Het is niet toegestaan om meer dan één eenmanszaak te hebben. Dit komt omdat het privé-vermogen van de eigenaar onlosmakelijk is verbonden met de eenmanszaak. Dit is de uitkomst van een uitspraak van de rechtbank.
Je kunt maximaal 1 eenmanszaak oprichten. Je mag hiermee wel meerdere handelsnamen, activiteiten en vestigingen hebben. Daar zit geen beperking aan. Veel ondernemers kiezen voor een eenmanszaak, omdat dit vrij eenvoudig en goedkoop kan.
Kies je voor een nieuw bedrijf? Let er dan op dat je maar één eenmanszaak mag hebben. Dus als je een nieuw bedrijf wilt opzetten, dan moet je een andere rechtsvorm kiezen voor je nieuwe bedrijf.
KvK inschrijven zonder adres: kan dat? Wil je je bij de KvK inschrijven zonder adres? Dat kan, door een vestigingsadres voor de KvK te huren. Dat gaat verder dan alleen een zakelijk postadres, dat je kunt gebruiken voor jouw klanten, leveranciers en andere relaties.
Bij een vestiging registreren wij het postadres en het bezoekadres (zaakadres). Een adres kan alleen als bezoekadres worden ingeschreven als wij voldoende kunnen vaststellen dat je vestiging daar echt zit en of je activiteiten op het adres feitelijk mogelijk zijn. Wij stellen dit vast via het huurcontract.
Een zakelijk postadres is niets anders dan een virtueel kantoor, waarmee u uw correspondentie ontvangt op een andere locatie dan uw huisadres. U kunt dit adres doorgeven aan de Kamer van Koophandel, indien u kiest voor een postadres die geschikt is als inschrijfadres.
Verschil woonadres en briefadres
Een woonadres is het adres waar u woont. Een briefadres is het adres van een andere persoon of van een instelling (de zogenoemde briefadresgever). Met het adres van de briefadresgever bent u zonder woonadres toch bereikbaar voor de overheid. Een briefadres is daarom nooit een postbus.
U kunt een 'bestuurlijke boete' krijgen als u bewust of onbewust bijdraagt aan onjuiste informatie in de Basisregistratie Personen (BRP). Bijvoorbeeld als u uw verhuizing niet doorgeeft. Of als u iemand toestemming geeft om zich in te schrijven op uw adres, terwijl die persoon er niet woont.
Iedereen die rechtmatig in Nederland verblijft, moet zich inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Woon je niet meer op je oude adres of ben je langer dan acht maanden niet in Nederland? Dan word je uitgeschreven uit de BRP. Als je geen vast woonadres hebt, kan een briefadres uitkomst bieden.
Hoe lang is een briefadres geldig? Een briefadres is 6 maanden geldig. Na 6 maanden wordt gekeken of dat het briefadres aangehouden moet worden of dat er inmiddels een woonadres is.
Mag je als ondernemer meerdere eenmanszaken hebben? Het is niet toegestaan om meer dan één eenmanszaak te hebben. Dit komt omdat het privé-vermogen van de eigenaar onlosmakelijk is verbonden met de eenmanszaak. Dit is de uitkomst van een uitspraak van de rechtbank.
Je kan onder 1 KvK nummer meerdere handelsnamen plakken. De eerste onderneming is dan de hoofdvestiging en de anderen zijn nevenvestigingen voor de KvK. Bij de belastingdienst kan je dan voor elke handelsnaam een BTW Nummer aanvragen en deze zullen dan B01, B02, B03 etc. op het eind hebben.
1. Waarom kan ik niet meerdere eenmanszaken starten als ik meerdere ondernemingen naast elkaar wil runnen? Het is niet mogelijk om 2 eenmanszaken te starten omdat je privé aansprakelijk bent voor de schulden en claims indien het misgaat. Je kunt wel nieuwe activiteiten binnen je eenmanszaak brengen.
Een bv heeft gemiddeld een lagere belastingdruk bij hogere winsten dan een eenmanszaak. Maar wel hogere kosten. Onder meer door jaarrekeningverplichtingen en accountantskosten. Een eigenaar van een eenmanszaak heeft onder voorwaarden recht op ondernemersaftrek waaronder de zelfstandigenaftrek.
Twee eenmanszaken
Je kunt geen eenmanszaak oprichten met twee eigenaren, maar twee personen kunnen wel elk een eigen eenmanszaak oprichten en vanuit hun eigen bedrijf met elkaar samenwerken. Je kunt elkaar facturen sturen voor de zaken die je samen doet.
De eenmanszaak is de meest voorkomende rechtsvorm onder zzp'ers. Het is een bedrijf waarvan één persoon de eigenaar is. Deze persoon is verantwoordelijk voor de onderneming.
In principe mag dat.
Inschrijving in de Basisregistratie Persoon (BRP) op een adres in de gemeente is niet afhankelijk van de instemming van de al op dat adres ingeschreven bewoner. Slechts het feitelijk verblijf van de burger op het adres is bepalend.
Tijdens een adresonderzoek controleren we of u nog steeds woont op het adres waar u ingeschreven staat. Daarvoor zoeken we contact met u. Als we u hebben bereikt, vragen we u om alsnog uw verhuizing door te geven. Of om informatie op te sturen waaruit blijkt dat uw inschrijving klopt.
U kunt geen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aanvragen. U hebt geen recht op financiële ondersteuning van de overheid, zoals huurtoeslag, studiefinanciering of een uitkering. U kunt geen parkeervergunning krijgen. U mag niet stemmen.
Daarnaast heb je ook een zogenaamd bewijs van bewoning nodig. Dit kan een huurcontract, koopakte of een toestemmingsverklaring van de hoofdbewoner zijn. Omdat je een bewijs van bewoning nodig hebt, kun je jezelf niet zomaar ergens inschrijven. Je moet kunnen laten zien dat het ook echt jouw woonadres is of wordt.
Maximaal aantal personen dat ingeschreven mag staan in een woning met: Woonkamer + één slaapkamer: maximaal drie personen. Woonkamer + twee slaapkamers: maximaal vier personen. Woonkamer + drie slaapkamers: maximaal vijf personen.
Kan ik een bedrijf op een postbus inschrijven bij de kamer van koophandel? Je bedrijf inschrijven op / in een Postbus kan en mag niet in het Handelsregister. Een postbus kan je wel inschrijven als 'postadres” maar je hebt altijd een fysiek adres nodig. Dit kan ook je huisadres of woonhuis zijn.
Een briefadres is een adres waar u niet woont, maar alleen post ontvangt. Het is een tijdelijke oplossing voor een periode waarin u geen vast woonadres hebt. Bijvoorbeeld als u in een zorginstelling verblijft of door een scheiding niet in uw eigen huis kunt wonen. Uw officiële post gaat dan naar het briefadres.
De Rechtbank heeft de Hoge Raad gevraagd om een uitspraak te doen over de vraag of een deurwaarder een exploot dat bestemd is voor een natuurlijk persoon kan en moet uitbrengen aan een in de BRP opgenomen briefadres? De hoge raad oordeelde dat een exploot mag worden uitgebracht aan een briefadres.