broodje of dubbele boterham is circa 40 gram totaal beleg ruim voldoende. Dit is bijvoorbeeld 1,5 - 2 plakken kaas óf 2 plakjes vleeswaar óf 1 plak kaas in combinatie met 1 plakje vleeswaar. En een broodje gezond is dus kiezen: in elk geval niet 1 heel ei.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten?
De hoeveelheid is voor 1 snee brood (15-20 gram). Gezonde opties voor broodbeleg zijn bijvoorbeeld 100% pindakaas of notenpasta zonder toegevoegd zout of suiker, 30+ kaas en groente en fruit.
Voeg naar keuze een extra mini pistolet (niet belegd) toe. Standaard krijg je 4 mini volkoren driehoekjes per persoon, maar je kan dit aanpassen aan je eigen voorkeuren. Standaard krijg je 3 mini broodjes per persoon (kwart baguette van 12cm).Standaard krijg je twee kleine broodjes per persoon (baguette van 19 cm) .
Over het algemeen is het bestellen van 1,5 sandwich per persoon het perfecte aantal. Als u een salade of een bijbehorend plateau bestelt, is 1 sandwich per persoon de gewenste portiegrootte.
Om voldoende broodjes te garanderen, adviseren wij om 2,2 broodjes per persoon te bestellen. Een voorbeeld, u wilt voor 12 personen een harde broodjes lunch bestellen.
Voor volwassen vrouwen geldt het advies om 4-5 bruine of volkoren boterhammen per dag te eten. Voor mannen geldt 6-8 sneeën.
Voorzie zo'n 125 tot 150 gram charcuterie per persoon.
Overigens kun je veel meer dan 12 sneetjes uit een stokbrood halen, dus een klein stokbroodje zou hier prima volstaan.
broodje of dubbele boterham is circa 40 gram totaal beleg ruim voldoende. Dit is bijvoorbeeld 1,5 - 2 plakken kaas óf 2 plakjes vleeswaar óf 1 plak kaas in combinatie met 1 plakje vleeswaar. En een broodje gezond is dus kiezen: in elk geval niet 1 heel ei.
Bied 2 oz (60 g) vlees per persoon aan voor een snackschotel of 4 oz (120 g) per persoon voor een sandwich-bouwschotel. Serveer met korrelige Dijon-mosterd of onze eigen Sweet-and-Hot-Maple Mustard.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Gemiddeld kun je rekenen op 2 tot 3 broodjes per persoon bij de brunch. Wat zet je op tafel met een brunch? Tijdens een brunch serveer je meer dan alleen broodjes. Denk aan een lekker soepje, een salade, wrap, smoothie en zoete gerechten.
Een goede vuistregel is om te plannen voor ongeveer 2 tot 3 ons vlees en kaas per persoon. Dit betekent dat als je een feestje geeft met 10 personen, je moet plannen om in totaal ongeveer 20 tot 30 ons vlees en kaas te hebben.
De ultieme eenpersoonsportie. Meer dan 35 referenties gesneden charcuterie worden voortaan in porties van 35 gram aangeboden. Na uitvoerig onderzoek en testfases is immers gebleken dat dit de ideale portie is voor het beleggen van één boterham.
Een knäckebrödje bevat rond de 40 kilocalorieën. In een snee brood zitten er ongeveer twee keer zo veel. Dat klinkt dus superslank, zo'n cracker. Maar meestal eet je twee crackers in plaats van één boterham en dan zit je aan een gelijke hoeveelheid calorieën.
Wat is rijst? Rijst is een graansoort en behoort net als alle andere granen tot de grassenfamilie. Zilvervliesrijst staat in de Schijf van Vijf. Zilvervliesrijst wordt ook wel bruine rijst genoemd.
De grootte van een portie kan verschillen van persoon tot persoon. De ene verstaat onder een portie groenten bijvoorbeeld twee schijfjes tomaat en een blaadje sla, terwijl een ander een rijkelijk gevuld bord voor ogen heeft. Een stukje vlees is voor de een minstens 200 g en voor de ander misschien slechts 50 g.
Als u het gevoel heeft dat u meer gemak wilt dan wat dan ook, stel dan uw sandwiches samen en leg ze op het bord of de schaal waarop u ze wilt presenteren . Dek ze af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast, klaar voor uw feest. Wanneer uw gasten arriveren, haalt u de sandwiches er gewoon uit en verwijdert u de huishoudfolie om ze te serveren.
Zet jij vanavond een lekkere pasta op tafel? Ga dan bij een hoofdgerecht voor volwassenen uit van 100 tot 125 gram ongekookte, gedroogde pasta per persoon. Voor kleinere eters, kinderen of voorgerechten kun je uitgaan van 80 gram.
Maar de vraag die bij elke BBQ weer naar boven komt, is, hoe veel stokbrood heb je nodig per persoon? Dat verschilt, sommige gasten zullen veel brood eten en minder vlees. Maar andere gasten eten juist weer geen brood, en meer vlees. Daarom hanteren wij de regel van 3 personen per stokbrood.