushen, moet een blender een krachtige motor van 600 watt of meer hebben.
Het totaal is ongeveer 7 cl. Deze methode kunt u bij de meeste recepten (shortdrinks of longdrinks) toepassen, want meestal wordt per glas 7 cl geschonken; de longdrinks worden aangelengd met champagne, tonic of spuitwater. Voor recepten waarin slechts een soort drank wordt gebruikt, is 4 cl de maatstaf.
LONGDRINKGLAS. Het longdrinkglas is het meest gebruikte cocktailglas vanwege zijn veelzijdigheid. Met name cocktails als de scewdriver en de mojito worden in een longdrinkglas geserveerd. Het glas, vaak met ijs en een rietje, is bij uitstek geschikt voor mixdrankjes en cocktails met vruchtensap.
Witte rum is van nature vrij zoet maar heeft verder geen uitgesproken smaken. Zijn bruine broertje (bruine rum) is een stuk meer uitgesproken en bevat vele kruidige aroma's. Voor Mojito's worden meestal witte rum gebruikt. Deze maakt de Mojito wat frisser en zoeter.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? Het ijs is uitgedroogd, ranzig, en er zijn ijskristallen gevormd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Dat kan je doen door ijs toe te voegen, met wat extra zout. Zout verlaagt het vriespunt van water – en dus ook het smeltpunt van ijs. Dat wil zeggen dat ijs niet smelt bij 0°C, maar bij een lagere temperatuur. Dat is ook de reden waarom we zout strooien in de winter: het ijs zal sneller smelten.
Er bestaat een fabeltje dat ijskoud water zou helpen om af te vallen omdat het je lichaam dwingt om harder te werken en je daardoor meer calorieën zou verbranden. 'Helaas' is dit niet waar. De koude temperaturen zorgen er namelijk voor dat de vetten in je maag stollen.